Lifestyle

Trending:


Šárka (32): Po třicítce mě přepadla nutkavá potřeba chodit do hračkářství. Má to překvapivý důvod

Asi každý máme nějaké to místečko, kam si chodíme odpočinout a nabrat sílu, místo, kde se cítíme dobře. Někomu stačí procházka přírodou, jiného baví navštěvovat obchodní centra, kavárny nebo tělocvičnu. Šárka je bezdětná a k dětskému světu má daleko. Přesto se nejlépe cítí v obchodech s hračkami.


Čokoládové mističky: Báječný dezert připravíte podle videonávodu

Dokonale vypadající čokoládová mistička pozvedne úroveň vašeho kulinářského umění a ušetří i trochu toho času u umývání nádobí. Dvě výhody v jednom dezertu, to zní dobře, že? Hotové čokoládové mističky pak jen stačí naplnit vaší oblíbenou náplní a je to.


Nemáte zahradní domek? Udělejte ho z kontejneru

Kontejnery dnes již bez problémů dokážou nahradit klasické bydlení, a proto není nic neobvyklého, že je mnozí využívají jako zahradní domek. Nemusíte nic stavět a s trochou úprav docílíte moderního vzhledu, který na zahradu i k domu příjemně zapadne. Co je potřeba dodržovat a bude nutné stavební povolení? Kde kontejner sehnat a jaká je cena? Sehnat kontejner […]


Komfort, styl nebo praktičnost? Nejlepší materiály pro vaše jídelní židle

Při zařizování jídelny či kuchyně je výběr správných židlí klíčový nejen z hlediska estetiky, ale také komfortu a praktičnosti. Na trhu je široká škála materiálů, z nichž každý přináší různé výhody a má specifické vlastnosti. Pojďme se podívat na nejoblíbenější materiály pro jídelní židle a zvážit, které by mohly být pro vás nejlepší. Dřevo: Klasika, která nikdy […]


Trochu princezna, trochu venkovanka: Stanou se tyto romantické šaty hitem léta 2024?

Přestože letním trendům stále značně dominuje minimalismus, i milovnice volánů a romantické estetiky mohou začít jásat. Na výsluní se totiž právě teď derou šaty, v nichž se budete cítit jako princezna z 18. století či jako svobodomyslná venkovanka, která nachází útěchu v tichu přírody. Kterou roli si zvolíte, je čistě na vás.


Jak osvěžit blond vlasy? Letošní trendy přejí odstínům, které rozzáří vaši pleť

Blond není jen barva, ale celé spektrum různých odstínů. Někdy je v kurzu platina ve stylu Marilyn Monroe, jindy letí stříbřitě ledové odlesky. A pak zase nastoupí zlatavé, sluneční paprsky připomínající tóny po vzoru pohádkové Zlatovlásky. Také léto 2024 se ponese ve znamení specifických trendy odstínů, jimiž můžete své blond kadeře krásně osvěžit, ať už jste blondýnka celoživotně nebo čerstvě. Které to jsou?


Průšová v luxusu nad 800 tisíc, značková Makarenko a styloví Kolečko s Vignerovou: OC se blýskalo

Na čtvrteční akci Westfield Good Festival se to jen hemžilo luxusem. Pozvané celebrity se doslova předháněly v tom, kdo vynese dražší kabelku. Na plné čáře ovšem vyhrála misska Kateřina Průšová s Hermès kabelkou za více než půl milionu korun. Dále se značkovými doplňky vytasily také ředitelka soutěže Miss Czech Republic Taťána Makarenko nebo moderátorka Petra Svoboda. Na místě byla redakce eXtra.cz, která vše zhodnotila.


Bílé jahody vám zamotají hlavu. Mají netradiční vzhled a zajímavou chuť

Jahody jsou klasickou letní dobrotou, ale možná vás překvapí, že existuje jejich bílá verze s červenými semínky? Opravdu... a jejich chuť a vzhled jsou opravdu netradiční.


Mýty o sacharidech a hubnutí: Opravdu je nesmíte k večeři? Omyl, jen je třeba zvolit ty správné a správně je zkombinovat

Sacharidy jsou často vnímány negativně, zejména v souvislosti s redukcí váhy, kterou údajně jejich vyšší konzumace ztěžuje. Je ale opravdu třeba výrazně omezovat sacharidy ve stravě, pokud chcete zhubnout? A je pravda, že konzumace sacharidů ve večerních hodinách je naprosto nevhodná? Odborníci znají odpovědi.


