ŘASY NEMUSí JEN šKODIT – šKAREDý ZELENý POVLAK NA VAšEM JEZíRKU SE MůžE PROMěNIT V PERFEKTNí DOPLNěK STRAVY

Řasy nemusí jen škodit – škaredý zelený povlak na vašem jezírku se může proměnit v perfektní doplněk stravy. Jedním z nejvýživnějších potravin na planetě je spirulina, modrozelená řasa, nebo sinice, které jsou schopné vykonat na vašem těle mnoho pozitivních změn. Nejde sice tak úplně o tu z vašeho jezírka, ale alespoň si můžete udělat představu, o co přesně jde.

Spirulina je kompletní bílkovina, obsahuje všechny esenciální aminokyseliny a omega-3 mastné kyseliny a je bohatá na mnoho živin, včetně vitamínů B a železa. Díky všem těmto vlastnostem je spirulina skvělým doplňkem vaší péče o pleť.

Pomůže se stárnutím pleti

Spirulina může pomoci proti stárnutí pleti. a protizánětlivé účinky. Díky mnoha antioxidantům, které obsahuje, má protizánětlivé účinky. Může zabránit takovému poškození kůže, které vede k objevení vrásek a jiných známek stárnutí kůže. Fykocyanin je hlavní účinnou látkou spiruliny a dává řasám bohatou modrozelenou barvu. Pomáhá aktivovat buněčnou antioxidační aktivitu a také obsahuje mnoho důležitých aminokyselin, včetně glycinu a prolinu, které udržují pokožku pevnou a podporují produkci kolagenu v těle.

Foto: Pixabay

Může eliminovat toxiny

Na toto téma existuje starší studie z roku 2006. 41 pacientů s chronickou otravou arzenem bralo extrakt spiruliny a zinek dvakrát denně po dobu 16 týdnů. Výsledky studie zjistily, že extrakt spiruliny plus zinek odstranily 47,1 procenta arzenu z vlasů, což naznačuje, že spirulina a zinek mohou být užitečné pro léčbu chronické otravy arzenem. Nicméně se zatím udává, že je nejisté, zda spirulina opravdu dokáže eliminovat toxiny v těle.

Boj proti akné a ekzémům

Bohužel, neexistuje mnoho důkazů na podporu tvrzení, že spirulina pomáhá snížit výskyt akné, psoriázy, ekzému nebo utahování kůže. Nicméně Spirulina má antibakteriální a protizánětlivé účinky, které by mohly potenciálně pomoci s některými problémy, jako je například akné a ekzém, ale je třeba tyto účinky ještě podrobněji prozkoumat. Spirulina může být lepší volbou než lokální antibiotická terapie kvůli menšímu počtu vedlejších účinků a také zachování lidského zdraví.

 

Zdroj: https://www.medicalnewstoday.com/articles/323916, https://www.stalemladi.cz/stahnout-ebook-stale-mladi-o-prodlouzeni-mladi-1-dil-c/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwltKxBhDMARIsAG8KnqWy_8t53KFHDOc-CuTZ-VuCuYhHACEvUajZRZDACpEs7QED6hhREtsaAhRcEALw_wcB

Náhledové foto: Pixabay

The post Řasy nemusí jen škodit – škaredý zelený povlak na vašem jezírku se může proměnit v perfektní doplněk stravy first appeared on Naše zahrada.

2024-05-07T23:12:56Z dg43tfdfdgfd