Trending:


Splést si modrou bylinku s její příbuznou vás může stát i sto tisíc korun

Chrpa patří mezi rostliny, které se hojně vyskytují jak v horských oblastech, tak ve městech. Lidé si ji s radostí trhají s ostatním (často chráněným) lučním kvítím pro potěšení jen tak do vázy i do čaje. Tato významná medonosná rostlina totiž skvěle zabírá při očních chorobách, nechutenství i zažívacích problémech. Kdo má na ni zálusk, ten by však měl vědět, že není chrpa jako chrpa. Jednu utrhnout můžete, za druhou hrozí až stotisícová pokuta.


Letní dezert: Nadýchaná malinová bábovka

Bábovka, to je snad nejtradičnější moučník, který můžete upéct. Ať už na jaře, v zimě nebo v létě. Pokaždé může být trochu jiná, ovoce přizpůsobte sezóně a pozvěte si hosty.


Nejlepší šaty Andrey Bartoškové v průběhu let: Ve Varech vynesla tylové volánky, šaty se zlatými aplikacemi i duhovou róbu

Je skvělé, když někdo ví, co mu sluší a nebojí se podle toho oblékat. Andrea Bartošková se našla v jednoduchosti, eleganci, ale zároveň se nebojí čas od času zaexperimentovat se střihy či barvami. Pojďme se podívat na to nejlepší, co tato žena předvedla v průběhu let na červeném koberci v rámci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.


Týdenní horoskop: Ryby čeká období plné vášně, Lvi budou řešit velké změny

Týdenní horoskop přináší astrologický výhled na druhý červencový týden. Přečtěte si váš horoskop a zjistěte, co vám hvězdy přichystaly na období od 8. do 14. července 2024. Na co se mohou těšit zrozenci jednotlivých znamení zvěrokruhu? Dozvíte se, jak se vám bude dařit nejen v práci, ale i ve vztazích.


Překvapivé použití jedlé sody

Jedlá soda je jednou z těch ingrediencí, které má většina lidí ve skříni, ale používá je jen zřídka. Ve skutečnosti spousta lidí svou malou krabičku jedlé sody nikdy nespatří. Tento šikovný malý produkt pravděpodobně znáte jako kypřící prostředek při pečení, ale věděli jste také, že se dá použít k mnoha dalším účelům v domácnosti? Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a dozvíte se více.


Stav rukou, jejich pokožky a nehtů vypovídá o našem zdraví. Automasáž může pomoci rukám vrátit pružnou pokožku

Ruce jsou naší vizitkou, vypovídají o naší osobnosti a o tom, jak dobře se o sebe staráme. Ačkoli je pokožka rukou velmi namáhaná, na její péči se často zapomíná. Přečtěte si, jak nejlépe se o své ruce starat, abyste udělali skvělý dojem již při prvním podání rukou.


Proč vysadit gauru do zahrady: nenápadná a jemná trvalka dlouho kvete a bez úhony zvládne horko i sucho

Na první pohled nenápadná gaura neboli svíčkovec vykvétá sice drobnými květy v bílé či růžové barvě, ale je to přesně ta skromná trvalka, která dokáže podpořit krásu ostatních květin ve svém sousedství. Vysaďte ji do záhonu spolu s dalšími suchomilnými rostlinami nebo ji pěstujte ve větším květináči na balkoně.


Rozchodník: Robustní rostlina kvete i v těch největších vedrech

Rozchodník je univerzální rostlina. Existuje spousta druhů, které je možné využít jako půdopokryvnou, popínavou rostlinu, ale také jako lákadlo pro včely. To nejlepší na něm je, že přežije i vysoké teploty.


Jak pomoci dětem vypořádat se s šikanou

Šikana je jednou z nejtěžších věcí, kterou může dítě prožít. Existuje mnoho různých forem šikany, které mohou zanechat emocionální jizvy, fyzická zranění a v extrémních případech i horší následky. Pro rodiče je to nesnesitelné, protože mohou mít pocit, že se to vymyká jejich kontrole. Nejste však bezmocní, když je vaše dítě šikanováno. Existuje mnoho způsobů, jak ji můžete zastavit a pomoci dítěti ji překonat. Chcete-li se dozvědět, jak pomoci dětem, které jsou šikanovány, klikněte na tuto galerii.


„Feministky dělají ženy slabší, než jsou“

Sice nežijeme v patriarchátu, ale stále reprodukujeme některé patriarchální myšlenkové struktury. Prý se to jasně ukázalo i v diskusích kolem hnutí MeToo. Muži byli postaveni do role výlučných aktérů, zatímco ženy byly ztvárňovány jako ty pasivní. To jsou teze Svenji Flaßpöhlerové, která vyzývá ženy, aby přestaly podporovat mužskou moc tím, že ze sebe dělají oběti.