Mozoly: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Hustá a ztuhneá oblast kůže. Obvykle se zdá, že je to tvrdý, drsný náraz na ruce nebo nohy. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Příznaky callusů zahrnují: Vyvýšená boule na kůži Tvrdost nárazu Bolest pod kůží Suchá kůže Vlající kůže Drsný kousek kůže → Běžné možnosti léčby → Jak...


Chcete krásnou hřívu? Kadeřnice radí, jak před létem ozdravit poškozené vlasy

Vlasy jsou ozdobou každé ženy, proto je dobré nepodceňovat kvalitní péči. Především v létě dostávají pořádně zabrat v důsledku slunečního záření a působení chlorované či slané vody. Je tedy dobré dopřát jim pořádné ošetření, abyste se zase mohla pyšnit krásnou a zdravou hřívou. Kadeřnice z luxusních salónů nám poradily, jak na to.


Smrdutá bažina nebo palác pro Barbie: nejdivnější ubytování, které si dokážete představit

Se službou Airbnb nejspíš přišel do styku každý. Je to skvělá alternativa, pokud se chcete kdekoliv ubytovat, ale nechcete si pronajímat hotelový pokoj. Navíc vám k tomu stačí pouze telefon s Androidem nebo iOS. Kromě obvyklých apartmánů a ubytovacích prostorů však Airbnb nabízí i unikátní zážitky „jako z filmu“. Které jsou ty nejzvláštnější? Souvisejicí články Telefony s Androidem brzy nabídnou funkci, kterou si zamilovali uživatelé tabletů...


Dešťové záhony zadrží vodu v zahradě: zajistíte si tak zahradu plnou květin i v těch největších vedrech

Hledáte možnosti, jak využít dešťovou vodu, která při každém silnějším dešti zbytečně odtéká ze zahrady pryč, protože se sudy pod okapem rychle naplní? V následujících dnech vodu využijete na zálivku záhonů a opět čekáte na déšť. Vsaďte proto nejen na nádrže, ale i na dešťové záhony!


Mužský ideál krásy před 100 lety: Bledé tváře s plnovousy ženy nezajímaly. Hledaly opálené sportovce s charakterem

Když si zkusíte představit dvacátá léta, podle toho, co jste o nich četli nebo viděli, co si vybavíte? Flappers (česky ptáčata, označení pro moderní dívku), krátké šaty a dokonalé účesy? A co třeba prohibice a pašeráctví? Nebo pozlátko a extravagance Hollywoodu? Vše by bylo správně. Ale nezapomínejme ani na otázku krásy. Co tehdy ženy na mužích kvitovaly s povděkem? Co se jim na nich líbilo?


Pigmentové skvrny, máte je také? Jak s nimi před létem bojovat?

Dokonalá kůže zůstává pro mnohé jednou z nejzáhadnějších výzev v rámci honu za krásou. Zatímco různé pigmentové skvrny mohou být trápením pro jednoho, tak pro druhého mohou být vzpomínkou. Ať už příjemnou či nikoliv. Hyperpigmentace kůže je poněkud častým problémem projevujícím se skvrnami a skvrnkami různých velikostí na rozmanitých místech, například podle původu příčiny, a postihuje všechny typy a barvy pleti.


Nejlepší český zákusek je větrník, má to však své ale, říká Helena Fléglová

Helena Fléglová je česká cukrářka, se kterou časopis Apetit dlouhodobě spolupracuje. Její seriál Cukrářská akademie vycházel v Apetitu několik měsíců. Spolupráci završila Helena dvěma skvostnými dorty, které upekla k 20. narozeninám Apetitu. Vidět je můžete na titulní straně květnového vydání. Během přípravá jsme jí v zákulisí položili pár otázek.


Anežka (42): Dovolená ve Španělsku navždy změnila můj život. Vrátila jsem se těhotná, ale to byl můj plán

Anežka neměla štěstí na muže. Její jediné manželství skončilo rozvodem, pak šla z jednoho nepovedeného vztahu do druhého. Smířila se s tím, že nikdy nezaloží rodinu. Ovšem myšlenky na mateřství ji neopustily nikdy.


