Trending:


Každý iPhone je jedinečný: jak změnit barvu ikon pomocí iOS 18 a triky pro úžasný design

Pokud rádi měníte tapetu, určitě si rádi upravíte i barvu ikon.


Jak vytvořit střešní zahradu

Bez ohledu na to, zda jsme vášniví zahrádkáři, či nikoli, většina z nás se shodne na tom, že krásná zahrada je pro náš domov přínosem. Ať už máte rádi rostliny, stromy, nebo jen trávu a několik kusů nábytku, venkovní prostor může dodat vašemu prostoru charakter a být skvělým místem, kam můžete utéct. Mnozí z nás samozřejmě v domech se zahradou nebydlí (ať už z vlastní vůle, nebo ne). Pokud jste to právě vy, nebojte se: existují možnosti. Skvělým řešením pro mnoho obyvatel měst je vybudování střešní zahrady. Při budování střešní zahrady je třeba zvážit mnoho věcí, ale může to být skvělý způsob, jak do svého životního stylu začlenit trochu zeleně. Podívejte se do této galerie a zjistěte, jak vytvořit úžasnou střešní zahradu.


Toto jsou důvody, proč byste měli jíst více ovoce.

Při takovém množství barevného ovoce máte pravděpodobně několik oblíbených odrůd. Ovoce je nejen chutné, ale také plné vitamínů, minerálů a vlákniny, což z něj dělá nejzdravější sladkou pochoutku. Konzumace ovoce, které je nepostradatelnou součástí našeho každodenního jídelníčku, pokud chceme vést život bez nemocí, dokáže léčit problémy s nedostatkem a také regulovat fyziologické funkce organismu. Klikněte tedy na neuvěřitelné výhody ovoce, od fyzického až po duševní zdraví.


Bircher müesli: Zdravá snídaně pro ty, kdo si rádi přispí. Jednoduché, ale výživné jídlo, které vás nabije energií

Začněte den zdravou a chutnou snídaní, která se připraví prakticky sama přes noc. Bircher müesli stačí večer promíchat a ráno na vás čeká hotová krémová kaše – ideální řešení pro hektická rána. K vločkám přidejte jogurt, sezónní ovoce a ořechy, a budete mít energii na celý den.


Odhalte tajemství dávné kuchyně: Co jedli staří Slované na Velké Moravě?

Archeologické a archeobotanické nálezy v oblasti Mikulčic odhalily úžasné tajemství. Staří Slované na území Velké Moravy měli skutečně velmi pestrý jídelníček – a to včetně vína, ovoce a řady dalších překvapivých surovin. Do jakého pokrmu se přidával popel a jaký to mělo význam?


Čtyři jednoduché kroky, jak posílit auru a překonat strach: Pomůže babiččin trik na odvahu a spojení s vesmírem

Odvaha není vždy něco, co máme automaticky v sobě, občas potřebujeme trochu pomoci. Babičky měly své vlastní moudrosti a triky, které jim pomáhaly zvládat obtížné situace. Jedním z těchto triků je posílení aury, které pomůže překonat strach. Stačí jen pár minut, aby se náš energetický potenciál dostal na správnou úroveň. V tu chvíli se otevře brána nových možností a můžeme se postavit jakýmkoliv výzvám, které nám život přinese.


Kvíz: Pamatujete si výtvarnou výchovu? Bavila snad každého, málokdo ale zodpoví správně všechny otázky

Výtvarku jsme ve škole buď milovali, nebo nám vůbec nešla. Výtvarná výchova a dějiny umění jsou důležité složky vzdělávacího procesu, které pomáhají rozvíjet estetické vnímání, kreativitu a kulturní povědomí žáků. Na základní škole se většinou učíme nejrůznější výtvarné techniky v praxi, na střední škole se pak přidává i teorie. Co si z tohoto pro většinu z nás odpočinkového předmětu pamatujete?


