Trending:


Co se dává do boloňské omáčky? Některé suroviny vás možná překvapí

Boloňská omáčka neboli „ragù alla bolognese“ se po celém světě stala symbolem italské kuchyně. Svůj původ má ve městě Bologna, které se nachází v regionu Emilia-Romagna na severu Itálie a patří mezi nejznámější a nejoblíbenější italská jídla. Uvařte si ji spolu s námi. Co na ni budete potřebovat?


Jirešová po Survivoru: Takhle jí to seklo na mole!

Na mole Píseckého víkendu módy a designu se o víkendu objevila také herečka Ivana Jirešová (46).


Jakou mouku použít na piškot? Nejlepší je polohrubá, ale jinými také nic nezkazíme

Piškotové těsto upečeme rychle jen z několika ingrediencí - jednou z nich je mouka, bez níž by nebylo možné piškot připravit. Pokud není v receptu uvedeno, jaký druh mouky použít, zvolíme zlatou střední cestu.


Obrácený jablkový koláč s krémem

O tomto moučníku se vám budou zdát ty nejsladší sny. Příprava se může zdát složitá, ale není, přesvědčte se o tom sami. Obrácený jablečný koláč je doplněný jemným pudinkovým krémem, který z něj tvoří dokonalý zákusek nejen ke kávě.


Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny

V Hradní restauraci v Lokti můžete ochutnat výborné vepřové koleno podle Elišky Přemyslovny. Připravit si ho můžete i doma, protože vepřové koleno a černé pivo, to je kombinace, která nikdy nezklame. Pikantní marináda dodá masu výraznou chuť a nádhernou barvu.


Vepřová plec s česnekovo-špenátovou omáčkou

Vepřové maso si skvěle rozumí se špenátem. Když k tomu přidáte i smetanu a česnek, získáte chutný oběd, po kterém zajásá celá rodina. Jako přílohu můžete zvolit například gnocchi nebo bramborový knedlík.


Nejvyšší čas na domácí bezinkový sirup. Příprava je jednoduchá

Chodíte na procházky do přírody? Pokud ano, určitě víte, že takřka všude nyní kvete černý bez. Nádherné velké bělavé chomáče zdobí keře podél cest a line se okolo nich naprosto kouzelná vůně, která člověka doslova a do písmene omámí. Vy se jí můžete nechat unášet, nebo si užít květů černého bezu ještě mnohem více. Vyrobte si z nich sirup. Nyní je nejvyšší čas pro jeho přípravu, čehož jsme pochopitelně využili také a domácí bezový sirup si...


Saténová sukně je ideální do práce, na rande i na procházku. Už máte doma tu svou?

Určitě jste si všimla popularity, kterou poslední dobou zažívají saténové a hedvábné sukně. Právě tyto kousky se stávají čím dál žádanějšími a oblíbenějšími v celém módním průmyslu. A není se čemu divit. S jednou sukní vykouzlíte několik různých stylingů a budete za všech okolností trendy. Prozradíme vám, jak tento model zařadit do svého šatníku a jak nejlépe jej kombinovat s ostatními kousky.


České krásky odhodily svršky. Žhavá Nováková, namakaná Slováková a božská Krainová

České krásky odhodily svůj stud a také svršky. Své sledující na sociálních sítích potěšila a překvapila Sandra Nováková, která sdílela pořádně žhavý snímek. Pozadu nezůstala ani Nela Slováková, jež ukázala svou božskou vymakanou postavu. Přidala se i Simona Krainová, která si užívá relax v lázních.


Tchyni se vyhýbám jako čert kříži. Myslí si, že má na péči o děti patent, přitom máma jsem teď já, zlobí se Mirka (23)

Říká se, že dobrá rada je nad zlato. A právě podle tohoto rčení se novopečená babička nejspíš řídí. Jenže snaše to není ani trochu po chuti. S tím, jak pečovat o svého osmiměsíčního syna, prý radit nepotřebuje.


Raspberry Pi 5 dostalo oficiální adaptér M.2 HAT+ pro připojení rychlého SSD

První adaptéry pro připojení M.2 SSD k Raspberry Pi 5 skrze jeho rozhraní PCI Express se sice na scéně objevily už na přelomu roku, teď se ale konečně...