Jak připravit párky a vyhnout se jejich popraskání

Zdá se vám ohřívání párků jako zcela banální věc? Věda to určitě není, ale dost často dochází k chybám vedoucím k popraskání, vysušení nebo ztrátě chuti. Párky při ohřevu zachovejte vždy v neporušeném stavu, střívko u párku nesmí být příliš napnuté, jinak praskne. Pozor dejte i na prudkou změnu teplot. Pojďme se na to podívat detailněji.


Monika (41): Zjistila jsem, že single život je víc než střídat partnery nebo mít někoho na sílu. Jsem proto ale za exota

Moderní doba nabízí možnost žít single a nemuset se vázat. Většina lidí si ale tuto skutečnost vykládá spíše jako příležitost bydlet sice sám, ale partnery všelijak střídat. Pravých singles, kteří žijí o samotě a bez jakýchkoliv vztahů, je tudíž minimum. Monika je jednou z nich.


Oblečení, které vám neúmyslně přidá roky i kila: Nikdy ho nenoste a zbavte se ho

Móda může být mocným nástrojem pro zlepšení vašeho vzhledu a zvýšení vašeho sebevědomí. Některé druhy oblečení vám však mohou neúmyslně přidat léta a kila na postavě, a tím podkopat vaši snahu vypadat a cítit se co nejlépe. Jak tyto nelichotivé kousky rozpoznat a vyhnout se jim, abychom vždy vypadaly co nejlépe?


Jak upéct banánový chlebíček? V tomto báječném receptu zužitkujeme přezrálé banány

Banánový chlebíček je výtečný a vláčný moučník, který se hodí jak k snídani, tak i k odpolední kávě. Na tento moučník můžeme perfektně zužitkovat již přezrálé banány, které zajistí přiměřenou sladkost moučníku.


Meruňkové knedlíky jako od maminky: Pochutná si celá rodina!

Právě dozrávají slaďoučké meruňky, které mají nezaměnitelnou chuť i vůni. Dopřejte si je třeba v tvarohových knedlících.


Jak pěstovat a k čemu se hodí kozí brada: běžnou luční bylinu využijete i v kuchyni, musíte ji ale včas sklidit

Pokud jste při procházce rozkvetlou loukou obdivovali žlutě kvetoucí rostliny a přemýšleli, co je to za rostlinu, tak vězte, že jste pravděpodobně objevili kozí bradu luční. Tato dvouletá bylina roste ve volné přírodě zcela běžně a ten, kdo ví, co je zač, ji už pěstuje i doma na své zahradě. Kozí brada totiž není jen tak obyčejný plevel, naopak, má rozhodně co nabídnout. Stačí ji sklidit včas a správně zužitkovat.


Kuchyňské potřeby, kterých byste se měli zbavit ještě dnes

V našich domovech se hromadí spousta nepotřebných věcí a kuchyně nejsou výjimkou. Už se vám někdy stalo, že jste otevřeli skříňku a narazili na lavinu plastových nádob? Nejste sami. Ale nemusí to tak být. Postupujte podle těchto tipů a vdechněte své kuchyni nový život. Klikněte na následující galerii a zjistěte, kterých věcí byste se měli zbavit ještě dnes.


Nadýchaný piškotový korpus je maturitou každého začínajícího kuchaře a cukráře

Piškotový korpus je základem většiny dortů, bublanin, řezů, chlebíčků a bábovek. Velmi důležitým kypřidlem v těstě je dokonale vyšlehaný bílkový sníh, který se opatrně spojí se žloutkovou pěnou a moukou.


Nejkontroverznější kosmetické trendy roku 2024: Propadnete odbarvenému obočí nebo 3D manikúře?

Stejně jako v módním ani v beauty světě neplatí žádná striktní pravidla, podle kterých bychom se měli řídit. Je ale fakt, že některé trendy zkrátka vyvolávají vlnu pozdvižení. My si některé z nich, konkrétně ty z beauty průmyslu, představíme. Propadnete jejich kouzlu také, nebo zůstanete věrná tomu, co dobře znáte?