Twiggy určila nový ideál krásy. Křivky nahradila superštíhlá těla. Anorexii vždy popírala

Lesley Lawson, která proslula spíše pod přezdívkou Twiggy, je jednou z nejikoničtějších a nejvlivnějších tváří světa módy. V šedesátých letech se díky ní naprosto otřásly základy světa módy a také se navždy změnily. Právě Twiggy totiž určila trsend superštíhlosti v době, kdy frčely křivky.


Nápady na genderově neutrální jméno pro vaše dítě

Stále hledáte ideální jméno pro své dítě? Co takhle jméno neutrální z hlediska pohlaví? Tato jména mohou být nejlepší volbou, pokud neznáte pohlaví svého dítěte nebo pokud byste chtěli jméno, které není okamžitě rozpoznatelné jako extrémně mužské nebo extrémně ženské. Naštěstí existuje mnoho skvělých, oblíbených, jedinečných a historických unisexových jmen pro děti, ze kterých si můžete vybrat. Abychom vám tento proces usnadnili, shromáždili jsme 30 genderově neutrálních dětských jmen, která budou pro vaše děťátko ideální. Klikněte na ně a nechte se inspirovat!


Agáta Hanychová se má jako prase v žitě? Takhle vydělávají drby ze šoubyznysu!

Agáta Hanychová je živoucím důkazem toho, jak mohou vydělávat drby ze světa šoubyznysu. Možná ani nebudete chtít věřit tomu, jak šikovně zpeněžila aktuální kauzu kolem svého bývalého partnera Jaromíra Soukupa.


Proč praská těsto při pečení? Nestojí za tím pouze málo propracované ingredience

Pečení moučníků má pro začátečníky několik možných zádrhelů, které jim mohou pokazit radost. Pokusíme se shrnout, jaké bývají příčiny a jak předejít popraskání těsta během pečení, pak se těmto nepříjemnostem snadno vyhnete.


Vášnivý tanec, kterým je flamenco

Flamenco je odvážné a elegantní spojení zpěvu, tance a hudby, emocionálně nabitá umělecká forma, která má své kořeny v kultuře jižního Španělska. Flamenco vychází z různých folklorních hudebních tradic Andalusie a je jedním z mnoha symbolů španělské národní identity. Historie flamenka je však pohnutá, protože je spojeno jak se sociální nespravedlností a zoufalstvím, tak se štěstím a radostí. Je stejně komplikované jako podmanivé. Zaujalo vás to? Klikněte a zjistěte, jak se flamenco v průběhu staletí vyvíjelo.


Oceněná společnost: Jelínek nábytek

Oceněná společnost: Jelínek nábytek


Spojením dvou bytů vznikl dokonalý domov, který je nadčasově elegantní

Z původních dvou bytů zbyla pouze okna a veškeré dispozice byly změněny. Tím se otevřel velkorysý prostor s nepřebernými možnostmi jeho využití.


Kysané zelí už dělaly naše prababičky a asi i ty jejich. Vyplatí se, tuto tradici dodržovat

Hlávkové zelí je u nás asi nejméně náročnou zeleninou, která se v našich zeměpisných šířkách pěstuje tak dlouho, že se ani vystopovat nedá. Zelí se také zpracovává a jsou mu připisované nejen chuťové, ale i zdravotní benefity.


Jak pěstovat levanduli, která je nejen krásná, ale oceníte také její léčivé účinky

Na první pohled vás tato rostlina zaujme svým klidným barevným tónem, který působí uklidňujícím dojmem. Ať už uvažujete o pěstování levandule pro její omamnou vůni, léčivé účinky nebo relaxační využití, je tato rostlinka ideální volbou.


Konec ikonické britské pinty? Menší sklenice sníží spotřebu alkoholu, vyzývají vědci

Akademici z Cambridgeské univerzity vyzvali britskou vládu, aby přehodnotila používání tradičních pintových sklenic (568 ml) v britských hospodách a nahradila je menšími, přibližně dvoutřetinovými sklenicemi. Jejich nová studie totiž ukázala, že taková změna by mohla snížit konzumaci alkoholu v zemi, uvádí web veřejnoprávní BBC. Proti návrhu se ale zvedl i odpor.