Trvalky, kterým se bude dařit i ve stínu. Vyberte si ty nejkrásnější, které vykvetou u severní stěny domu

Průčelí domu s krásně rozkvetlou předzahrádkou bývá nejčastěji orientované na jih či na východ. Vybírat rostliny pro taková místa není nic složitého. Mnohem tvrdší oříšek představují tmavé kouty v hlubokém stínu u severní stěny domu. Nic však není ztraceno, i sem můžete vysadit květiny, které tmavý kout rozzáří barevnými květy. Jen se musíte smířit s menším výběrem.


Pomáhá dochutit jídlo a prospívá zdraví: Seznamte se s miso pastou, není jenom jeden druh

Miso pasta patří mezi tradiční japonská dochucovadla. Tato zajímavá pochoutka je jedním z nejznámějších reprezentantů páté chuti, která nese název umami. Díky tomu dokáže každé jídlo pozvednout na vyšší úroveň, jak se můžete přesvědčit i v našem článku. To ale není jejím jediným přínosem — látky, které obsahuje, totiž přináší celou řadu zdravotních benefitů.


Jak udělat zmrzlinový pohár? Doplnit ho můžeme ovocem, čokoládou i šlehačkou

Zmrzlinové poháry jsou v letním období oblíbeným dezertem, který lze připravit stokrát jinak a nikdy stejně. Dokonalý zmrzlinový pohár tvoří nejenom zmrzlina, ale i sklenice nebo servírovací misky, ve kterých ji podáváme.


Jak je laskavé chování prospěšné pro naše zdraví

Jestli nás pandemie COVID-19 něčemu naučila, pak tomu, jak je důležité být laskavý k druhým, jak se obrátit na své blízké a zkontrolovat, zda jsou v pořádku, jak nabídnout pomocnou ruku cizímu člověku v nouzi. Laskavost k druhým nám navíc pomáhá cítit se dobře. Existují však také studie, které ukazují, že laskavost je skvělá pro naši pohodu. Opravdu to nemá žádnou vadu na kráse! Podívejte se do této galerie a zjistěte, jak je laskavost prospěšná našemu zdraví.


Jarka (32): Manžel mi řekl, že mimino jsem chtěla já. Pořád proto někde lítá a já jsem na všechno sama

Ne vždy se dva shodnou na tom, jak bude vypadat jejich společný život. Pak se stává, že jeden z nich, pro takzvaný klid v domě, ustupuje. Když však přijde dítě, může začít jít do tuhého. Tak jako v případě Jarky.


Velký horoskop na červen: Vodnáře čekají večírky, Štíry skvělá nabídka

Co vám předpovídají hvězdy na šestý měsíc roku? Jak se vám bude dařit v práci, ve vztazích nebo jak na tom budete se zdravím? Kdo se může těšit na úspěšný měsíc, koho čeká láska, kdo bude mít starosti s dětmi a kdo pojede na dovolenou? Přečtěte si velký horoskop na červen 2024.


Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina

V dalším díle pořadu Buchty po ránu Josef Maršálek určitě udělal radost všem alergikům, celiakům i těm, kteří omezují cukr. Pekl totiž bez lepku, vajec, mléka i cukru. Vynikající chleba je toho důkazem. A ten si nyní podle receptu slavného cukráře můžete upéct i vy.


Rodina prosí veřejnost: Ztratila se nám babička, možná ji uvidíte na pochodu Praha-Prčice

Šestaosmdesátiletá seniorka, která se ztratila při prohlídce zámku ve Vrchotových Janovicích, je již dva dny nezvěstná. Její rodina žádá účastníky pochodu Praha-Prčice, aby se v případě, že ji spatří, ozvali policii. Paní Věra trpí stařeckou demencí a naposledy byla spatřena v okolí hřbitova zmíněného městyse.


Velký Módní alarm z Cannes 2024: To nejlepší a nejhorší z červeného koberce

Letošní 77. ročník nejslavnějšího filmového festivalu v Cannes proběhl v termínu od 14. do 25. května 2024. Všechny úžasné i méně úžasné róby se nám sem nevejdou, pojďme se podívat tedy alespoň na výběr toho nejlepšího i nejhoršího s módní návrhářkou Annou Tejklovou.


