Auto

Trending:


Úchvatná kultura a tradice Austrálie

Austrálie je proslulá svými nedotčenými plážemi, krásným vnitrozemím a pohodovým životním stylem. Víte ale něco o zvycích této země? Australská kultura je dynamická a stále se vyvíjí - od bohaté kultury domorodců a obyvatel ostrovů Torresova průlivu až po přistěhovalce, kteří sem přinesli nové tradice a jazyky. V této galerii se dozvíte něco nového o australské kultuře a zvycích, ledacos vás jistě překvapí! Stačí kliknout a pustit se do čtení.


Čtyři mláďata kapybary se narodila v pražské zoo. Jedno ale nejspíš nepřežije

V pražské zoologické zahradě se v neděli ráno a dopoledne narodila čtyři mláďata kapybary. Jedno z nich ale patrně není životaschopné. Uvedl to ředitel zahrady Miroslav Bobek. Tyto největší žijící hlodavce začala zoo znovu chovat po deseti letech loni na podzim, kdy přivezla samici z Německa a samce z Dánska.


Horoskop od 8. Července: raci se budou topit v lásce, váhy nesmí ztrat

Týden bude krásně prázdninový. Pokud jste si v tento čas vzali dovolenou, udělali jste dobře. Tohle je jedna z nejlepších konstelací toto léto, tak si užívejte krásných letních chvil. Pokud musíte do práce, tak po ní pospěšte za přáteli nebo na koupaliště a užívejte si!


Ludmila (56): Hledala jsem vztah bez intimností. Když už jsem to chtěla vzdát, stal se zázrak

Ludmila je frigidní. Celý život. Intimnosti ji vždy obtěžovaly. V inzerátu měla jasně dané požadavky na partnera a světe, div se, našla svou spřízněnou duši.


Harry se vrátí, už ho ale sponzorovat nebudeme! Tady je názor Britů na královský pár

Harry a Meghan předloni opustili řady pracujících členů britské královské rodiny a pouto mezi nimi a monarchií se dále trhá. Ukazují to i dva průzkumy, v nichž hvězdná dvojice nedopadla zrovna nejlépe.


Dům ze tří kvádrů skvěle zapadá do Beskyd. Nemá skoro žádné chodby

Navrhnout jednopodlažní bezbariérové bydlení s typologií bungalovu. Mít co nejméně chodeb a dbát na to, aby i celkové náklady byly nízké. Takové bylo přání investora, který se rozhodl mít nový dům v atraktivní lokalitě Frýdlantu nad Ostravicí v Beskydech. Výsledek je více než zajímavý.


Jaké letničky vysadit do truhlíků místo muškátů: kravinec nebo plačící begonie udělají na vašem balkoně velkou parádu

Většina balkonů a okenních parapetů už hýří všemi barvami. Pravda, mezi top balkonové rostliny patří stále muškáty a petunie se surfiniemi, ale pokud se nebojíte změny a rádi své sousedy překvapujete, vyzkoušejte zkrášlit svůj balkon i méně tradičními druhy. Nabízí se třeba kravinec nebo plačící begonie. Že jste o těchto rostlinách nikdy neslyšeli? Tak to je další důvod proč vám je musíme představit, třeba se právě ony stanou vašimi favority a...


To nejlepší pro děti: Osvětlení dětských pokojů by se nemělo podceňovat

Osvětlení často považujeme za samozřejmost. Je to tak běžný prvek našeho domova, že jen zřídka přemýšlíme o pohodlí, funkci a bezpečnosti. Pravdou je, že správné světlo dělá v pocitu komfortu rozdíl a v případě dětského pokoje to platí dvojnásob. Pro děti chceme vždy to nejlepší, ale víme, co to je?