Nejlepší měsíc v roce? Klíčové astrologické tranzity v květnu 2024

Květen je dalším rušným měsícem na obloze, ale vstoupíme do mnohem jiného energetického prostoru než v dubnu. Za tuto změnu převodového stupně můžeme poděkovat přesunu několika planet do přízemního, stabilního Býka. Je čas zapustit hluboké kořeny a spojit se se smyslovými požitky života: čerstvými květinami, dobrým jídlem, příjemnými strukturami - Býk miluje jemné věci v životě a libuje si v nich. Avšak právě ve chvíli, kdy se věci stanou příliš pohodlnými, nastupuje rychlé a zábavné období Blíženců, které přináší závan čerstvého vzduchu, neboť nás vyzdvihuje ze stavu živočišného pohodlí do stavu zvědavosti. Zaujalo vás to? Klikněte a dozvíte se více o květnové astrologii nadcházejícího měsíce!


30 nejoblíbenějších příchutí čaje na světě

Pokud pijete čaj, pak určitě víte, že není nad to, když se napijete uklidňujícího teplého čaje. Kromě relaxace pomáhají různé čaje povzbudit mysl, zvýšit hladinu energie, zklidnit tělo, zlepšit spánek, posílit imunitu a podpořit trávení. Výběr a preference čaje jsou subjektivní, ale většina milovníků čaje ráda ochutnává různé druhy sypaných čajů. Konzumují se na celém světě a obrovské množství dostupných druhů může být někdy až zahlcující a matoucí. Pokud se chcete dozvědět více, klikněte na galerii a objevte některé z nejoblíbenějších druhů čaje po celém světě.


Tip: Nechybujte a „prosvištětě“ si češtinu

Pokud si nejste jisti gramatikou, můžete si správnost českého pravopisu ověřit na serveru Nechybujte. Ten nyní nabízí zajímavou novinku vhodnou nejen pro milovníky českého jazyka, ale i pro širokou veřejnost. Souvisejicí články Spolehlivá Wi-Fi i mimo dům: tři triky pro lepší signál na zahradě Microsofte, nech si svá Windows: tip na pět bezplatných alternativ – hladce běží i na starších PC Rozšířený omyl: proč byste neměli mazat nevyžádané...


30 jedinečných nápadů pro nezapomenutelný Den matek

Den matek je za dveřmi: už jste začali přemýšlet o tom, jak ho oslavíte? Vaše maminka je jednou z nejdůležitějších osob ve vašem životě a zaslouží si trochu lásky a pozornosti navíc! Ale vzhledem k nabitému rozvrhu a tlaku na hledání dokonalého dárku může být náročné vymyslet kreativní způsoby oslavy. Ale my pro vás máme řešení! Ať už máte to štěstí a trávíte svátek společně, nebo i když žijete daleko od sebe, zde najdete 30 jedinečných, kreativních nápadů, jak ji můžete oslavit letošní Den matek. Najdete zde vše od promyšlených dárků přes zábavné aktivity až po místa, která můžete navštívit. Klikněte a prozkoumejte nápady, jak maminku rozmazlovat.


Jiřina Bohdalová a její módní styl: Kombinace pohodlí, výrazných doplňků a elegance inspiruje ženy i o generace mladší

Inspirovat můžete i v úctyhodném věku. Příkladem šarmantním dámám v letech budiž herecká legenda a dnešní oslavenkyně Jiřina Bohdalová (93), která si i několik let po devadesátce udržuje šik styl a neutuchající, záviděníhodnou energii.


Nemáte od svých přátel příliš velká očekávání?

Přátelství je úžasná věc, ale může být také ošemetné. Dva lidé mohou mít velmi odlišná očekávání, která jsou nevyřčená, ohledně toho, co je vlastně přítel a jak se má chovat. Když jsou očekávání na jedné straně vysoká, ten druhý může cítit potřebu odsuzovat nebo se naopak cítit odsuzován. To následně vede k tomu, že první osobu od sebe odstrčí. Je v pořádku mít určitá očekávání, která jsou považována za normální, jaká to tedy jsou? A jak rozpoznáte nezdravá očekávání, která je třeba řešit? Klikněte na článek a prozkoumejte, zda od svých přátel neočekáváte příliš mnoho.


