TRPíTE DOMA PříTOMNOSTí KOMáRů? MOžNá JE K SOBě SAMI LáKáTE

Ne nadarmo se říká, že vlhko škodí lidskému organismu. Nejde přitom jen o přímé působení na naše tělo, ale vlhko často vábí také komáry, kteří k vám potom přilétají až domů. Usedají často na podmisky u kytek, kde si na kraji tohoto malého jezírka počíhají i na vás. Vlhko je přitom jen jedním z několika lákadel, kvůli kterým komáři zalétají rádi až k vám.

Komáři a voda

Záliba komárů ve vodě již byla zmíněna, zbavte se proto hned, jakmile to bude možné, alespoň té přebytečné. Z balkónů nebo vašich parapetů odstraňte všechny přebytečné misky s vodou. Nenechávejte na zemi ani rozlité louže, nebo zbytek vody v kýblu po vytření podlahy, mohlo by se vám to krutě vymstít. Komáři potřebují ke svému množení vodu, dbejte proto na množství vody kolem sebe.

Platí to samozřejmě i při pobytu venku. Vyhýbejte se proto cvičení v prostoru, kde jsou stojaté vody. Mohlo by se stát, že se na vás vrhnou komáři, podobně jako to dělají supi. Pokud budete zpocení jako myši, vyhněte se i vlhkým místům kolem rybníku apod. S největší pravděpodobností byste si mohli v tomto případě komáry přinést domů.

Komáři často vyhledávají také orosené kohoutky, na kterých mohou bezpečně usedat a klást larvy. Zbavíte se jich pouze tím, že kohoutky řádně dezinfikujete.

Foto: Pixabay

Další lákadla pro komáry

Komáry bude lákat nejen vlhkost, ale i vaše rostliny. Pozor je třeba dávat také na větrání. Pokud budete větrat, vyhněte se ranním i večerním hodinám.  Komáři vylézají právě v těchto chvílích nejčastěji. Objevují se samozřejmě v hojných počtech, proto mějte okna v tento čas raději zavřená.

Pokud se nechcete stát přímým terčem komárů, dbejte též na svoji hygienu. Pokud sami sebe cítíte, nedivte se, že i komáři to poznají. Zůstaňte proto v chladu a suchu a na pot používejte raději deodorant.

Zdroje informací: https://www.pets-lover.it/animali-feroci/le-zanzare-ci-pungono-anche-per-colpa-nostra-gli-errori-da-evitare_534062.htm?lang=CS

https://www.blesk.cz/clanek/radce-zdravi-a-zivotni-styl-zdravi/476088/komari-utoci-co-je-pritahuje-a-odpuzuje.html

Náhledové foto: Pixabay

The post Trpíte doma přítomností komárů? Možná je k sobě sami lákáte first appeared on Náš dům.

2023-06-07T11:14:17Z dg43tfdfdgfd