Jak pomoci dětem vypořádat se s šikanou

Šikana je jednou z nejtěžších věcí, kterou může dítě prožít. Existuje mnoho různých forem šikany, které mohou zanechat emocionální jizvy, fyzická zranění a v extrémních případech i horší následky. Pro rodiče je to nesnesitelné, protože mohou mít pocit, že se to vymyká jejich kontrole. Nejste však bezmocní, když je vaše dítě šikanováno. Existuje mnoho způsobů, jak ji můžete zastavit a pomoci dítěti ji překonat. Chcete-li se dozvědět, jak pomoci dětem, které jsou šikanovány, klikněte na tuto galerii.


Jahodníky potřebují přesazovat. Šlahouny mohou příliš zahustit záhon

Jahodníky patří mezi rostliny, které se velmi snadno rozmnožují samy, a to prostřednictvím šlahounů. Z jedné rostliny tak velice snadno můžete získat za krátkou dobu rostlinek více. Avšak když už máte záhon naplněný, je dobré toto rozmnožování kontrolovat. Příliš husté jahodové pole totiž může znesnadnit sklizeň a navíc je pozvánkou plísňových a houbových onemocnění. Pokud se vám nepodařilo ohlídat produkci šlahounů, budete muset některé...


Existuje multivesmír? Paralelní světy fungují v několika hypotézách

Jedním z nejoblíbenějších konceptů fantastické fikce je teorie mnohovesmíru, tedy možnost existence paralelních realit, v nichž najdeme alternativní verze sebe sama nebo jen jinak fungující společnost. Zároveň jde o seriózní vědecký koncept, jenž řadu let trápí astrofyziky.


Levandule proti mšicím: zbavte se jich ekologicky a přitom levně

Jedním ze způsobů, jak můžete vyzrát na mšice, je pěstování levandule. Zatímco nám tato malá fialová kytička voní, mšice její vůni nenávidí. Místům, kde je levandule, se mšice záměrně vyhýbají. Abyste ale nemuseli pěstovat levandule kolem všech rostlin, které jsou v ohrožení, můžete si z levandule vyrobit účinný postřik. Ten je jednoduchý a přitom neškodí životnímu prostředí. Kromě toho vám může posloužit i na provonění domácnosti.


Perte ponožky v mikrovlnce, má to celou řadu výhod

Řada žen v domácnosti ví, jak těžké je udržet bílé prádlo beze skvrn. Obzvlášť, jedná-li se se o bílé ponožky, které se často velmi rychle znečistí. Zadupaným ponožkám často nepomohou ani bělící prostředky na praní. Ruční praní je navíc velmi pracné a zdlouhavé. Množství zapraných ponožek dá v početnější rodině pořádně zabrat. Má to ale řešení.


Tipy na nejkrásnější sandály léta 2024, které nebudete chtít celou sezónu sundat: Na platformě, páskové i robustní gladiátorky

S rostoucími teplotami a dlouhými letními večery je čas nechat nohy dýchat a volit obuv zajišťující styl a pohodlí. Nabídka sandálů na letošní léto uspokojí vkus i příležitost každého - od minimalistických vzorů až po odvážné kousky. Jaké jsou hlavní trendy sandálů a perfektní boty pro léto 2024, které nebudete chtít sundat?


Ulice: Ve znamení radostných návratů, ale i smutných a mnohdy šokujících odchodů

Návrat postavy z minulosti, příchod nového hrdiny a odchod někoho oblíbeného, to jsou zásadní okamžiky, na které se v Ulici hned tak nezapomene. Devatenáctá sezóna jich byla plná. Odešli František, Bára, Pavel nebo Vilda. Zato jsme získali Hermana staršího, Soňu, Eddieho a Terezu Kučerovou.


Jak si doma vybělit zuby přírodní cestou

Existuje spousta fajn triků na to, jak mít bílý úsměv, aniž byste za to museli vyhazovat moc peněz. Zdravý chrup a pečlivá péče o zuby jdou ruku v ruce. Kromě toho existuje ještě celá řada různých přírodních způsobů, jak se zbavit zubního plaku a skvrn. Jestli chcete vědět víc, mrkněte na tuhle galerii.