Nejvíce a nejméně stresující práce

Stres sám o sobě není špatná věc. Ve skutečnosti většinu z nás zdravá míra stresu může motivovat a pomáhat nám dělat různé věci. Velká míra stresu však může mít opačný účinek a škodit našemu zdraví. Naprostá většina zaměstnanců tráví většinu svého dne v práci. A přestože asi neexistuje práce, kde není žádný stres, některá povolání jsou zkrátka o něco více stresující než ostatní. Přemýšleli jste někdy o tom, jaká jsou dnes nejvíce a nejméně stresující zaměstnání? Klikněte na článek a zjistěte to.


Domácí leštěnka na dřevěný nábytek: Potřebujete jen 2 ingredience a dřevo bude zářit novotou

Milujete dřevo? Vyrobte si domácí leštěnku, kterou nablýskáte nábytek i podlahy. Potřebujete k tomu jen 2 suroviny.


Taste! Slavné přestřelky na Divokém západě

Dějiny amerického Starého západu jsou opředeny četnými přestřelkami, násilnými střety, v nichž se utkávali neohrožení strážci zákona se zoufalými zločinci. Řada těchto přestřelek se zapsala do legend Divokého západu. Jiné, byť méně známé, jsou stále nechvalně proslulé svou brutalitou a vysokým počtem mrtvých. Místa, na kterých se tato krvavá střetnutí odehrála, a pistolníci, kteří se jich zúčastnili, pomohli utvářet americký Západ. Avšak kdo byl nakonec rychlejší v tasení? Klikněte na galerii a staňte se svědky těchto proslulých přestřelek na Divokém západě.


Výzkum: Ženy v Česku mají často méně dětí, než původně chtěly

Brno - Ženám v Česku se rodí méně dětí, než si plánovaly. Zjistili to vědci Národního institutu SYRI a Univerzity Karlovy. Souvisí to podle nich s trendem odkládání rodičovství na pozdější dobu. Ženy plánují narození prvního dítěte na později, ale často jej mají ještě později, než původně chtěly. Institut o tom informoval v tiskové zprávě.


Návrat k tradici: Domácí výroba kandovaného ovoce

V našem moderním světě, kde je všechno k dispozici na dosah kliknutím, se často zapomíná na jednoduché radosti a dovednosti našich předků. Jedním z těchto zapomenutých umění je kandování ovoce. Nejenže je to skvělý způsob, jak prodloužit trvanlivost sezónního ovoce, ale také to přináší neodolatelnou sladkost do našich pokrmů. A co je nejlepší, můžete si ho připravit doma s minimálním úsilím a za pár korun. Pojďme se tedy podívat na to, jak se to...


Krční čakra nebo také Visuddha, centrum naší komunikace

Krční čakra, známá také jako Visuddha, je spojnicí mezi rozumem a pocity. Její nerovnováha může vést k duševním i fyzickým obtížím. Prozkoumejte její význam, problémy spojené s touto čakrou a způsoby, jak ji harmonizovat.


Jak se obejít bez paličky na maso? Poradíme několik užitečných triků

Palička na maso bývá v každé kuchyni, ale může se stát, že se rozbije nebo v kuchyni prostě není. Přinášíme několik užitečných rad, jak ji nahradit a naklepat maso na řízky i bez ní. Důležité je si umět poradit.


Fascinující způsoby komunikace zvířat

Všichni víme, že kočky mňoukají a psi štěkají, ale zajímalo vás někdy, jak se vlastně dorozumívají ostatní zvířata? Pokud se ponoříte hlouběji, zjistíte, že komunikace zvířat je mnohem složitější, než jste si možná dokázali představit. Zjistíte, že někteří tvorové spolu mluví, zatímco jiní se dorozumívají pomocí elektřiny nebo dupáním. Chcete zjistit víc? Pak se ponořte do komunikace některých volně žijících zvířat v následujících snímcích.


Cítíte se přeplnění? Tyto potraviny vám mohou pomoci vyprázdnit se

Všichni jsme to zažili. Pocit zácpy není žádná legrace. Často hledáme lék nebo nějaké rychlé řešení problému, i když odpověď může ležet přímo před námi. Jídlo, které jíme, má obrovský vliv na to, jak tělo funguje, a zda vůbec funguje. Byli byste překvapeni, kdybyste zjistili, že některé potraviny, jako je olivový olej a dračí ovoce, mohou potenciálně vyléčit problém se zácpou. Nejsou to však jediná řešení - mnoho potravin a nápojů nám může pomoci najít klid v oblasti vyprazdňování. Zajímá vás to? Klikněte na galerii a dozvíte se více o potravinách, které vám pomohou se pravidelněji 'vyprazdňovat'!