Kopr můžete vysít ještě nyní, využití bude mít nejen v kuchyni

Podzim už je v plném proudu a některá zelenina už ze záhonů nadobro zmizela. Ostatně třeba taková rajčata už jsme museli skrze plíseň dát pryč podobně jako okurky. Nechat ale políčko ladem by bylo přinejmenším zbytečné. Vždyť se dá vysít ještě spousta užitečných plodin, které určitě stojí za to. Zmínit se můžeme třeba o pekingském zelí, ředkvičkách, rukole nebo třeba o takovém kopru. Tato skvělá rostlina ještě do zimy nadělá velkou parádu. Jak...


Mahonie je parádní keř. Na jaře žlutě kvete a modré plody vyniknou v podzimních dekoracích

Mahonie neboli mahon je tak trochu podceňovaný keř, který se ovšem v zahradě postará o velkou parádu. Je stálezelený, v zimě potřebuje mírně zalévat. Vykvétá na jaře žlutými květy a má modré plody, které využijete do podzimních dekorací. Nenáročný keř by v zahradě chybět neměl, i když je jedovatý.


Radujte se z bohaté úrody. Nenáročnou zeleninu si snadno vypěstují i začátečníci

Barevný zeleninový záhon na vaší zahrádce nemusí být pouhým snem, i když jste v pěstování začátečníci. Stačí si vybrat zeleninu nenáročnou na údržbu, pak už jen bez velkého úsilí sklidíte spoustu čerstvých vitamínů. Doporučuje se např. hlávkový salát, červená řepa nebo ředkvičky.


Létající klíšťata se letos přemnožila. Mohou být nebezpečná a repelent nezabere. Do lesa se musíte vybavit fikaněji

Létající klíšťata se letos přemnožila. Mohou být nebezpečná a repelent nezabere. Do lesa se musíte vybavit fikaněji. V bujné zeleni lesa se ve stínech potuluje zvláštní a často nepochopený tvor. Těmto okřídleným obtížným živočichům se běžně říká „létající klíšťata“, odborný název však zní kloš jelení.


Jak využít zbylé knedlíky: Klasikou je osmažit s vejci, ale dobře poslouží i do salátů, karbanátků nebo nasladko

Knedlíky jsou jednou z nejoblíbenějších příloh u nás, mnozí si třeba guláš nebo svíčkovou bez nich vůbec nedokáží představit. Ovšem co dělat, když po nedělním obědě zůstane pár knedlíků na talíři? Namísto toho, abyste je nechali na později v lednici nebo je dokonce vyhodili, zkuste je využít v dalších pokrmech. Výběr je velký.


Sté výročí Fendi: Art deco detaily, baguette bags a umělecký šarm

Milánský týden módy včera zahájila přehlídka Fendi, která následovala současný trend kolekcí plných výrazných doplňků a tlumených barevných palet. Fendi tak potvrzuje, že boho styl bude klíčovým prvkem nadcházející sezóny jaro/léto. Povídejte se na všechny looky z kolekce.


Slavné krásky na vernisáži fotografa hvězd: Brzobohatá má hluboko do kapsy!

Bruce Weber (78) je legenda módní a portrétní fotografie, o čemž se na vlastní oči můžete přesvědčit v Domě U Kamenného zvonu. Zahájení výstavy přilákalo slavné, ale i davy příznivců světoznámého fotografa.


Jak ze svého velkého zadku udělat výhodu a svůdnou přednost? Tyto módní triky zvýší vaše sebevědomí

Móda je jako kouzelná hůlka, která umí s proporcemi našeho těla hotové zázraky. Pokud patříte mezi ženy s výraznějším pozadím, můžete se setkávat s myšlenkou, že je třeba tento rys skrývat. Nicméně pravda je jiná – větší zadeček je vaší předností, kterou můžete stylově podtrhnout. Přestaňte vnímat své křivky jako nevýhodu a naučte se raději s nimi pracovat.