Proč vysadit gauru do zahrady: nenápadná a jemná trvalka dlouho kvete a bez úhony zvládne horko i sucho

Na první pohled nenápadná gaura neboli svíčkovec vykvétá sice drobnými květy v bílé či růžové barvě, ale je to přesně ta skromná trvalka, která dokáže podpořit krásu ostatních květin ve svém sousedství. Vysaďte ji do záhonu spolu s dalšími suchomilnými rostlinami nebo ji pěstujte ve větším květináči na balkoně.


Jak a kdy sbírat okurky nakladačky: nedělejte tyto zbytečné chyby, ať se nepřipravíte o bohatou úrodu a plný regál zavařenin

Na začátku prázdnin začíná doba dozrávání okurek nakladaček. Než se pustíte do samotného zavařování je třeba okurky posbírat ve správné velikosti a ve správný čas. Jak nakladačky natrhat a nepoškodit porost? Nedělejte zbytečné chyby, ať nezkrátíte jejich vegetační dobu. Na závěr jsme přidali odkaz na rozhovor se známou osobností, která nám prozradila recept na skvělý lák do okurek.


Iva z Ulice: Snad změna účesu přinese i změnu dějové linky a z ufňukané, nesnesitelné Ivy se stane normální ženská

Hana Baroňová, představitelka Ivy Klímové z Ulice, už dlouho toužila po šmrncovní ofině. Dodává ale, že v seriálu bude vlasy nadále nosit stáhnuté dozadu, jak mívá její postava ve zvyku, a tak si diváci téhle změny k lepšímu možná ani nevšimnou.


Mirka Myšička, Shu Uemura Art of Hair: Tvoříme styl nejen hvězdám

Mirka Myšička je kadeřnicí, hair stylistikou a ambasadorkou značky Shu Uemura Art of Hair a stálicí ELLE Beauty Lounge Red, kde připravuje hvězdy českého filmu na červený koberec. Jaké jsou její oblíbené produkty a jak se pozná zdravý vlas?


Slaný bramborový koláč máte hotový za chvíli a skoro zadarmo: Využijete zbytky a přitom vykouzlíte báječně šťavnaté jídlo

Slaný koláč je v české kuchyni oblíbenou záležitostí hned z několika důvodů. Především se jedná o jednoduchou přípravu, ale také možnost využití zbytků, které byste jinak možná vyhodili do koše. Bramborový koláč, na který nabízíme recept, je navíc chuťově skvělý a rozhodně se stane oblíbeným pokrmem vaší rodiny.


Nově objevený dinosaurus dostal jméno podle Lokiho. Při pohledu na něj ihned pochopíte proč

Pokud byste si snad bláhově mysleli, že archeologové vyextrahovali z povrchu naší planety vše, co se dá o její historii říci, pak jste na omylu.


Jak sušit česnek: nedělejte zbytečné chyby, které ho znehodnotí a zkrátí trvanlivost. Udělejte si zásobu této zdravé zeleniny

Starší zkušení zahrádkáři si možná pamatují dobu, kdy se tradovalo, že česnek musí ze země na svatého Jakuba 25.7. Dokonce známe staré přísloví: Jakub, Jakub, česnek nakup, na tvůj svátek Evžene, těžko se už sežene. To vše už dávno neplatí a obzvláště v tomto roce. Sklizeň česneku je již v plném proudu. Kterých chyb se při sušení vyhnout, abyste si udělali jeho dostatečnou zásobu, která vám vydrží až do jara příštího roku?


Na čem si pochutnával bájný Horymír? Maso se pomalu peklo v popelu, běžná byla kvašená zelenina a chleba s tvarohem

K prázdninovým návštěvám Prahy patří nepochybně i Vyšehrad. Většinou se nám přitom vybaví vladyka Horymír a jeho kůň Šemík, který svého pána zachránil před popravou skokem z vyšehradských skal do Vltavy. Co ale víme o tom, jak v 9. století žili vladykové, příslušníci nižší šlechty?