Novela o návykových látkách


Ovesné smoothie, které nastartujte hubnutí: S přídavkem jarních bylinek zvládne i hubnutí po přechodu

Ovesné smoothie, které nastartujte hubnutí: S přídavkem jarních bylinek zvládne i hubnutí po přechodu. Pochutnáte si na dobrém smoothie? Pokud ano, tak tímto receptem nejenže potěšíte své chuťové buňky, ale také zredukujete přebytečná kila.


Jak pěstovat lilek neboli baklažán: Zásadní je správná zálivka a výživa

U nás se jednalo o méně známou zeleninu, což už neplatí. Neustále stoupá obliba lilku a jeho využití v kuchyni. Výhodou je, že tuto teplomilnou zeleninu je možné pěstovat venku na zahradě či v nádobě na balkonu. Jak na zdárné pěstování?


Kam s ELLE: Jediný víkendový to do list, který potřebujete

Jaro je tu, a to znamená jediné. Slunce, teplo a čas na to vyrazit s ELLE ven! Představujeme vám jediný to do list, který o víkendu skutečně potřebujete.


Novoluní ve znamení Býka: Tři znamení zvěrokruhu se vrátí nohama na zem, zaměří se na vztahy a začnou realizovat své sny

Páté novoluní roku 2024 přichází ve znamení Býka a nastane ve středu 8. května v 5:21. Zemský Býk přebírá nadvládu po ohnivém Beranu. Co to znamená pro tři vybraná znamení zvěrokruhu?


Je pro nás kefír skutečně dobrý?

Kefír nejspíš všichni dobře známe a v současné době je opět v módě, a to z dobrého důvodu. Tento mléčný jogurtový drink obsahuje řadu probiotik a je skvělý pro zdraví zažívacího traktu, ale to není vše! Zajímá vás víc? Tak stačí kliknout na tuto galerii.


Základní dovednosti, které by měl znát každý dospělý

Připraví nás vůbec něco na dospělost? Peníze, dluhy, rodina, práce, jednání... A stres! Je škoda, že život nepřináší návod, jak úspěšně "dospět". Bylo by skvělé umět ty nejdůležitější dovednosti, jako je například naučit se vyčistit záchod. Nebo by bylo alespoň skvělé být upozorněn, že to musíte umět, než bude pozdě! No, nebojte se! My se o vás postaráme. Kromě toho, že se zbavíte této poněkud zapáchající situace, jsme do této galerie zařadili několik dalších dovedností, které byste měli znát. Tak na co ještě čekáte? Klikněte a podívejte se, kolik z těchto základních dovedností pro dospělé jste si už odškrtli.


Top řasenky, které milujeme. A vy budete taky

Jen málo kosmetických výrobků je tak osobních jako řasenka. Při hledání té, kterou už nikdy nedáte z ruky, hraje roli spousta faktorů. Představujeme vám Top 10 řasenek, které jsme vyzkoušeli a které jsme si z nějakých důvodů oblíbili my. Neodvážíme se tvrdit, že jsme našli ty, nad které není. Ale řekneme vám, čím si nás právě tyto získaly.


Čeho se vzdát, pokud chcete být úspěšní

Jsme - ke svému prospěchu i nevýhodě - stvoření zvyku. Snadno se zasekneme ve svých zvycích a dá nám hodně práce je změnit. A často si ani neuvědomujeme, že nám toto chování stojí v cestě, pokud jde o věci, jako je dosažení našich největších cílů. Úspěch je poměrně jednomyslně sdíleným cílem, protože všichni chceme být šťastní, zajištění, hrdí a respektovaní. Cesta k němu je však často zatížena překážkami. Překážek, které vám klade okolní svět, je jistě víc než dost a tím, že se sami sobě stavíte do cesty, si rozhodně neprospíváte, proto klikněte a podívejte se, co všechno byste měli opustit, abyste se mohli pohnout kupředu.