Šest věcí, které urychlují stárnutí pokožky: Vyvarujte se jich a vraťte své pleti mladistvý vzhled

Snad každý má nějakou svou rutinu, kterou provádí už víceméně automaticky. Ať už jde o tu pleťovou rutinu, ranní, večerní a další návyky, které si během let osvojíte, mohou pro zdraví být dobré i špatné. Na začátku to působí nevinně, ale z dlouhodobějšího hlediska mohou přispívat k rychlejšímu stárnutí, i když to tak nevypadá. Jaké návyky to jsou? Pojmenujte si věci, které urychlují stárnutí. Děláte je taky? Ta pozor na to!


Co vám mohou přinést borůvky? Antioxidanty, vitamíny i minerály

Borůvky jsou malé zázračné kuličky. Pokud jim dopřejete kyselou půdu a trochu péče, můžete si pravidelně sbírat jejich tmavomodré plody. V případě, že pěstujete jen dva či tři keříky, je velmi pravděpodobné, že budete schopni své borůvky konzumovat tak, jak je to nejlepší: ihned! Nebudete je zbavovat vitamínů vařením nebo mražením. Vzhledem k jejich výborné chuti je můžete využít místo dezertů (namísto toho, abyste je do dezertů dávali). Kromě...


Jakou mouku použít do lívanců. Radíme začátečníkům

Lívance jsou oblíbeným sladkým jídlem. Menší průměr vyhovuje hlavně dětem, lépe se jim jedí než palačinky. Připravit těsto na lívance není složité. Můžeme připravit těsto kypřené klasicky droždím nebo rychlejší s práškem do pečiva.


Sirup z květů černého bezu

Stálicí mezi domácími sirupy je bezesporu ten z bezových květů. Vařily ho už naše babičky a prababičky, v létě z nich připravovaly osvěžující limonádu. Využít ho ale můžete i do čaje nebo jen tak samotný, například při nachlazení.


Rebarborový koláč se sněhovou čepicí

Rebarborové koláče přináší jaro do naší kuchyně. I když je rebarbora (správně Reveň kadeřavá) vlastně druh zeleniny, hojně ji využíváme jako sladkou náplň koláčů. Tento koláč s mandlovým nebo ořechovým bezé vám zajisté zachutná.


Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)

Zkuste si doma připravit tradiční a vyzkoušený recept našich babiček. Usnadňuje vykašlávání, rozpouští hleny, uvolňuje dýchací cesty. Sirup ze smrkových výhonků lehce nahradí všechny drahé přípravky z lékárny.


Jak s dětmi mluvit o sebeuspokojování: Nepochopení a zákazy mají devastující účinky na jejich psychiku

Lukáš Rychetský z projektu Lajfr pořádá besedy na českých školách a vyučuje sexuální výchovu, která podle jeho názoru zoufale chybí. V rozhovoru pro magazín Lifee.cz mluví o problémech, které trápí současnou generaci dětí a varuje také před nevhodnými reakcemi rodičů nebo učitelů, které děti mohou v sexuálním vývoji zablokovat. Jak reagovat, když dítě přistihnete při masturbaci? A v kolika letech se s dítětem začít bavit o sexu?


Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů. Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 % vzorků živočišných a rostlinných bílkovin. Jak mohou škodit lidskému organismu? Které potraviny jich obsahují nejvíce? A co můžeme udělat, abychom mikroplasty omezili?


Příběh unikátní zahrady pod Nuselským mostem začal před sto lety

Praha - V údolí pod pražským Nuselským mostem se nachází nevšední a stále pro mnoho lidí neznámá Umělecká zahrada, která vznikla před sto lety okolo prosperující sochařské dílny. Na úzkém pozemku podél železniční trati doplňují stromy, keře, trávníky a záhony s květinami desítky uměleckých děl - sochy, busty a reliéfy, vstupní portály, sloupy, fontány či altány s posezením. Pozoruhodnou i pohnutou historii tohoto místa připomíná nově otevřená...


Křik ani násilí na děti nefungují: Naučte se základní principy moderní výchovy

Většina matek se shoduje na tom, že výchova dětí je jedním z největších a nejnáročnějších úkolů, kterým čelí, a proto ne vždy si lze udržet čistou hlavu a nevybouchnout. Moderní přístupy k výchově zdůrazňují lásku, pochopení a respekt. Proč tedy křik ani násilí na děti neplatí?


Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové

Život nepochybně inteligentní a na svou dobu také zřejmě mimořádné vzdělané ženy zničil manžel. Johana, královna Kastilie, několika dalších španělských i italských území, získala přezdívku Šílená. Pokud zrovna nedržela hladovku, na talíři měla úžasné delikatesy.


Přírodní repelent pro lidi i zvířata: Zkuste jedlou sodu, tea tree olej i rozmarýn

Sezona klíšťat je v plném proudu. Pokud dáváte přednost přírodním repelentům, přinášíme pár tipů, jak ochránit svého chlupatého parťáka i sebe.


Fendi vstupuje do světa vůní. Slibuje zážitek pro všechny smysly

Fendi, ikonická značka pod křídly LVMH, rozšiřuje své portfolio o exkluzivní kolekci jemných vůní. Tato sedmidílná řada, inspirovaná členy rodiny Fendi a kreativním ředitelem módního domu Kimem Jonesem, přinese výjimečné vůně, které potěší každou náročnou ženu a všechny její smysly.


Chov morčat není složitý, ale jistá pravidla dodržovat musíte

Morčata jsou skvělými společníky, kteří se ozývají roztomilým pískáním. Jejich chov není příliš náročný, i když několik pravidel má. Díky jejich dodržení bude váš upovídaný společník spokojený a v dobré kondici.


Holohlavost: Co To Je A Léčba

Souhrn Vypadávání vlasů, obvykle v shlukech nebo náplastech, charakterizovaných plešatými skvrnami v různých oblastech těla. Příznaky Mezi příznaky patří řídnutí vlasů, vypadávání vlasů a plešatost. → Běžné možnosti léčby → Otázky, které byste měli položit svému lékaři Příčiny Autoimunitní onemocnění, při kterém imunitní systém napadá zdravý vlasov...


Jak poznat, že vaše tělo stárne? Pozor na suchou pokožku a špatný spánek

Tělo je neuvěřitelně sofistikovaný nástroj a dokáže vám dát včas vědět, pokud se mu něco nelíbí. Naučte se mu naslouchat a pochopte jazyk, kterým k vám promlouvá. Jak poznat, že stárnete? Existuje hned několik indicií.


Proč zdražují brambory? Faktorů je hned několik

Mráz si i protentokrát vybral svoji krutou daň. Škody na úrodě, která v začátku jara zmrzla, se nejspíš podepíšou i na cenách brambor. Na vyšší cenu brambor si tak budeme muset pomalu zvyknout.


Historie guláše: Jaký je rozdíl mezi maďarským a českým a odkud vlastně guláš pochází?

Pokud jste se někdy zapojili do sporu, jestli je guláš původně rakouský, maďarský nebo český, nebudete úplně vedle, když řeknete, že jde o výdobytek rakousko-uherské kuchyně. Ve které zemi se tato pikantní pochoutka uvařila poprvé a v jakých podobách si můžeme guláš dopřát?


Pažitku zná každý, ale její květy používá málokdo. Změňte to a nebudete litovat

Pažitka je oblíbenou bylinkou díky své charakteristické chuti a vůni. Jen málokdo však používá její květy, které nejen krásně vypadají, ale také jsou chutné a zdravé. Zjistěte, na co se dají použít…


Nečekané zjištění o predátorech: Své oběti si nevybírají podle vzhledu, nýbrž na základě chůze

Téma predátorů v naší společnosti stále nabírá na aktuálnosti. Ačkoli si mnozí myslí, že si své oběti vybírají především na základě vzhledu, studentka psychologie Alex přišla s překvapivým zjištěním. Jak sdílela na sociálních sítích, důležitým faktorem je zejména způsob chůze, podle nějž se dají poznat některé osobnostní rysy.


Vaječné skořápky do psího krmiva? Ano!

Stále doma přemýšlíte, jak ještě lépe byste mohli využít všech zbytků potravin ve vaší domácnosti? I obyčejné skořápky od vajec nebudou od teď úplně k vyhození. Vápník potřebujete nejen vy, ale i váš pes. Přidejte vaječné skořápky do jeho jídelníčku. Jak?


Na poště jako v pekárně. Francouzi vyrobili poštovní známku s vůní bagety

Francouzská pošta představila novou známku s obrázkem bagety převázané stužkou v barvách trikolory. Vzdává tak hold symbolu francouzské gastronomie, který je od roku 2022 na seznamu nehmotného dědictví UNESCO. Známka navíc obsahuje mikroskopické kapsle s aromatem a po promnutí voní jako tradiční bageta, napsala na svém serveru stanice BFM TV.


