PříTELOVA BABIčKA SE NáM MONTUJE DO SOUKROMí A ZE Mě SI UDěLALA PEčOVATELKU A SLUžKU, ZOUFá SI JANA

„Na rodiče měl Patrik smůlu. Otec se na něj vykašlal a matka byla alkoholička, takže ho vychovala babička. To jsem věděla hned od prvního rande a z vyprávění jsem pochopila, že jde opravdu o velmi důležitou ženu jeho života. Svoji babičku prostě zbožňuje, což mi nejprve přišlo roztomilé, ale postupem času už zase tolik ne,“ říká Jana.

Foto: Shutterstock

Ta s Patrikem momentálně chodí už tři roky a půl roku spolu bydlí. K Janině smůle ale nežijí ve dvojici, nýbrž ve trojici i s babičkou. V době, kdy Patrik navrhoval společné bydlení, to ale Jana netušila.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:

„Když navrhl, že je nejvyšší čas začít spolu bydlet, bez váhání jsem souhlasila. Jenže až potom jsem se dozvěděla, že se mám nastěhovat k němu a jeho babičce. Zdůvodnil to tím, že už je stará, potřebuje jeho pomoc a nemůže zůstat v tak velkém domě sama. Nadšená jsem z toho nebyla, ale bylo mi hloupé říct ne. Velmi brzy se ale ukázalo, že to byl strašně špatný nápad,“ popisuje Jana.

Z té se v podstatě hned po jejím nastěhování stala babiččina pečovatelka. Stará žena má totiž problémy s klouby a trápí ji omezená hybnost. Janinu obětavost ale začala záhy zneužívat a nedojde si ani tam, kam by si dřív normálně došla a raději volá na Janu, aby jí to či ono přinesla.

„Učím na prvním stupni základní školy, takže odpoledne mám většinou volno. Kdežto Patrik chodí z práce většinou až kolem sedmé. Dřív jsem se odpoledne doma připravovala na další den, četla jsem si apod., ale teď se musím starat o babičku, která ani není moje. Pořád mě o něco prosí, diktuje si, co jí mám uvařit a po příchodu z práce si ze mě dělá služku a osobní asistentku. O tom, že nemáme žádné soukromí, se ani nebudu zmiňovat. Už jsem se snažila Patrikovi naznačit, jestli by nebylo lepší se odstěhovat a babičce sehnat pečovatelku, ale nechce o tom ani slyšet. Babička je prý nenáročná a nechtěl by u ní žádnou cizí ženu. Ona je ale nenáročná jenom, když je Patrik doma. Když je v práci, neustále mě úkoluje a mně už dochází trpělivost,“ uzavírá Jana.

Zdroj: Text byl zpracován na základě příběhu ženy, kterou redakce zná a která jej předala redakci se svolením k uveřejnění. Fotografie je pouze ilustrační a jména osob byla na žádost této konkrétní ženy pozměněna, stejně tak jako její jméno. Pokud máte příběh, který by se mohl objevit na našich stránkách, napište nám na [email protected].

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:

Související články

2024-06-15T05:12:09Z dg43tfdfdgfd