Největší mýty o psech

Psi jsou našimi věrnými společníky již po staletí, přesto o nich stále kolují mýty. Jistě, možná si myslíte, že vaše znalosti o psech jsou na špičkové úrovni, ale pravdou je, že některá fakta, která jste za ta léta slyšeli, nejsou vůbec pravda. U většiny těchto "lží" to problém není, ale některé mylné představy mohou být nebezpečné jak pro vás, tak i pro vašeho psa. Proto je velmi důležité oddělit fakta od výmyslů, abyste měli jistotu, že se vašemu štěněti dostane té nejlepší péče a výcviku. Zajímá vás víc? Tak klikněte na tento článek a zjistěte, co jsou mýty a co fakta.


Pozor na salmonelu z melounu! Hrozí hlavně u těch nakrájených, ale i u melounů doma špatně skladovaných

Zažívací problémy vám v létě nemusí způsobit jen zmrzliny, majonézové saláty nebo nedostatečně tepelně upravené maso, ale třeba i melouny. Na nich se totiž mohou vyskytovat nebezpečné bakterie, způsobující choroby jako je salmonelóza či dokonce úplavice. Jak ale předejít riziku nakažení?


Odhaleno: Tajemní stavitelé pyramid v Gíze – nové důkazy přepisují historii

Pyramidy v Gíze jsou jednou z nejvýznamnějších památek starověkého světa. Některé pozoruhodné teorie naznačují, že mohly být postaveny před více než 10 000 lety. Mezi zvažované autory patří také ztracená civilizace Atlantidy.


Jak si doma vybělit zuby přírodní cestou

Existuje spousta fajn triků na to, jak mít bílý úsměv, aniž byste za to museli vyhazovat moc peněz. Zdravý chrup a pečlivá péče o zuby jdou ruku v ruce. Kromě toho existuje ještě celá řada různých přírodních způsobů, jak se zbavit zubního plaku a skvrn. Jestli chcete vědět víc, mrkněte na tuhle galerii.


Výklad karet na první půlku července: Moudrost vám dá sílu a prostor pro splnění přání

Léto nám přináší mnoho příležitostí a lákadel, jak jim odolat? Nebo naopak je dobré se pustit do všeho po hlavě? Zeptali jsme se karet, jaká je situace pro první polovinu července. Jak se vidět, karty nám říkají, že máme dveře otevřené. Důležitá je víra v sebe sama.


Zapomeňte na obyčejné žabky a sandály: Boty s kontroverzním detailem hlásí velký comeback

Velký módní comeback v poslední době zažívá hned několik trendů, o kterých si spoustu z nás myslelo, že už jsou dávno zapomenuty. Objevují se nejen v líčení a účesech, ale také v módě a obuvi. Právě do poslední jmenované oblasti se probojovaly boty s kontroverzním detailem, jejichž odchod z módní scény spoustu lidí oslavovalo. Nyní ale jsou zpátky v plné parádě.


Tyto norské kostely jsou poslední svého druhu na světě.

V kopcích a údolích nehostinného norského podnebí se nachází řada středověkých staveb, které jsou svědky zkoušky časem. Jedná se o klášterní kostely v zemi, které jsou významné nejen svou architektonickou nádherou, ale také bohatou historií. A co víc, na celém světě jich zbývá už jen 28! Zaujalo vás to? Projděte si tuto galerii, kde se na každý z nich podíváme blíže.


Perte ponožky v mikrovlnce, má to celou řadu výhod

Řada žen v domácnosti ví, jak těžké je udržet bílé prádlo beze skvrn. Obzvlášť, jedná-li se se o bílé ponožky, které se často velmi rychle znečistí. Zadupaným ponožkám často nepomohou ani bělící prostředky na praní. Ruční praní je navíc velmi pracné a zdlouhavé. Množství zapraných ponožek dá v početnější rodině pořádně zabrat. Má to ale řešení.


Žahour: Tradiční česká borůvková omáčka a její příprava

Když se řekne žahour, mnozí z nás si vybaví léto na venkově, fialové prsty a chuť čerstvě nasbíraných borůvek. Žahour je tradiční česká sladká omáčka z borůvek, která se skvěle hodí k různým druhům knedlíků, palačinkám nebo lívancům. Tento recept, který pochází z kuchyně našich babiček, je jednoduchý na přípravu a jeho chuť vás okamžitě přenese do dětských let.


Jak se vyrovnat s přibývajícími kily: Rafinované střihy, které zamaskují větší břicho i široké boky

Cítíte se méně sebevědomě kvůli kilům navíc, které jste v poslední době nabrala? Než začnete bojovat s těmito nedostatky, naučte se, jak je chytře skrýt pod stylovým oblečením. S pomocí správných střihů a módních triků můžete vypadat šik a cítit se skvěle bez ohledu na svou váhu.


