ZáKLADNí KOUSKY JARNíHO šATNíKU PRO žENY 50+: PADNOUCí TRENčKOT, LNěNý KOMPLET ANI ZAVINOVACí SUKNě NESMí CHYBěT

Stylistka Nikola Marková vám v novém díle pořadu 3 minuty stylu ukáže základní jarní kousky pro ženy po padesátce. Deset kousků, které vám v kombinacích vystačí na celé jaro 2024 a některé využijete v létě vám ukáže ve videu. 

Ženy po 50 by měly jít příkladem a inspirovat v oblékání nejen ženy ve své věkové skupině, ale i ty mladší. V novém díle pořadu magazínu Lifee.cz 3 minuty stylu se stylistka Nikola Marková zaměří na jarní šatník žen po 50: "Nejlepší cesta, jak si vytvořit funkční šatník v tomto věku je jednoduchost a střídmost. Samy se přesvědčíte, že to nemusí být nuda."

Ideální šatník pro ženy 50+ obsahuje devět základních kousků: Nezapomínejte na výrazný doplněk, radí stylistka

Klíčové kousky jarního šatníku pro ženy 50+

Co by vám nemělo chybět v šatníku, jsou tyto základní kousky: Trenčkot, kratší vlněný kabátek nebo vypasovanější sako, basicové topy z kvalitních materiálů jako je bavlna, len nebo hedvábí. Základní zůstává bílá košile a jedny dobře padnoucí džíny, ke kterým přidejme ještě slabší kalhoty s vyšším pasem. Sukně zavinovací, v midi délce, šaty klasického střihu a lněný komplet, který lze nosit zvlášť i dohromady.

Nezapomínejme ani na doplňky. Budou vám stačit tyto - menší crossbody kabelka, větší pletená kabelka, bílé tenisky, mokasíny, otevřené sandálky a samozřejmě sluneční brýle. Dámy milující eleganci mohou přidat i klobouček.

Černé sako jako základ šatníku: Stylistka vám ukáže, jak ho nosit k šatům, džínám, ale i teplákům

Nadčasový trenčkot vybírejte podle tělesných proporcí

"Prvním must have kouskem na jaro je trenčkot. Právě ten perfektně doplní každý váš outfit v chladnějších dnech. A navíc, díky přepásání v pase, zvýrazní siluetu a pas. Důležité je zvolit správnou délku vzhledem k vaší postavě. A také se zaměřte na kvalitní materiál a zpracování," radí při výběru trenčkotu stylistka Nikola Marková.

Lněné oblečení jako trend na jaro/léto 2024

Lněné šaty, kalhoty i obleky jsou velmi slušivé a ženské, navíc se tento hit dá využít na několik způsobů. Můžete je nosit jak dohromady, tak zvlášť. Lněné kalhoty budou skvěle vypadat s jednoduchou košilí nebo vestou a lněné sako bude vaším parťákem v chladnějších dnech.

Rada stylistky: "Nezamrzněte v oblékání a noste outfity, které dodají jistou dávku mladistvosti. Krom lněných šatů si můžete do šatníku pořídit i šaty košilové s vázačkou v pase. Ta opět pomůže vytvořit hezkou siluetu."

Trendy "weekend bag": Stylové modely cestovních zavazadel z kůže i sportovní varianty oceníte na kratších cestách

Šaty a sukně lichotící postavě

Žensky budete vypadat i v šatech s madeirou. "Nebojte se výraznější barvy ani vzoru. Ten volte decentní, nejlépe v černo-bílé kombinaci, která se vám bude dobře kombinovat s ostatními kousky," radí stylistka.

Mezi trendy sukně na jaro patří letos i zavinovací. Jsou velmi lichotivé díky vázání v pase a ženské díky rozparku. Délku a střih volte podle proporcí postavy a kromě lněné můžete sáhnout po džínové, saténové, plisované i ve tvaru do áčka.

Trendy saténová sukně 6x jinak: Stylistka představuje outfity pro ženy všech velikostí

Elegance v kalhotách pro ženy 50+

Kalhoty se na jaro i léto hodí lněné, ale i bavlněné. Budou vám slušet kalhoty volnějšího střihu, do pasu a s délkou lehce nad kotník.

K outfitům samozřejmě nezapomínejte ani na doplňky, které vás mohou omladit a celkový dojem ještě vyzdvihnout. "Obujte minimalistické bílé tenisky, které jsou mladistvé a dají se kombinovat, krom večerních šatů, snad se vším. Nebo sáhněte po elegantnějších mokasínech či balerínkách," přidává tipy Nikola Marková a dodává: "Nezbytně potřebujete menší crossbody kabelku a doplňte ji ještě jednou větší pletenou, která v teplejších dnech dodá vašemu outfitu šmrnc."

Rada stylistky: "Držte se v outfitech vždy maximálně dvou barev ve dvou až třech odstínech."

V galerii najdete tipy na jednotlivé produkty, které najdete ve videu s komentářem stylistky Nikoly Markové.

Související články

2024-05-09T03:59:15Z dg43tfdfdgfd