ŽENY SI ZA NEúSPěCH V SEZNAMOVACíCH APLIKACíCH MOHOU SAMY

Seznamovací aplikace se stávají jedním z hlavních míst, kde vznikají nové páry. Výzkumy jedné z nich ukazují, že náročnější jsou při výběru partnera právě ženy. Právě internetové seznamky jsou místem, kde jedním tahem odmítnete i osobu, která by pro vás mohla být ve skutečnosti zajímavá. Pokud vás osoba nezaujme na „první dobrou“, zkrátka jí nedáte znovu šanci. To může být pro mnohé výhodou, bohužel je velká škoda se takto zbavovat velkého množství partnerů. Například jen kvůli vzhledu.

Ženy jsou v seznamovacích aplikacích selektivnější

Díky seznamovacím aplikacím a jejich statistikách bychom mohli zjistit, co lidé od opačného pohlaví očekávají. Ale najevo vyplývají také nepříjemná fakta, a jedním z nich je právě to, že ženy mohou být při výběru o něco krutější, než muži. Ukazuje se, že osmdesáti procentům žen se líbí pouze jeden profil ze sta. To znamená, že aby žena našla někoho, koho shledává za atraktivního, musí odmítnout naprostou většinu mužských profilů.

Muži jsou shovívavější

Ve výzkumu měly ženy na výběr skupinu 100 mužů. Pouze jeden profil se líbil osmdesáti procentům všech žen. Stejná skupina žen označila 38 profilů jako nevyhovujících, čili podprůměrných. I když mají muži jak se zdá nižší nároky na ženy, může shoda v atraktivitě vzácností (to znamená, že muž, který se líbí dané ženě, považuje tuto ženu též za atraktivní). Přitom primárním prvkem, který se na profilech hodnotí nejsou přidané informace, jako jsou zájmy, ale právě atraktivita obličeje.

Ženy chtějí bohaté muže bez závazků

A pokud už dají ženy šanci i mužům, kteří jsou vzhledově méně atraktivní, požadují, aby jejich budoucí manžel vynikal v ostatních oblastech života. To znamená, že musí být zajištěný, mít vysoký plat, luxusní auto a fantastický smysl pro humor. Přitom očekávají, že jejich partner bude zhruba ve stejné věkové hranici, jako jsou ony samy. Věkový rozdíl je něco, co jsou muži ochotni ženám odpustit, naopak to ale nefunguje. Ženy zkrátka o věkový rozdíl nestojí.

Fotografie jsou důležité

Pro ženu stačí, když profilové foto není jasné, ale rozmazané. To vyvolá jejich mnohem menší zájem o danou osobu. Přitažlivost je uváděna jako hlavní faktor pro výběr, ale také záleží na tom, zda jsou obrázky dobré kvality. To znamená, že fotky v menším rozlišení jsou pro ženy méně přitažlivé. Není divu, že lidé jsou méně soucitní s ženami, které si stěžují na nedostatek úspěchu v seznamovacích aplikacích. Podle výzkumů si za to totiž tak trochu můžou samy.

Zdroje info:

https://www.eviemagazine.com/post/women-more-selective-80-men-unattractive-on-dating-apps-recent-research

https://medium.com/the-knowledge-of-freedom/women-do-not-think-80-percent-of-men-are-below-average-904c738bbade

https://goodmenproject.com/featured-content/women-say-80-of-men-are-below-average/

Foto: Unsplash

The post Ženy si za neúspěch v seznamovacích aplikacích mohou samy first appeared on Plné zdraví.

2024-05-07T11:44:36Z dg43tfdfdgfd