Jak uvařit tvarohové knedlíky? Zvolte správný tvaroh, práci s balením ovoce si můžete výrazně usnadnit

Ovocné knedlíky nás můžou provázet celé léto. Každý si přijde na své! V 2. dílu seriálu poradíme, jak dlouho vařit knedlíky z tvarohového těsta a s čím je zkombinovat. A zmíníme i noky a další podobné recepty.


Jennifer Lopez a Stevie Mackey spatřeni v Hamptons na kolech ve stylových letních outfitech

Jennifer Lopez si v Hamptons užívá letní dny naplno. Spolu se Steviem Mackeym vyrazila na kolo a znovu ukázala svůj skvělý smysl pro módu.


Boty, na jejichž návrat jsme netrpělivě čekali, jsou v roce 2024 opět trendy: Víme, jak je stylově nosit

Typ bot, které jsou známé pod označením Clarks podle svého nejslavnějšího výrobce, se na první pohled nemusí zamlouvat všem. Jejich vzhled vyvolává poměrně rozporuplné názory. I přes to jsou ale velmi oblíbené, a právě proto si pomalu, ale jistě vydobývají čestné místo mezi nejpopulárnějšími módními trendy roku 2024. Jak je nosit a s čím je kombinovat?


Grilování se letos pořádně prodraží. Víc stojí kuřecí prsa, pečeně i makrely

Při shánění potravin na grilování můžete při využití slevových akcí ušetřit až čtvrtinu ceny nákupu. Zatímco některé položky výrazně zdražily, u jiných proti loňsku ušetříte. Méně zaplatí třeba milovníci bavorských klobásek.


Horoskop od 8. Července: raci se budou topit v lásce, váhy nesmí ztrat

Týden bude krásně prázdninový. Pokud jste si v tento čas vzali dovolenou, udělali jste dobře. Tohle je jedna z nejlepších konstelací toto léto, tak si užívejte krásných letních chvil. Pokud musíte do práce, tak po ní pospěšte za přáteli nebo na koupaliště a užívejte si!


Jak se už konečně pořádně vyspat: 5 jednoduchých pravidel pro sladké sny

Ložnice by měla být svatyní relaxace a zaslouženého odpočinku. Trávíme v ní přece více než třetinu našeho života! Jak ale udělat, abyste se tu opravdu cítili příjemně a uvolněně? Máme pro vás několik jednoduchých tipů, které promění vaši ložnici v nejklidnější místo celého bytu.


Jahodníky potřebují přesazovat. Šlahouny mohou příliš zahustit záhon

Jahodníky patří mezi rostliny, které se velmi snadno rozmnožují samy, a to prostřednictvím šlahounů. Z jedné rostliny tak velice snadno můžete získat za krátkou dobu rostlinek více. Avšak když už máte záhon naplněný, je dobré toto rozmnožování kontrolovat. Příliš husté jahodové pole totiž může znesnadnit sklizeň a navíc je pozvánkou plísňových a houbových onemocnění. Pokud se vám nepodařilo ohlídat produkci šlahounů, budete muset některé...


Léčivé a čisticí účinky citronové šťávy

Z citrusových plodů jsou citrony nejslunečnější. Dodávají jídlům a nápojům chuť a jsou plné zdraví prospěšného vitaminu C a flavonoidů, které jsou vynikajícími antioxidanty. Věděli jste však, že kromě zdraví a dobré nálady, které konzumace citronů přináší, můžete toto povzbudivé ovoce používat také v domácnosti k čištění a odstraňování zápachu? Projděte si následující galerii a zjistěte, proč je tak skvělé milovat citron.


Nejzajímavější melounové recepty, o kterých jste možná doteď neslyšeli

Červená dužina vodního melounu představuje v horku vítané osvěžení. Podívejte se, jaké dobroty z ní můžete připravit.


Útulný byt, ve kterém se stočí zrak na kuchyni v mátové barvě

Často doma hledáme prostor pro odpočinek nebo jen takovou vlastní „zašívárnu“, kde nás nikdo nebude rušit. Přesně o tom snila mladá rodina, která oproti současnému zvyku rozčlenila otevřený prostor v bytě nejrůznějšími policovými systémy, polopříčkami či skleněnou stěnu. Pojďte se s námi podívat do bytu plného zajímavých nápadů. Byt disponuje dvěma obývacími pokoji, přičemž jeden slouží pro […] The post Útulný byt, ve kterém se stočí zrak na...


Cuketa může být i jedovatá. Jak to poznat?

