PřICHáZí KVěTNOVé NOVOLUNí V BýKU: JAK OVLIVNí JEDNOTLIVá ZNAMENí HOROSKOPU A NA CO SE PřIPRAVIT

Páté novoluní roku 2024 nastane ve středu 8. května v 05:21 hodin. Navzdory svému potemnělému vzhledu se tato astronomická i astrologická událost může pochlubit mimořádným významem. Využijte tento vesmírný potenciál k budování budoucnosti podle svých plánů a snů.

Květnové novoluní nastane v zemském znamení Býka. Do popředí proto vystoupí všechny aspekty, kterým Býk vládne. „Půjde tedy o peníze, majetek, příjmy, hmotné statky, ale také vše, co je spojeno s domovem, naším zázemím a rodinou," uvedl pro magazín People americký astrolog Kyle Thomas. Novoluní nám vždy otvírá dveře do něčeho nového. Je jen na nás, jak příležitost uchopíme a využijeme. Každopádně očekávejte uvolněnou náladu a chuť užívat si a trochu se rozmazlit. Udělejte si radost něčím hezkým, ať už to bude cokoli. Neberte život tak vážně, s lehkostí se vám bude kráčet lépe.

Přečtěte si, co mohou čekat během květnového novoluní jednotlivá znamení horoskopu.

Beran (21. března – 20. dubna)

Pomyslné dveře se vám otvírají dokořán v oblasti financí. Může se vám neočekávaně naskytnout zvýšení platu, nabídka na novou práci nebo přijde lukrativní klient. Uvědomte si svou hodnotu a bojujte za ni, protože bohatství může být brzy vaše. Stačí si to jen dovolit.

Čtěte také: Týdenní horoskop od 6. do 12. května 2024: Berany zaskočí finanční nejistota, Vodnáře čekají životní změny

Druhý květnový týden nabídne 8. května novoluní v Býku, které otevře téma stability, majetku a bydlení. Pokud cítíte, že byste měli právě v této oblasti života udělat nějaké zásadní kroky, budou tyto dny velmi příznivé. Co dalšího čeká na jednotlivá znamení zvěrokruhu? Nahlédněte do našeho týdenního horoskopu.
Číst více

Býk (21. dubna – 21. května)

Je čas překročit hranice a vystoupit ze stereotypu. Nebojte se vzlétnout novým směrem, pokud cítíte, že vám to dává smysl. Zaměřte se na to, co vás dělá nejšťastnějšími. Vstupte do své síly a uvědomte si, že máte schopnost proměnit všechny své sny a naděje ve skutečnost.

Blíženci (22. května – 21. června)

Blíženci, je na čase přiznat si že potřebujete načerpat nové síly i za cenu toho, že uděláte krok zpět. Novoluní vám umožní podniknout nezbytné kroky ke zlepšení vašeho celkového zdraví. Cítíte se unavení nebo vystresovaní? V období novoluní můžete najít způsob, jak to změnit. Zkuste se zamyslet nad svou minulostí a vymyslet způsob jak se zbavit toho, co vás tíží. 

Rak (22. června – 22. července)

V těchto dnech se splní některé z vašich nejtajnějších nadějí, snů a ambicí. Může to znamenat dosažení zcela nové úrovně radosti a naplnění. Novoluní dodá energii i vašemu společenskému životu. Můžete se setkat s vaší spřízněnou duší - s někým, kdo vstoupí do vašeho života a změní vaši cestu. Nebojte se navazovat kontakty, stýkat se a sdílet své myšlenky s těmi, kteří si vás váží.

Čtěte také: Začíná vláda Pluta: Planeta temných sil a zkázy přinese náročné období. Co čeká právě vaše znamení horoskopu?

Od 2. května byste se měli mít na pozoru. Planeta Pluto projde retrográdním pohybem, a protože jde o planetu síly a zkázy, čekejte období chaosu a nepředvídatelnosti. Přetrvávat může až do podzimu. Co může v tomto náročném období potkat právě vaše znamení zvěrokruhu?
Číst více

Lev  (23. července – 22. srpna)

Připravte se na to, že v pracovní oblasti vystoupáte do nových výšin. Novoluní vám otevře cestu k úspěchu ve vaší kariéře. Na druhou stranu mohou tyto dny sloužit také jako pomyslný budíček. Možná si uvědomíte, že vás vaše současná profesní dráha nenaplňuje tak, jako dříve. A proto vás přiměje vydat se novou cestou.