Chyby, které vás připraví o bohatou sklizeň? Nespěchejte, radí zkušený zahradník

Příroda letos nadělala zahradníkům vrásky. Po teplotně brzkém, nadstandardním až tropickém jaru přišly mrazy. Řadě pěstitelů tak zbyly jen oči pro pláč. Proč se vyplatí počkat si a jak sadbě zeleniny neuškodit, vysvětlil zkušený pěstitel Roman Paťava z Valašského Meziříčí.


Jak úspěšně pěstovat jiřiny ve vaší zahradě: Tipy a triky pro krásné květy

Jiřiny jsou krásné kvetoucí keře, které mohou zvýšit estetiku vaší zahrady. Tento článek vám přinese užitečné rady a informace o pěstování jiřin, díky kterým dosáhnete bohatého kvetení a zdravého růstu. Jiřiny jsou oblíbenými rostlinami pro zahradníky všech úrovní – pro začátečníky, ale i pokročilé. Jejich bohaté květenství a široká paleta barev je dělají atraktivními prvkem […]


Zelenina pro stinné zahrady: Výběr rostlin, které budou úspěšně růst ve stínu

Mnoho zahradníků se domnívá, že úspěšné pěstování zeleniny vyžaduje slunné stanoviště. Naštěstí existuje řada zeleninových druhů, které vynikají právě ve stinných podmínkách. Dnes vám přineseme tipy na zeleninu, která bude růst nejlépe ve stínu vaší zahrady, a přidáme užitečné rady, které povedou k úspěšné sklizni. Pokud se potýkáte s nedostatkem světla ve vaší zahradě, nemusíte se bát, […]


Hnojivo z rajčatových listů: způsob, jak využít listy po prořezávání

Hnojivo vyrobené z rostlin je levnou a ekologickou alternativou klasických hnojiv. Jedná se o způsob, jak můžete využít rostlinné zbytky svých rostlin po prořezávání a ještě z nich získat něco navíc. Asi nejznámější je hnojivo, které si můžete připravit z přesličky polní nebo z kopřivy. Stejně tak ale můžete upotřebit i zbytky rajčatových listů, které získáte po jejich prořezání. Rostlinné hnojivo vyživuje, napomáhá odolnosti proti chorobám a...


Nejlepší a nejhorší outfity z Cannes: Taylor Hill oblékla róbu jako ze starého Hollywoodu a Greta Gerwig obula kopýtka

Na mezinárodní filmový festival v Cannes dorazilo mnoho známých osobností, mezi nimiž některé hvězdy svým výběrem outfitu rozhodně vyčnívaly. Zatímco některé upoutaly pozornost dokonalou róbou, jiné přilákaly zraky kvůli ne zrovna povedenému výběru outfitu na takto slavnostní událost. Komu to slušelo nejvíce a kdo naopak pohořel?


Jak si vytvořit soukromí na terase? Vsaďte na rostlinné stěny

V dnešní době je stále důležitější vytvořit si na terase nebo balkonu soukromí, aniž byste se museli uchýlit k neestetickým řešením. Osázení prostoru vhodnými rostlinami vám pomůže získat potřebnou ochranu před zvědavými pohledy sousedů a zároveň zkrášlit váš venkovní prostor. Zde je několik tipů, jak na to. Neopadavé keře Neopadavé keře jsou skvělou volbou pro balkony […]


Módní ikona a vlivná první dáma USA: Slavné momenty Jackie Kennedy Onassis

Významná první dáma, novinářka, milovnice umění a držitelka ceny Emmy. Dne 19. května 1994 zemřela Jackie Kennedy Onassis, majitelka jednoho z nejinspirativnějších módních stylů 20. století. Pojďme si při této příležitosti připomenout její ikonické módní momenty i životní milníky.


Jediný kousek, který budete letos v létě potřebovat: Je pohodlný a vypadá extra stylově

Máte den, kdy byste nejraději zůstala v pyžamu a nevytáhla paty z domova? V tom případě nejspíš oceníte aktuální módní trend, který vám přesně takový komfort dopřeje. Propadnete mu?