VýZNAM PRAVěKýCH RUN: RUNA X PRO PRAVOU LáSKU

Foto: Shutterstock

Runy jsou znaky, podle jedné hypotézy odvozené pravděpodobně z písma etruského a řeckého. Tyto znakové sady se používaly v germánských jazycích, především pak ve Skandinávii a na Britských ostrovech, a to v pozdním období rané doby dějinné (též označované jako protohistorie) a v raném středověku.

Slovo "runa" znamená tajemství, šepot, nebo záhada. Runy se mohou vyrábět z mnoha materiálů, ale nejběžnějším jsou kameny nebo polodrahokamy, popsané runovou abecedou. Tyto kameny se pak nazývají "runové kameny".

Věříte v magii písma? Pokud ano, jistě jste již také slyšeli o magii run. Runová magie má svůj promyšlený sytém a o lásku se zde stará runa Gebo (Dar), která vypadá jako velké X.

Runa Dar

Tato runa pochází z první rodiny run a je zasvěcená bohům Freyovi a Freye. Jméno runy je Gebo, což znamená Dar. Vypadá jako velké X a jejím živlem je vzduch. Rostliny, které se k runě vztahují jsou: stromy jasan a jilm, a také maceška.

Foto: Shutterstock

Runa vyjadřuje velkorysost, ale také spojení a smlouvu. Obdarovaný je vděčný za dar a dárce si tak obdarovaného zavazuje, často předpokládá určitou reciproci, tedy že bude jeho dar opětován. Runa je tedy předzvěstí obchodních smluv, partnerských vztahů, manželství a přátelství. Slibuje pomoc v nesnázích, úspěch, pohostinnost, velkorysost a blahobyt.

Může se ale obrátit i proti vám. V runové magii má vše svou odvrácenou tvář, zobrazíte-li runu opačně, může k vám přivolat nespokojenost, frustraci, faleš a nenávist, ostatně jako v nepovedeném vztahu...Jelikož ale zrovna tato runa vypadá stejně, i když se obrátí, nemůžete se zmýlit v jejím zobrazování.

Zdroj: nefertitis.cz, Wikipedie, autorský článek

Související články

2024-06-15T07:12:28Z dg43tfdfdgfd