Nejhorší historky z randění celebrit, které vás zaručeně pobaví (nebo naopak rozpláčou)

Nepovedená rande mohou být zničující. Dokážou vás připravit o naději v hledání lásky, nebo vám srazí sebevědomí. Je naprosto nepříjemné je zažít, a přesto jsou z nich ty nejlepší příběhy. Bez ohledu na to, jak špatně rande dopadne, je vždy pozitivní, že máte skvělý obsah, o který se můžete podělit s přáteli a dobře se zasmát. Řada celebrit má naštěstí za sebou pozitivně příšerná rande, která pro nás navíc proměnila v zábavný obsah. Kliknutím dále si můžete přečíst o nejhorších zážitcích z randění vašich oblíbených celebrit.


Týdenní horoskop: Ryby čeká období plné vášně, Lvi budou řešit velké změny

Týdenní horoskop přináší astrologický výhled na druhý červencový týden. Přečtěte si váš horoskop a zjistěte, co vám hvězdy přichystaly na období od 8. do 14. července 2024. Na co se mohou těšit zrozenci jednotlivých znamení zvěrokruhu? Dozvíte se, jak se vám bude dařit nejen v práci, ale i ve vztazích.


Long topy! Vyzkoušejte pět způsobů, jak tento hot mikrotrend nosit.

Dlouhé topy se vracejí do módy s novou vervou. Od kousků s výstřihy po ty s rafinovanými obojky, nosí se v široké škále provedení. Jejich kombinace nabízí možnosti pro každodenní i večerní nošení. Podlehnete jejich módnímu vábení a vrátíte je do šatníku?


Krásná zpráva z Hollywoodu: Barbie čeká své první miminko! Bříško ale zatím skrývá

Z Hollywoodu se nese po celém světě jedna moc krásná zpráva: půvabná australská herečka Margot Robbieová (34), představitelka Barbie ze stejnojmenného filmu, je poprvé v životě těhotná! Děťátko čeká se svým manželem Tomem Ackerleym (34).


Útulný byt, ve kterém se stočí zrak na kuchyni v mátové barvě

Často doma hledáme prostor pro odpočinek nebo jen takovou vlastní „zašívárnu“, kde nás nikdo nebude rušit. Přesně o tom snila mladá rodina, která oproti současnému zvyku rozčlenila otevřený prostor v bytě nejrůznějšími policovými systémy, polopříčkami či skleněnou stěnu. Pojďte se s námi podívat do bytu plného zajímavých nápadů. Byt disponuje dvěma obývacími pokoji, přičemž jeden slouží pro […] The post Útulný byt, ve kterém se stočí zrak na...


Mějte vítr pod kontrolou: Jak efektivně využít větrolamy na zahradě a terase

Vytvoření ideálního venkovního prostoru je umění, ve kterém hrají klíčovou roli nejen rostliny a nábytek, ale i promyšlené architektonické prvky, jako jsou větrolamy. Ty představují nejen praktickou bariéru proti větru, ale také skvělý způsob, jak zvýšit soukromí a estetickou hodnotu zahrady či terasy. Prozkoumejte, jak můžete větrolamy využít k maximalizaci pohodlí a funkčnosti zahrad či teras, […] The post Mějte vítr pod kontrolou: Jak...


Tyto norské kostely jsou poslední svého druhu na světě.

V kopcích a údolích nehostinného norského podnebí se nachází řada středověkých staveb, které jsou svědky zkoušky časem. Jedná se o klášterní kostely v zemi, které jsou významné nejen svou architektonickou nádherou, ale také bohatou historií. A co víc, na celém světě jich zbývá už jen 28! Zaujalo vás to? Projděte si tuto galerii, kde se na každý z nich podíváme blíže.


Starší než Stonehenge: Objev záhadné kruhové stavby u Prahy

Rok 2022 se zapíše v České republice velmi tučným písmem, alespoň co se tuzemských archeologů týče. Jejich objev nedaleko Prahy totiž nepatří k těm tuctovým. Tentokrát narazili na něco opravdu výjimečného.