Runové horoskopy od 19. září 2024: Ryby budou mít radost, Berani se mohou těšit na peníze

Magický vliv tajemných run nejvíce pocítí Váhy a Vodnáři. Blíženci dostávají darem odvahu a odhodlají se k radikálním činům. Jaké energie pocítí ostatní znamení?


Chilli con carne - ideální oběd na chladnější dny

Chilli con carne, klasika mexické kuchyně, je sytý a kořeněný pokrm, který zahřeje a potěší vaše chuťové pohárky. Lahodná chuť hovězího masa, fazolí a rajčat, kterou doplní kousek kvalitní hořké čokolády.


Chyby při vaření dýňové polévky: Správnou přípravou podpoříte její specifickou chuť

Zralé dýně jsou typickým znakem podzimu, a tak jim v tomto ročním období patří mnoho receptů. Příprava dýňové polévky není nikterak složitá, přesto se při jejím vaření mohou vyskytnout zdánlivě nepodstatné chyby.


Trendy boty na podzim 2024: Na vzestupu jsou Mary Jane, ale chybu neuděláte ani s osvědčenými styly

Podzim je za dveřmi, a i když už jsme na něj mohli trochu trénovat v půlce září, ten pravý se teprve ještě rozjede. A tak je třeba pořídit i správnou výbavu, do které samozřejmě patří i obuv. Jaké jsou trendy boty na podzim 2024?


Fritelle di pasta: Smažená těstovinová hnízda jsou báječně křupavá, voní bylinkami a využijete v nich zbylé uvařené těstoviny

Zbyly vám z předchozího dne špagety nebo jiné těstoviny? Vyhazovat je by byla škoda. Když k nim přidáte vajíčka a další dobroty a vytvarujete z nich hnízda nebo placičky a pak je usmažíte, vznikne vám ještě nápaditá večeře či svačinka na druhý den. A navíc je můžete různě obměňovat.


Nedávejte sůl jen do jídel. S její pomocí vyčistíte sklo i pračku

Jak již bylo řečeno ve známé české pohádce „sůl je nad zlato“. Je to nejstarší přírodní dochucovadlo a bez něj bychom se při přípravě oblíbených pokrmů obešli jen ztěžka. Sůl ale nemusíme používat jen jako dochucovadlo pokrmů, má i další praktické přínosy, které ocení nejedna hospodyňka. A které to konkrétně jsou?


Co jsou to zemité barvy a jak mohou fungovat ve vašem domě?

Zemité barvy jsou barvy inspirované přírodou, jako jsou hnědé, okrové, mechorostové zelené, terakota, béžová a odstíny hlíny. O post Co jsou to zemité barvy a jak mohou fungovat ve vašem domě? apareceu primeiro em DecorStyle.


Proč jsou dřevěné domy v USA oblíbené i v oblastech, kde řádí tornáda?

Ač se to může zdát na první pohled neintuitivní, mnoho domů v oblastech USA ohrožených tornády je postaveno ze dřeva. Pokud vás zajímá, proč by měl být dřevěný dům dobrou investicí jak obecně, tak konkrétně v souvislosti s bezpečností a tornády, pak jste na správném místě! Tato galerie se bude zabývat výhodami a nevýhodami domů ze dřeva a vysvětlí, proč se často staví právě v těchto oblastech. Jste zvědaví, zda se dozvíte více? Proklikněte se nyní.