Léto je v plném proudu a jako každý rok začala sezóna cuket. Když se povedou, rostou na zahradě jako divé a často člověk ani neví, co s nimi. Pečená, v polévce, na gril nebo třeba do perníku. Vždy bude skvělá. Věděli jste ale, že může být i jedovatá? Ne? Pak byste neměli následující řádky přeskakovat. Chutnala vám cuketa […] The post Cuketa může být i jedovatá. Jak to poznat? appeared first on HomeInCube.


Cuketu si nemusíte užívat jen v létě. V zimě vám poslouží jako skvělá směs na topinky či čalamáda

Prázdninová sezona je na našich zahradách už tradičně zaslíbená (nejen) cuketám. Cukety jsou nenáročné na pěstování, hojně plodí a navíc nabízí širokou škálu možností, jak je v kuchyni využít. Kromě okamžité spotřeby se ale dají velice dobře zpracovat také na „horší časy“, tedy chladné měsíce, kdy naše zahrady žádnou úrodu neskýtají. V zimě si tak můžete pochutnat například na cuketové čalamádě či čatní.


Existuje multivesmír? Paralelní světy fungují v několika hypotézách

Jedním z nejoblíbenějších konceptů fantastické fikce je teorie mnohovesmíru, tedy možnost existence paralelních realit, v nichž najdeme alternativní verze sebe sama nebo jen jinak fungující společnost. Zároveň jde o seriózní vědecký koncept, jenž řadu let trápí astrofyziky.


Fenomén aperitivo: Naučte se namíchat si vlastní osvěžující spritz

Populární aperol spritz všichni dobře známe. Oblíbený oranžový nápoj je už řadu let synonymem léta, uvolněných prázdninových večerů z přáteli a bezstarostné pohody. Ale co ostatní typy hořkých likérů? Seznámíme vás s jejich historií a naučíme vás namíchat i další lehké letní drinky typu spritz.


Barbora (32): Manželství z rozumu má svá úskalí. Můj starý a bohatý manžel už nechce nic dělat

Barbora se nechtěla vdát za nikoho ze svého okolí, všechny chlapy z maloměsta považovala za beznadějné případy. Nakonec si našla staršího a bohatého hezouna. Jenže tohle manželství z rozumu nedopadlo zcela podle jejích představ.


Anežka (30): Rodiče se ke mně chovají jako k puberťačce. Nechápou, že chci žít podle sebe

Třicetiletá Anežka se na nějakou dobu vrátila k rodičům. Rychle se ukázalo, že každý má jinou představu o životě. Ona si ráda ráno pospí a chce klid na práci, její máma zase začíná den brzy a nosí Anežce snídani do postele.


Proč se háčkování vrací na scénu

Háčky a jehlice připraveny: háčkování je v módě! Pokud jste se háčkování nevěnovali už během výluky, máte ještě čas se ho naučit. Háčkování, které si oblíbily babičky a chalupáři, je stále populárnější a zdá se, že se udrží. Tento trend pomalu proniká na přehlídková mola a do šatníků celebrit, což ještě více podporuje jeho šílenství. Zaujalo vás to? Klikněte a zjistěte, proč se háčkování vrací a jak ho můžete nosit.


V Česku začala kvést nebezpečná rostlina. I malé množství je rozsudkem smrti, varují lékaři

V českých a polských horách začal kvést náprstník červený. Rostlina, která svými výrazně barevnými květy láká především děti, je však prudce jedovatá. Podle odborníků znamená jistou smrt už požití pouhých několika gramů rostliny, a to jakékoli její části.


Mikro trend léta 2024: Paisley motiv zahnuté kapky je zpět s plnou parádou a sluší letním kouskům i džínovině

K létu neodmyslitelně patří. Motiv zahnuté kapky nazývaný paisley. Vzor z perských koberců, který sluší letním kouskům a letos si opět zabírá vysokou pozici mezi oblíbenými letními motivy. Patříte mezi jeho fanoušky?


Kvíz: Zpíváme si s večerníčkem

Každý z nás má určitě svou oblíbenou písničku z večerníčku. Někdo třeba miluje písničku „Dobrý večer“ od zpěváka Karla Černocha, která začíná slovy: „Dříve než nám klesnou víčka těsně před spaním...“


Andělský týdenní horoskop: Lvi by si měli udělat čas na své vlastní zájmy, Štíři budou hrozbou pro ty, kteří se je budou snažit změnit

Tento týden máme hodně možností k osobnímu růstu, avšak okolnosti většinou nebudou tak pozitivní. Většina z nás se zasekne na jednom místě místo toho, abychom se poučili a zlepšili svůj život. Jak jste na tom vy?