TRENDY MODEL NA LéTO 2023 PRO POSTAVU TYPU HRUšKA: KOšILOVé šATY SKRYJí DROBNé NEDOSTATKY A VYTVOří DOKONALé KřIVKY

Disponujete širšími boky a zastupujete typický příklad siluety ve tvaru hrušky? Vaše ideální letní šaty patří k hitům letošního léta. Určitě si musíte pořídit ty košilové! Patří totiž k nesmrtelným kouskům, ve kterých zazáříte v každé sezoně.

Kouzlo košilových šatů tkví ve variabilitě i schopnosti, jak z takřka každé postavy vytvořit ideální siluetu přesýpacích hodin. Pokud tomu zrovna nenapomáhají střihem s výraznějším projmutím v pase, obvykle jim nechybí vázačka, která splní zadání stejně dokonale. Tu můžete nahradit i klasickým páskem z kůže či jiného materiálu, v létě se hodí různé proplétané či barevnější a pestřejší kousky, které šatům s propínací lištou, límečkem a obvykle alespoň krátkými rukávy dodají nový zdobný i tvarující prvek.

Trend na léto 2023: Ombré efekt vtrhl do šatníků. Propojuje oblíbené barvy na šatech, plavkách i doplňcích

Košilové šaty sluší všem

Jejich univerzálnosti si ceníme již po mnoho sezon. Okouzlují po desetiletí, vliv oblíbeného střihu na trpělivé skrývání drobných nedostatků a jejich přeměnu v dokonalé křivky je tedy patřičně prověřen časem a i letos nezbývá, než si minimálně jedny nové košilové šaty pořídit. Jaký je nejaktuálnější současný trend?

Ideální délkou byla letos zvolena midi. Její přednosti jistě znáte, tak si je jednoduše užijte. Šaty pod kolena doplňte ideálně obuví s podpatky. Léto nabízí třeba oblíbené plátěné sandálky s přírodní platformou a vázáním kolem lýtka, k elegantnějším šatům splňujícím dress code smart casual i další formální příležitosti padnou skvěle klasické lodičky i střevíčky s páskem typu Mary Jane.

K dalším výraznějším prvkům sezony patří objemnější střihy sukní, modely s americkými průramky a odhalenými rameny, klidně ale můžete zůstat věrny i klasice s rukávy různých délek. Určitě tím od aktuálního trendy vzhledu ani o krůček neustoupíte. 

Trendy boty na jaro a léto 2023: Střevíčky typu Mary Jane se vracejí na scénu ve velkém stylu

Letní verze košilových šatů musí dýchat

Nezapomeňte ani na volbu vhodného materiálu. Univerzální šaty, které chcete nosit i jindy než v letních měsících, volte z kvalitních nemačkavých textilií, vzdušnou sukni ruší příčné sklady, které na ni můžete vytvořit delším sezením. Pokud hledáte šaty pro blížící se letní sezonu, nevyhýbejte se vzorům, světlejším barvám a lehoučkým tkaninám, u kterých brzy oceníte jejich vzdušnost.

Další články

2023-06-07T06:13:27Z dg43tfdfdgfd