Co dělat v den narozenin, když vám došly nápady

Když jsme byli malí, odpočítávali jsme dny do svých narozenin, které se nám teď zdají být jen plíživé. To může být někdy děsivé, ale narozeniny jsou vlastně důvodem k oslavě toho, že jsme o rok moudřejší. Pro někoho to může znamenat uspořádání velké oslavy, někomu stačí obyčejná, nenápadná večeře. Ať už je vaše nálada jakákoli, neměli byste se cítit provinile kvůli tomu, jak chcete svůj výjimečný den strávit. Dost často je však skutečným problémem rozhodnutí, co chcete dělat! Abychom vám s plánováním narozenin pomohli, klikněte na několik skvělých nápadů pro všechny chutě.


Káva není jen ranní vzpruhou: Využijte jejího blahodárného účinku na vlasy

Káva není jen životabudič. Mnozí jsou schopni fungovat, až po své první ranní kávě. Jedná se o nápoj, jenž je součástí denního rituálu. Avšak káva díky veškerým látkám, které obsahuje, je skvělá pro naše vlasy. Přinášíme tipy, jak využít kávu efektivně coby přírodní vlasový produkt.


Matematická výzva pro ty nejostřejší oči

Vyzkoušejte si své matematické schopnosti a pokuste se odhalit skryté číslo na obrázku. Tento úkol vám poskytne možnost procvičit si své schopnosti a potrénovat vaše kognitivní funkce.


Plány princezny Kate po nemoci: Dvě významné události si zřejmě nenechá ujít!

Na den přesně před týdnem se svět dozvěděl, že princezna Kate má za sebou chemoterapii. S jejím návratem k pracovním povinnostem se ale nespěchá. Manželka následníka trůnu má nicméně do konce roku dva velice konkrétní plány. Co chystá?


7 bedlových receptů: Oblíbené houby jsou výtečné na kmíně, smažené i pečené

Bedly patří k těm nejvíce sbíraným houbám z našich lesů. Když je vlhko a přiměřeně teplo, tak není výjimkou, že jich z jedné krátké výpravy přineseme plný koš. Zvlášť chutné jsou bedly červenající, ale v košících rychleji přibývají mohutné exempláře bedly vysoké.


Nejlevnější Malina v historii. Raspberry Pi Pico je opět jen za 79 Kč

E-shopy pro kutily se pomalu chystají na naskladnění nové generace prototypovací desky Raspberry Pi Pico 2, a tak přichází na řadu tradiční výprodej starých...


Jeden z klíčových módních trendů pro podzim 2024: Do módy se vrací dlouhé kabáty, v kombinaci s podpatky lichotí každé postavě

Dlouhé kabáty jsou do sychravých podzimních dní ideální. Chrání nás před deštěm, větrem i přicházejícím chladem. Díky tomu, že často sahají až po kotníky, jsou skvělým řešením v případě, že se ani na podzim nechcete vzdát svých oblíbených sukní a šatů. Tato kombinace totiž rozhodně nevypadá nudně nebo usedle, právě naopak. A pokud outfit doplníte podpatky, máte jistotu, že v zašedlých ulicích jednoznačně zazáříte.


Sytá podzimní minestrone: Jak připravit základ a vybrat nejlepší zeleninu

Jakmile se letní horka přehoupnou do podzimního sychrava, je načase sáhnout po jídle, které člověka nejen zasytí, ale taky zahřeje. Italská zeleninová polévka minestrone plná barev, chutí a zeleniny je ideální volbou. Jak se vlastně připravuje a čím si ji na podzim ozvláštnit?


Snadné způsoby aktualizace kuchyně

Kuchyně je sice srdcem domácnosti a možná o ní máte vysněnou představu, ale její kompletní renovace nemusí být momentálně ve vašem rozpočtu. Naštěstí existuje několik snadných způsobů, jak kuchyň aktualizovat, aniž byste museli vytahovat kladivo. Projděte si tuto galerii a získejte inspiraci na vylepšení kuchyně.


