TO NEJLEPší Z MET GALA 2024: TéMěř NAHá JENNIFER LOPEZ A ZPěVAčKA TYLA, KTEROU V šATECH Z PíSKU MUSELI NOSIT

Metropolitní muzem umění v New Yorku každoročně první květnové pondělí hostí opulentní přehlídku kreativity považovanou za největší módní večer roku. Hosté z řad celebrit tentokrát plnili zadání nesoucí motto “Zahrada času”. Tak totiž zněl oficiální dresscode související s tématikou večera Spící krásky: Probouzející se móda.

Kreativní módní přehlídka největších hvězd současnosti, pro které je pozvání na Met Gala důkazem jejich profesní, umělecké i společenské důležitosti, vždy slibuje nezapomenutelné kreace, seznam hostů ale jako obvykle bude odtajněn až s prvními oficiálními snímky z legendárního schodiště. Galavečer, během něhož se vybírají finanční prostředky na podporu Kostýmního institutu Metropolitního muzea, je totiž proslulý svým do poslední chvíle přísně utajovaným seznamem hostů.

Všechny na letošním ročníku odzbrojila mladičká zpěvačka Tyla v šatech z písku. Její šaty tvořila zrnka písku umně nainstalovaná do podoby večerní róby s megalomanskou vlečkou. Ovšem chodit se v ní příliš nedalo, celá armáda asistentů zpěvačku musela po koberci a schodištích pravidelně poponášet.

Zendaya vystřídala hned dva převleky

Pár jmen ale pořadatelé vždy odtajní s předstihem. Letošními ambasadory módního umění se tak staly herečky Zendaya a Jennifer Lopez, australský herec Chris Hemsworth nebo rapper Bad Bunny.

Zendaya, která se na Met Gala letos představila po pětileté pauze, se v průběhu večera předvedla ne v jednom, ale hned ve dvou výrazných outfitech - ve vlastním návrhu vytvořeném módním domem Maison Margiela doplněném o oblíbený prvek večera, motivy ptáků a také v impozantních černých vintage šatech Givenchy z jarní kolekce roku 1996, jejichž autorem je John Galliano.

Módní styl Jennifer Lopez: Miluje průhledné šaty, vysoké rozparky a ve volném čase nosí teplákovky

Luxusní a oslnivá Jennifer Lopez

"Ahoj, Vogue, jsem dnes hostitelkou, vítejte tedy na mém večírku!" zavtipkovala Jennifer Lopez v úvodu večera na videu pro magazín Vogue. Herečka pro opulentní galavečer zvolila oslňující třpytivé korzetové šaty Schiaparelli pošité perlami a korálky, za jejichž přípravami je více než 800 hodin práce tvůrců. Stejně jako Zendaya i Jennifer Lopez nevynechala ptáčky, jeden opravdu impozantní diamantový kousek se skvěl v jejím dekoltu v podobě náhrdelníku. Zatímco přední díl, kterému dominoval ostře vpřed se tyčící korzetový živůtek, zadní partie kryly dokonalé tělo hispánské krasavice jen sporadicky.

Móda z Met Gala 2023: Rihanna v předimenzované peleríně, kočičák Jared Leto a odhalené Kardashianky

Rita Ora vzdává hold historii lidského řemesla

Takřka nahý look ambasadorky letošního ročníku Met Gala jakoby spustil vlnu podobně "nahých" modelů. Na schodiště vplula téměř v rouše Evině také zpěvačka Rita Ora. Šaty od Marni, které odhalovaly podstatnou část jejího vypracovaného těla, byly poskládané ze starožitných korálků.

"Tyto šaty nejjemnějším a nejsilnějším způsobem zachycují skutečnou tapiserii lidských řemesel, která zahrnuje období dvou tisíciletí od Egypta po Řím," přibližuje vzhled své róby na instagramu zpěvačka. "Šaty jsou seskládány z jedinečných starožitných skleněných korálků z celého světa, které zdůrazňují jeden z nejstarších řemeslných předmětů lidstva a jsou spojeny se starožitnými ručně vyráběnými skleněnými korálky z Murana z období od 40. až do 70. let 20. století," popisuje příběh svého zlehka kontroverzního modelu Rita Ora. K tapiserii totiž autoři modelu zvolili tělový overal kryjící i chodidla, který připomínal více nevzhledné silonky, než outfit hodný slavnostního večera.

Nahými modely oslnily i další vzácné návštěvnice Metropolitního muzea. Oblékla je například Emily Ratajkowski, Janelle Monae nebo Kim Kardashian, která svým utlraštíhlým pasem staženým v korzetu opět vyvolala vlnu nevole na sítích. "Pro všechny mladé dívky, které to vidí...za příklad si ji neberte, tohle není normální," kritizovala nezdravě nepřirozený vzhled Kimina trupu jedna z komentujících na síti Instagram.

Královna průhledných modelů Rita Ora: Zpěvačka se nebojí latexu, síťoviny ani neviditelných šatů

Lana del Rey nazula okovaná kopýtka

Vskutku impozantně vyhlížel "kostým" zpěvačky Lany del Rey. Ta oblékla průsvitnou pavučinkovou róbu zdobenou přírodními motivy trní i reálným větvovím z dílny módního domu Alexander McQueen. A nazula k ní i realisticky vyhlížející kopýtka, opatřená dokonce podkovičkami. Snový model do detailu vystihoval mnohoznačné zadání letošního ročníku Met Gala jako jeden z nejpovedenějších.

Chris Hemsworth jako z lázeňské kolonády

Ani pánové z řad ambasadorů letošního ročníku nezůstali neviditelní. Rapper Bad Bunny využil služeb stejné módní legendy jako Zendaya, módního domu Margiela a jeho ještě zvučnějšího návrháře, Johna Galliana. V korzetovém outfitu s výrazným kloboukem na hlavě ale měl rapper dle svých slov "docela problém s dechem."

Krasavec Chris Hemsworth si vybral pro tajemstvím obestřený večírek hvězd takřka ležérní eleganci v podání světlého obleku s vestou s visačkou Toma Forda. Doprovodem mu byla jeho životní partnerka Elsa Pataky, která jeho ležérnímu looku konkurovala průsvitnou zlatavou róbou a se zlatým diadémem ve vlasech.

Vlasová policie Honzy Kořínka z Met Gala: Anne Hathaway ve stylu Brigitte Bardot a nepovedená ofinka Lizzo

Hvězdy na zeleném koberci

Tématicky dokonalý, tentokrát snově zelený koberec slavného schodiště, jehož zábradlí pro letošek ovinuly liány kvetoucích rostlin postupně obsadily róby, kterým dominovaly průsvitné prvky, třpytivé kamínky, paruky a květy. O bizarnosti ale jako každý rok také rozhodně nebyla nouze. 

Na výběr hvězdných modelů letošní přehlídky Met Gala se můžete podívat do galerie pod článkem.

Související články

2024-05-07T11:03:21Z dg43tfdfdgfd