Vše, co potřebujete vědět o kousání nehtů, a jak s ním přestat

Kousání nehtů, známé také jako onychofagie, je nutkavý návyk kousání nehtů. Předpokládá se, že jen ve Spojených státech jej provádí až 30 % jedinců. Zvyk často začíná v dětství; kousání nehtů je vyvoláno stresem, úzkostí, nudou nebo dokonce perfekcionismem. A přestože se může zdát, že je tento zlozvyk neškodný, může vést k fyzickým problémům, jako jsou infekce, problémy se zuby a poškození nehtů, a také ke společenským rozpakům. V této galerii najdete příčiny kousání nehtů a různé strategie, které vám pomohou se tohoto zlozvyku nadobro zbavit.


Věkový trend se otáčí: Párů, kde je žena starší, je o 30 procent více. Na děti nespěchají

Mladá žena po boku staršího zajištěného muže – to byli ještě nedávno typičtí nastávající rodiče. V současné době se ale trend začíná obracet a přibývá žen, které se zamilovaly do mladšího muže a rozhodly se s ním založit rodinu. Vidět je to zejména u klientů reprodukčních klinik, kam tyto páry směřují ve chvíli, kdy se jim nedaří počít dítě. Jak odhalují data Clayo Clinic, od roku 2019 se počet starších pacientek, které na kliniku přijdou s...


Pět jednoduchých letních drinků: Kokosová Margarita s plátkem zázvoru, mangový Mango Mule nebo nealko bublinky na ledu

Léto patří večírkům pod širým nebem, posezením u plážového baru nebo různým festivalům. Nějaké osvěžující více či méně alkoholické drinky se k nim báječně hodí. S těmito pěti koktejly budou vaše prázdniny dokonalé bez ohledu, zda je strávíte na pláži třeba v Itálii nebo u jihočeského rybníka.


Překvapivé použití jedlé sody

Jedlá soda je jednou z těch ingrediencí, které má většina lidí ve skříni, ale používá je jen zřídka. Ve skutečnosti spousta lidí svou malou krabičku jedlé sody nikdy nespatří. Tento šikovný malý produkt pravděpodobně znáte jako kypřící prostředek při pečení, ale věděli jste také, že se dá použít k mnoha dalším účelům v domácnosti? Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a dozvíte se více.


Panzanella salát, chuť Itálie na talíři

V létě většinou není moc chuť na těžké, teplé pokrmy z masa a velkého množství ingrediencí. Proto mám pro vás tip na “chlebový salát”, který je svěží, lehký a zároveň vás příjemně zasytí. Panzanella salát, italská delikatesa, do níž patří jen pár surovin a kterou máte během chvíle hotovou.


Vyzkoušejte 3 recepty na netradiční chuťovky z tapas baru Špek a víno

Španělské tapas bary nastolily princip malých chuťovek, které můžete podávat k vínu nebo pivu. Můžou mít mnoho podob, bývají studené i teplé, velmi oblíbené jsou pintxos, což je obdoba našich chlebíčků, jsou ale menší a bohatě obložené. Zkuste na příští večírek třeba tyto originální variace.


Plán Péče, Který By Vám Lékař Obvykle Doporučil Na: Milia

Souhrn Hrboly, které se běžně objevují na obličeji, nose nebo tvářích dítěte a jsou obvykle malé a bílé. Příznaky Charakteristickým příznakem jsou kožní hrboly. → Běžné možnosti léčby → Otázky, které byste měli položit svému lékaři Příčiny Způsobená zachycením keratinu pod povrchem kůže a je spojena s traumatem způsobeným vyrážkou, alergií nebo jin...


Nejlepší šaty Andrey Bartoškové v průběhu let: Ve Varech vynesla tylové volánky, šaty se zlatými aplikacemi i duhovou róbu

Je skvělé, když někdo ví, co mu sluší a nebojí se podle toho oblékat. Andrea Bartošková se našla v jednoduchosti, eleganci, ale zároveň se nebojí čas od času zaexperimentovat se střihy či barvami. Pojďme se podívat na to nejlepší, co tato žena předvedla v průběhu let na červeném koberci v rámci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.


