ZářIOVý SUPERúPLNěK PODLE MáGA A ASTROLOGA RAVENA ARGONIHO: NYNěJší TAJUPLNá KONSTELACE Má SOUVISLOST S MAGIí A S RITUáLY

Foto: Thitisan/Shutterstock

Řekněme si, co to znamená – z astrologického hlediska se bude v horoskopu nacházet Měsíc na konci znamení Ryb a Slunce bude na konci Panny. Je to taková trochu tajuplná konstelace, protože Ryby jsou komplikované znamení a vždy mají souvislost s magií a s rituály.

Zářijovému úplňku se občas říká kukuřičný, což pochází od Indiánů, kteří dávali úplňkům názvy podle toho, čemu se zrovna věnovali nebo co zrovna sklízeli.

Úplněk 18. 9. 2024 bude zvláštní ještě tím, že se Měsíc bude nacházet takzvaně v přízemí, v perigeu, čili bude hodně blízko u Země – a takovému úplňku se potom říká superúplněk. Je to i podle toho, že se bude zdát o trochu větší, než kdyby byl dál od Země. Takže pokud si řekneme, čím větší tím tajemnější, tak můžeme čekat hodně velký a hodně tajemný úplněk. Navíc bude zrovna tento úplněk okořeněný circa hodinu trvajícím částečným zatměním Měsíce mezi tři čtvrtě na pět a tři čtvrtě na šest. Bude-li jasné počasí, bude i zatmění části Měsíce docela dobře vidět.

Co znamená, když je superúplněk

Označení „superúplněk“ nepochází z astronomie, nemá tedy vědecký význam. V podstatě to nemá vůbec žádný význam, i když astrologové mají ze superúplňků často až dětinskou radost, takže to, že bude Měsíc nepatrně jasnější, větší a bude dobře vidět nezapomenou nikdy zdůraznit. I když je to jenom o chlup.

Nejmagičtější fáze měsíce

Úplněk představuje nejzáhadnější, nejtajemnější a nejmagičtější fázi měsíce. Pokud jste se narodili jako vlkodlaci, tak vám to o úplňku prostě nedá a vydáte se za zábavou nebo za dobrodružstvím. Stejně tak, když máte jako koníčka magii a rituály, tak víte, že mnohé rituály je nejlepší provádět právě za úplňku.

Čas na rituály

V tomto případě, tedy během noci ze 17. na 18. září bude nejlepší se trochu pověnovat rituálu na zdraví, na úspěch a na peníze. Úplňkových rituálů a jejich barvitých popisů najdete na internetu hromady, některé jsou docela zajímavé, ale nás zajímají hlavně ty, které fungují a neminou se účinkem. Jeden z takových rituálů využívá tarotovou magii.

Článek Rituál na zdraví, na úspěch a na peníze spojený s tarotovou magií si můžete přečíst již brzy v rubrice Magie. Raven Argoni má s tímto rituálem velmi dobré zkušenosti a jak sám říká „Jsou to rituály, které se podle mých zkušeností povedou vždy, prakticky není možné, aby se takový rituál nepovedl. Zvláště v současné planetární sestavě, kdy je Měsíc v Rybách společně s Neptunem a Saturnem a Slunce je v Panně společně s Merkurem. To je ta nejlepší sestava pro navázání komunikace s astrálními silami.“, takže se máte na co těšit.

Raven ArgoniVýklad a odborný článek pro nás připravil astrolog, kartář a mág Raven Argoni, který je autorem mnoha publikací z oblasti okultismu. Studoval na VŠCHT Praha. Raven Argoni byl režisérem ve Filmovém studiu Jiřího Trnky Krátký film Praha. Kromě astrologie a kartářství se věnuje fotografování. Je také autorem řady knih. Můžeme jmenovat knihy Magie sexu, Magie života, Astrální magie, Věčný příběh, Kniha času a Psychopat v rodině. Podílel se na přípravách publicistického pořadu Věštírna a také na scénářích pro pořad Peříčko na Nově, nyní je pravidelným přispěvatelem zajímavých textů pod svým profilem na Seznam Medium.

Naše články:

Související články

2024-09-16T13:12:12Z dg43tfdfdgfd