Znamení zvěrokruhu, kterým podzim 2024 přinese štěstí v podobě nečekaného bohatství

Podzim je časem změn a nových příležitostí, a zatímco někteří z nás se zaměřují na bilancování a hodnocení minulosti a hledání rovnováhy, některým znamením hvězdy připravují skutečné finanční překvapení. Pokud patříte mezi ty šťastlivce, možná budete na podzim zažívat období, kdy se vám bohatství začne doslova hrnout. Hvězdy totiž naznačují, že peníze budou plynout proudem a některá znamení zvěrokruhu budou mít šanci značně zlepšit svou finanční...


Oranžové víno: Nový trend nebo návrat ke kořenům? Neobvyklý nápoj plný historie a chutí dobývá svět

Oranžové víno, starobylý poklad z Gruzie, se dostává do centra pozornosti. Jeho fascinující barva a neobyčejná chuť vás okamžitě zaujmou. Co stojí za jeho rostoucí oblibou? Proč je tak jedinečné a jak si ho vychutnat naplno?


Při sběru hub dejte pozor na nebezpečné druhy: Poznejte nejjedovatější české houby

Co Čech, to houbař? I když řady nadšených houbařů pomalu řídnou a mladí lidé dávají přednost jiným zábavám, stále patříme mezi světové houbařské velmoci. Vzhledem k tomu, kolik hub se u nás každoročně nasbírá, pak je bilance jednoho až tří zemřelých po otravě houbami ročně ještě velmi příznivá. Přesto je dobré vědět, kterým houbám se raději hodně zdaleka vyhnout, protože dalších několik set lidí ročně se houbami u nás přiotráví.


Jak začít s obnovou zahrady zasažené povodní. Nejdůležitější je zbavit se bahna

Obnova zahrady zasažené ničivými záplavami je náročná a dá zahrádkářům zabrat, o tom žádná. Rozhodně je dobré při pohledu na povodňovou spoušť nepanikařit, postupovat v úklidu krok za krokem a věřit, že zahradu zase dáte do pořádku. Bude to chtít ale hodně času a spoustu práce. Čím začít?


Celostní zdraví: co to je a jak změní váš život

Celostní zdraví nabízí osvěžující perspektivu a zaměřuje se na vás jako na celek. Zapomeňte na diety, módní výstřelky a trendy v hubnutí, které se šíří internetem; konečně jste na správném místě! Tento průvodce je klíčem k životu plnému energie, vnitřního klidu a hlubokého spojení se sebou samým. Celostní zdraví vám může pomoci dostat se od dobrého pocitu k vynikajícímu a z velké části je vše ve vašich rukou. Připravte se na cestu transformace a na to, že se můžete cítit lépe již od dnešního dne! Zajímá vás celostní zdraví a jeho přínosy? Klikněte na tuto galerii a prozkoumejte ji.


7 smyslných parfémů, které vás provedou magickým podzimem

Teploty klesají, počasí je studenější, outfity vrstevnatější a i parfémy si žádají komplexnější složení. Proto se ptáme - jak vám voní podzim? Jako teplý drink v oblíbeném hrnku, jako příjemné posezení s romantickým výhledem? Nebo jako procházka ospalým městem a zasloužený odpočinek v oblíbené vlněné dece? Přinášíme vám výběr příjemných i odvážných parfémů, které se hodí k tomuto magickému období.


Borůvkový kynutý koláč: Voní máslem a rumem, chutná fantasticky a připomene vám krásné letní dny

Zní vám borůvkový kynutý koláč jako lahodný sen? Upečte si ho. Využijte borůvky z mrazáku a tence vyválené kynuté těsto jimi navrstvěte a navrch posypte máslovou drobenkou.


5 chyby, kterým byste se měli vyhnout ve své kuchyni podle designérů

Už jste se někdy zamysleli nad tím, co si designéři interiérů opravdu myslí o vaší kuchyni? (Nemůžete mi říct, že jsem jediný, kdo se tím kdy zabýval!) Ukazuje se, že mají určitě názory, ale nejsou tak kritičtí, jak byste možná očekávali. O post 5 chyby, kterým byste se měli vyhnout ve své kuchyni podle designérů apareceu primeiro em DecorStyle.