PříVěSEK NA KABELKU Z KORáLKů. MALý DáREK KE DNI MATEK SI MůžETE PřIPRAVIT Už DNES

Den matek sice letos oslavíme až 12. května, ale dárek pro maminku si můžeme připravit už dnes. Proč vše dělat na poslední chvíli? Ručně a s láskou vyrobený korálkový přívěšek na kabelku, batoh nebo klíče jí určitě udělá radost. A pokud se vám výroba jednoduché ozdoby zalíbí, můžete podobný přívěsek udělat i pro kamarádky.

Den matek, svátek s dlouholetou tradicí, tentokrát připadne na 12. května a slavit se bude ve více než čtyřiceti zemích světa. V českých zemích se maminkám za laskavou péči děkuje už od roku 1914, a to zásluhou Alice Masarykové, tehdejší předsedkyně Červeného kříže, která tento svátek poznala během svých pobytů v západní Evropě a Spojených státech amerických.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Den matek: Překvapte v neděli maminku sladkou snídaní do postele

Je to jedinečná příležitost, jak poděkovat své mamince za všechno, co pro vás dělá. A co třeba vlastnoručně vyrobeným přívěškem na kabelku, batoh nebo na klíče? Porozhlédněte se doma kolem sebe, najdete-li pár korálků, barevnou šňůrku a kroužek na klíče, máte vyhráno. Drobný dárek bude na světě doslova za pár okamžiků.

Co na korálkový přívěsek potřebujete

INSPIRUJTE SE: Pouzdro na brýle s vyšívanou kočičkou: Vyrobte dárek pro maminku

Jak postupovat při výrobě přívěsku

1. krok: Ustřihněte šňůru

Ustřihněte asi 30 cm dlouhý kus voskované šňůry a provlečte ho podle fotografie očkem na kroužku na klíče nebo přímo kroužkem.

2. krok: Provlékněte další šňůrku

Ustřihněte druhou šňůru, provlékněte ji stejně, jako tu první a obě pevně utáhněte.

3. krok: Korálky navlékejte od nejměnšího

Začněte navlékat korálky. Postupujte od nejmenšího k největšímu, mezi korálky vložte podle fantazie kovové komponenty.

4. krok: Navlékněte další řady

Stejně navlékněte korálky na všechny čtyři konce šňůrek a každou ukončete pevným uzlíkem. Přívěsek se bude krásně vyjímat na kabelce, batohu, ale i u klíčů.

Fotonávod krok za krokem najdete v galerii v úvodu článku.

Zdroj: autorský článek Simona Sedláčková

2024-04-27T06:30:45Z dg43tfdfdgfd