VYžEňTE MRAVENCE ZA ZAHRADY REKORDNě RYCHLE – OSVěDčENýM HITEM JE KOMBINACE SOLI A PEROXIDU VODíKU

Vyžeňte mravence za zahrady rekordně rychle: Pokud už nevíte, kam pro samé mravence šlápnout, zkuste se jich zbavit jedním jednoduchým, ale přitom účinným trikem. K ruce si stačí vzít jen sůl a peroxid.

Mravenci – přestože jsou pro ekosystém nezbytní, mohou být i na obtíž. Pro jejich eliminaci mnohdy volíme chemické insekticidy ale pokud dáváte přednost přirozenějšímu a domácímu přístupu, pomůže vám jednoduchá směs soli a peroxidu vodíku.

Jak sůl a peroxid působí na mravence

Sůl i peroxid vodíku mají vlastnosti, které mravence odpuzují a odrazují je od invaze do vaší zahrady. Sůl, konkrétně kuchyňská nebo kamenná sůl, má abrazivní vlastnosti, které mohou mravence dráždit, narušovat jejich pachové stopy a odrazovat je od vstupu do určitých oblastí. Peroxid vodíku, běžně používaný jako dezinfekce, může také narušit stezky mravenců a odradit je díky své silné vůni. Kombinace těchto dvou složek vytváří účinné řešení pro přirozený boj proti zamoření mravenci.

Foto: Pixabay

Vytvoření a použití roztoku soli a peroxidu vodíku

Chcete-li vytvořit svůj domácí repelent proti mravencům a chránit svou zahradu, postupujte podle těchto kroků:

Budete potřebovat běžnou kuchyňskou sůl a 3% roztok peroxidu vodíku, který je snadno dostupný ve většině lékáren. Vyhněte se používání vyšších koncentrací peroxidu vodíku, protože může poškodit rostliny. V lahvičce s rozprašovačem smíchejte stejné díly soli a peroxidu vodíku. Pokud například použijete jednu polévkovou lžíci soli, smíchejte ji s jednou polévkovou lžící peroxidu vodíku. Dobře promíchejte, dokud se sůl úplně nerozpustí (v případě potřeby dolijte trochu vody).

Nastříkejte roztok soli a peroxidu vodíku přímo na stezky mravenců, vstupní body a všechna viditelná mraveniště Zajistěte důkladné navlhčení postižených oblastí.

Aplikaci opakujte denně, dokud nezaznamenáte výrazné snížení aktivity mravenců. V závislosti na závažnosti napadení může trvat několik dní nebo týdnů, než mravence vaše neústupnost úplně odradí. Nakonec však budete určitě slavit úspěch. Opakujte podle potřeby.

Zdroj: https://www.dewolf.cz/blog/jak-se-zbavit-mravencu/, https://www.pasti.cz/blog/jak-se-zbavit-mravencu/

Náhledové foto: Pixabay

The post Vyžeňte mravence za zahrady rekordně rychle – osvědčeným hitem je kombinace soli a peroxidu vodíku first appeared on Naše zahrada.

2023-06-07T23:09:52Z dg43tfdfdgfd