REKONSTRUKCE TMAVéHO 3+1 NA VELKORYSý 2+KK SE ZADAřILA NA JEDNIčKU

Ačkoli měl majitel bytu zprvu jinou představu, vložil svou důvěru do rukou šikovných architektů. Temný a fádní byt mu proměnili v luxusní moderní apartmán, kde hraje hlavní roli svěží design.

Byt se nachází jen kousek od samotného centra Loun. Petr měl sice zpočátku poměrně jasnou představu o svém novém bydlení, po diskusích s architekty ze studia Ti architekti se společně rozhodli vydat trochu jinou cestou. „Bytu jsme dali novou dispozici, z malého 3+1 se stal velkorysý byt 2+kk. Chtěli jsme ukázat celou šířku bytu, který se rozprostírá přes celé patro.“ Obývací pokoj spojený s jídelnou a kuchyní má okno do ulice i do vnitrobloku. Ač není byt byt metráží velký, toto mu přidává na prostornosti a vzdušnosti.

Mohlo by se vám líbit

Moderní teraco je třešničkou na dortu

Ústředním motivem hlavního obývacího prostoru je ovál v podlaze vylitý z teraca. To hraje v rámci materiálového řešení prim. Teraco je směs cementu, ušlechtilých kamenných drtí a barviv používaných v kamenické práci k tvorbě povrchů (lité dlažby) imitujících kámen. Teraco se vyrábí v různých odstínech a vyznačuje se zrnitostí povrchu, který se podle použití kamínků dá brousit pro vytvoření lesklých ploch. Povrch dlažby je většinou pro větší ochranu nějak impregnován. Tento moderní prvek je v zajímavém kontrastu s klasickými parketami. Stěny bytu zdobí buď klasická bílá omítka, nebo v chodbě betonová stěrka. Nebylo třeba jim věnovat větší pozornost, protože jsou z velké části zastavěny nábytkem na míru. Na velkoformátovou knihovnu navazuje velký černý blok z MDF s televizí, ve kterém jsou nenápadně umístěné dveře, které oddělují jednoduše řešenou ložnici. Barevnost interiéru doplňují modré obklady v kuchyni i koupelně.

Mohlo by se vám líbit

2023-04-02T05:54:10Z dg43tfdfdgfd