Jak připravit omáčku ke kuřecímu steaku? Jako základ můžete zvolit víno, smetanu či hořčici

Dobře ochucená omáčka nebo sós dovedou i z prostého kuřecího steaku udělat gurmánský zážitek. Chuť i strukturu kuřecího masa totiž skvěle doplní. Až budete příště připravovat kuřecí prsa jako minutku, už se nebudete muset potýkat s nevýraznou chutí a suchým masem.


ELLE Beauty Lounge: Hvězdy posledního červeného koberce

Karlovarský festival byl včerejším večerem oficiálně ukončen. Nejvyšší cenu, Křišťálový glóbus, 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu získal film Náhlý záblesk hlubších věcí. V ELLE Beauty Lounge se poslední večer blýskalo róbami hvězd. Jak vypadalo vyvrcholení festivalu a opravdu poslední červený koberec?


Denní horoskop na 8. července 2024: Býkům hrozí konflikt, Pannám prospěje pozitivní myšlení

Denní horoskop nejen pro ženy na pondělí 8. 7. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Rozchodník: Robustní rostlina kvete i v těch největších vedrech

Rozchodník je univerzální rostlina. Existuje spousta druhů, které je možné využít jako půdopokryvnou, popínavou rostlinu, ale také jako lákadlo pro včely. To nejlepší na něm je, že přežije i vysoké teploty.


Děsivé příšery, se kterými byste se nechtěli setkat

Tady jsou příšery - alespoň tak by se to dalo vyprávět. Od populárního Yettiho až po méně známého Gowrowa existuje nespočet příběhů o příšerách, které přebývají v jeskyních, jezerech a lesích celého světa a objevují se jen proto, aby zmrzačily dobytek, sežraly jednoho nebo dva lidi nebo vydaly mrazivý skřek. O některých jsou zprávy, že byly spatřeny, zatímco jiné jsou jen ostře tesanými předměty lidových pověstí u krbu. Zde jsou některé ze světových příšer. Viděli jste některou z nich? Věříte tomu?


Jak grilovat hermelín? Jde to snadno na ohni, na pánvi i v troubě a zvládnete to i bez alobalu

Hermelín nebo camembert na grilu patří mezi stálice grilovacích akcí. Proč? Je opravdu velmi snadné jej připravit, můžete ho vylepšovat různými přípsadami a chutná vegetariánům i všežravcům.


Líbání podle horoskopu: Tři znamení zvěrokruhu, která si mohou otevřít školu polibků

Světový den polibku si každý rok připomínáme 6. července. Proč jsou polibky tak důležité? Při líbání spalujeme kalorie, prohlubujeme pouto se svým miláčkem a je to také docela příjemné. Víte, která tři znamení zvěrokruhu jsou v líbání opravdovými mistry?


Horoskop od 8. července: Lvi mají hledat zdroj své nejistoty, Ryby sebrat odvahu a jednat

Je tu další prázdninový týden a spolu s ním i náš originální horoskop pro každé znamení zvěrokruhu. Nadcházejících sedm dnů budeme mít možnost uvědomit si, jak provázané jsou některé události. I zdánlivá maličkost může mít dalekosáhlé dopady, a i nepatrná změna dokáže v konečném důsledku odstartovat tu nejdůležitější věc v životě. Na každé znamení zvěrokruhu čeká ještě další a osobnější téma. Jaké je to vaše, prozradí náš týdenní horoskop.


Denní horoskop na neděli 7. 7. 2024: Střelci budou s rozumem v koncích, Štíři si budou muset dát pozor

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na neděli 7. 7. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Efektní proměna kuchyně a chodby v pražském činžáku se špetkou kýče

Kuchyně a chodba ve smíchovském činžáku potřebovaly odlehčit, vyčistit a přidat šmrnc. Na funkčním základu vynikla sbírka starých pokladů, leopardí tapeta i lesklé detaily.