SVěT HARRYHO POTTERA V OSTRAVě: MAGICKOU KAVáRNU TADY OTEVřEL MANžELSKý PáR Z POLSKA. KLAUDIE JE VELKOU FANYNKOU KOUZELNICKé SáGY

Kouzelnou kavárnu najdete od poloviny června 2024 v Ostravě v ulici Škroupova, tedy v sousedství legendární Stodolní ulice. Kavárna inspirovaná světem Harryho Pottera otvírá ve všední dny od 14:00, o víkendech dokonce už v 11:00. Pobýt tu můžete denně do 20:00.

V současnosti kavárna praská ve švech a na místo musíte čekat. Nicméně z obrovského množství reakcí různých návštěvníků je jasné, že se vyplatí počkat.

Interiér Kouzelné kavárny je doslova napěchován rekvizitami a dekoracemi ze světa Bradavic. Vše působí věrohodně a po vstupu doslova zapomenete, že jste v reálném světě.

Kouzelná nabídka jídla a nápojů

Tematická je také nabídka zákusků i nápojů. Názvy jsou rovněž inspirované čarodějnickým světem. Na stylově vyvedeném menu najdete výběr nealkoholických i alkoholických nápojů, dezertů, kávy a čaje.

  • Z nealkoholických nápojů stojí za zmínku „tekuté štěstí“ připravené z perlivé vody, spritu, ovocné šťávy a modrého curacaa. Velice oblíbený je také „mnoholičný lektvar“, „elixír sladkých snů“, „máslový ležák" či „nápoj pravdy“.

  • Z alkoholických nápojů se nabízí například „elixír mládí“, jehož surovinami jsou vodka, malina, brusinka a limetka. Možná vás ale více naláká třeba „krev jednorožce“, „elixír krásy“ či „doušek živé smrti“.

  • Z kouzelnických sladkostí můžete ochutnat „jedlou mandragoru“, pověstnou „zlatonku“ či „čokoládovou žábu“, „čokoládovou hůlku“, „Harryho narozeninový dort“, „Hnízdo Aragoga“ a „moudrý klobouk“.

  • Kromě sladkostí a nápojů ze světa Harryho Pottera si však můžete objednat i světskou klasiku, například ledovou kávu, espresso či čaj.

Pro efekt všechny „kouzelné nápoje“ kouří, protože se podávají se suchým ledem, je tedy nutné pít je brčkem – toto upozornění najdete také na menu, to má připomínat deník Toma Riddlea.

Jak kavárna vznikla?

Za vznikem Kouzelné kavárny stojí pan Szymon se svou ženou Klaudií. Oba jsou Poláci žijící v Polsku, kde provozují podobnou kavárnu. Ostravu ale navštěvují docela často, a tak se rozhodli, že svou kouzelnickou kavárnu otevřou i zde. Paní Klaudie je velkou fanynkou Harryho Pottera, a tak volba tématiky kavárny byla jasná.

Kouzelné zajímavosti

Fantastickou a fantaskní atmosféru podtrhuje hudební podkres, který navozuje příjemný pocit čarodějné pohody. Jedná se o melodie z příběhu o Harry Potterovi.

Majitelé mají v plánu v kavárně pořádat zajímavé akce s odkazem na příběh Harryho Pottera. Již jste se zde mohli setkat s živými sovami.

Dekorace, které přibývají téměř závratným tempem, jsou úchvatné. Každý detail, který zde najdete, je originál. Od pergamenů, přes hůlky, postavičky až po draka a nápisy – vše pochází přímo z rukou paní majitelky. A zdaleka nekončí.

  • Pokochat se můžete Prašivkou, která byla proměněná v pohár.

  • Prostor je hojně zdoben knihami a ze stropu visí desítky svíček jako v bradavické Velké síni.

  • Hosté se mohou s dekoracemi fotit, dokonce je k dispozici hábit a kouzelnický klobouk, které si mohou vyzkoušet.

  • Za zmínku jistě stojí věrohodně vyvedená atrapa vozíku s kufry na nástupišti 9 a ¾.

  • Novinky týkající se dekorací i nabídek v menu přibývají postupně a majitelé rozhodně srší nápady.

Zdroje: Facebook Kouzelné kavárnymoravskoslezsky.denikpatriotmagazin

2024-07-27T05:16:55Z dg43tfdfdgfd