Melanocytární Névus: Co To Je A Léčba

Souhrn Tmavé skvrny na kůži tvořené shlukem pigmentových buněk. Příznaky Krtci se objevují jako tmavé skvrny a mohou být drsné, ploché nebo zvednuté. → Běžné možnosti léčby → Otázky, které byste měli položit svému lékaři Příčiny Krtci jsou způsobeni, když melanocyty, buňky produkující pigment, rostou v klastrech nebo shlukech. Diagnóza Krtci jsou s...


Neotřelé 2+kk: Hrubé stěny vykouzlily jemný interiér

První, co vás v tomto bytě napadne, je fakt, že na první pohled působí jaksi humpolácky a neotesaně. Na ten druhý ovšem zjistíte, že jste se ocitli v jemném, účelném a příjemném interiéru, jehož netypický půdorys upoutá na první pohled. Vstupní chodba je i v rámci nevelkého prostoru, který byt nabízí, jednoznačně stavebně oddělena, což je vždy u […]


Denní horoskop na sobotu 4. 5. 2024: Na Berany se navalí problémy, Lvi řeší resty

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na sobotu 4. 5. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Ztráta chuti do života: Když se radost stává cizím pojmem

V každodenním životě se potýkáme s různými emocemi a náladami. Někdy se cítíme šťastní a plní energie, zatímco jindy nás může zasáhnout pocit beznaděje a ztráty zájmu. Jedním z nejznámějších projevů této ztráty je ztráta chuti do života. Tento stav emocí není pouze momentálním výkyvem nálad, ale může se stát chronickým stavem, který zásadně ovlivňuje naše každodenní prožívání.


Hvězdy, které slaví narozeniny v květnu!

Podívejte se, kolik vašich oblíbených celebrit se narodilo v květnu! Ať už jsou Býci nebo Blíženci, květen je měsíc, kdy je jaro v plném proudu a léto je za rohem. Super čas na oslavu, no ne? Podívejte se na seznam 60 celebrit, které slaví v květnu!


Rebarbora vyžaduje trochu péče: řapíky nikdy nestříhejte, jinak o rostlinu přijdete. Hlavně ji nepěstujte poblíž některých keřů

Mangold neboli rebarbora je vytrvalá rostlina, která si našla své fanoušky a bývá k vidění na většině zahrad. Aby také ne, pokud dodržíte zásady jejího pěstování, vydrží vám na zahradě mnoho let a vy tak máte jedinečnou možnost sklízet a vychutnávat si její typicky nakyslé řapíky, které se často používají na koláče či do kompotů a jsou bohaté především na vitamín C. Jak rebarboru čili mangold pěstovat, kdy musíme odstranit květy a proč řapíky...


Vědomé psaní: kreativní podněty pro zvládnutí duševního zdraví

Udržet si duševní zdraví v dnešním světě může být náročné! Jedním z účinných způsobů, jak si uspořádat myšlenky, je psaní deníku. Psaní nám pomáhá vyjádřit naše pocity. Někdy je však nejtěžší vědět, o čem psát. Tato příručka nabízí podněty speciálně navržené pro posílení pozitivního duševního zdraví a celkové pohody. Tyto podněty usnadňují sebereflexi a zkoumání emocí. Snažte se tyto podněty k psaní začlenit do své každodenní nebo týdenní rutiny a vytvořit si tak konzistentní a hodnotný prostor pro reflexi. Zajímá vás to? Pak klikněte na!


Kuchyň v garsonce si navrhl jako skládačku, dá se schovat do skříně

Žádný byt není moc malý, když máte dobré nápady. S tou myšlenkou se pustil do realizace své vlastní kuchyně bytový architekt Nicholas Agius. Navrhnul si plně vybavenou rohovou kuchyni, která poskytne zázemí i pro velké vaření. Pokud ji ale zrovna nepoužíváte, prostě se jen dvěma tahy složí a nepřekáží životu v obytné místnosti o rozloze 24 m².


Co u maliníku teď na jaře udělat abychom se dočkali pořádné sklizně sladkých plodů jahod

Maliníky spolu s ostružinami patří mezi oblíbené ovoce, pro které se najde místo nejen na každé zahradě, ale také při pěstování v nádobách na balkoně. Abychom se dočkali pořádné sklizně sladkých plodů, musíme malinám věnovat patřičnou pozornost a to zejména teď, na jaře. Co tedy musíme maliníku poskytnou a proč je tak důležité jim nepoškodit kůru?