Čtěte také: Velká tarotová předpověď na měsíc květen: Co vám předpovídají karty v lásce, zdraví a financích?

Květen nám už z názvu napovídá, že bychom si měli užívat vůni květin. Květiny k nám začnou promlouvat nejen svou vůní, ale i barvami. 1.května nastoupí svou vládou keltský svátek Beltaine, který nás vybídne, ať odhodíme vše, co nás zdržuje a začneme žít život opět naplno. Pojďme se podívat, co na to karty.
Číst více

Panna (23. srpna – 22. září)

Novoluní vám dodá velkou energii vrhnout se do něčeho nového. Dokonce takovou, že můžete mít potřebu opustit komfortní zónu a pomyslně vzlétnout k novým obzorům. Některé Panny zatouží po stěhování nebo cestování na místa, kde budou moci psychicky vypnout a relaxovat. Jiné si uvědomí velkou potřebu vzdělávat se v oblastech, kde mají ještě rezervy.  

 

Váhy (23. září – 23. října)

Je čas se otevřít a přestat skrývat své pocity, milé Panny. Toto novoluní zvýrazňuje vše, co souvisí s vaším nitrem. Bude to vhodná chvíle, pokud potřebujete řešit něco s vaším partnerem. Začátek měsíčního cyklu zdůrazní také potřebu řešit finanční záležitosti. Na cestě je dlouho očekávaná výplata, finanční vyrovnání nebo investice. 

Štír (24. října – 22. listopadu)

Na obzoru je změna na poli partnerských vztahů. Jelikož novoluní představuje nový začátek, je pravděpodobné, že byste mohli uzavřít dlouhodobé osobní nebo partnerské závazky. Pokud dojde vyloženě k rozchodu či rozloučení, je to z toho důvodu, že je pro vás určeno něco lepšího. 

 

Střelec (23. listopadu – 21. prosince)

Střelci, právě teď může nastat průlom v rovnováze mezi pracovním a soukromým životem. Toto novoluní by vám mohlo přinést posun v zaměstnání, nabídnout vám nové pracovní místo nebo účast na zajímavém projektu. Energie tohoto dne vás také přiměje obrátit vaši pozornost také ke zdraví, kondici a stravě. Pokud byste chtěli něco změnit, je ideální doba. 

Čtěte také: Kartářka Jana Rubešová vyložila mariášové karty na květen: Je šance na výhru, nepodceňujte zdravotní komplikace

Je tu další měsíc, který přinese novou energii, nové příležitosti a mnoho dobrých i špatných momentů, které budeme nakonec s odstupem času třeba hodnotit úplně opačně. Co si na nás květen přichystal? Zeptali jsme se kartářky Jany Rubešové, s níž dlouhodobě spolupracujeme. Přinášíme její výklad mariášových karet, který odhalí, na co se můžeme těšit a před čím bychom se měli mít naopak na pozoru.
Číst více

Kozoroh  (22. prosince – 20. ledna)

Připravte se na nový začátek, milí Kozorozi. Čeká vás zlatá sprška romantiky, kreativity, vášně a plodnosti. Květnové novoluní vám přinese pocity euforie, protože se vydáváte na cestu srdečních záležitostí. Neznamená to pouze možnost nového vztahu, ale všeho, co může váš život nějakým způsobem obohatit a dodat mu vášeň. Nezadaní by mohli potkat spřízněnou duši, ale radostnou atmosféru si mohou užít i stabilní páry. 

 

Vodnář (21. ledna – 20. února)

Určitě znáte rčení "můj dům, můj hrad," milí Vodnáři. Květnové novoluní přinese nové vibrace právě v oblasti rodiny, domova nebo domácnosti. Splní se něco, po čem jste už dlouho toužili. Může to být například setkání s někým z rodiny, koho jste dlouho neviděli, dost možná půjde o stěhování, rekonstrukci nebo třeba koupi nemovitosti. V tom případě přemýšlejte nad cenou. 

Ryby (21. února – 20. března)

Připravte se na zrychlení, Ryby! Novoluní k vám přinese závan čerstvého vzduchu, který vás může vybídnout k cestování a dobrodružství. Tyto dny mohou posílit také vaše komunikační dovednosti, které oceníte zejména pokud jste součástí nových projektů. 

 

Související články

2024-05-06T08:27:25Z dg43tfdfdgfd