PáRKY V ROHLíKU BEZ ROHLíKU: ODLEHčENá VERZE OBLíBENé KLASIKY VE SNěHOVé KAPSE PřEKVAPí PARáDNí CHUTí

Párek v rohlíku patří mezi nejoblíbenější rychlé občerstvení u nás. Přestože mnohdy nevíme, jaká kvalita nás čeká „jdeme do něj“, protože nám dokáže na chvilku zahnat hlad a potěšit naše chuťové buňky. Ne vždy ovšem párek musíte umístit do pečiva, alternativu nabízí například těsto z vaječného bílku.

Trvalá klasika

I když v poslední době párek v rohlíku lehce prohrává souboj s hotdogem, alespoň v četnosti prodeje, pro našince bude vždy číslem jedna. Naprostá klasika z „okýnka“ totiž provází Čechy už desítky let. Ať už se jedná o verzi s hořčicí nebo kečupem, nesmí párek v rohlíku chybět na koupalištích, hudebních festivalech či různých akcích, spojených s velkou návštěvností.

Manželé se „z donucení“ pustili do přípravy hot dogů: Vyrábíme vlastní klobásy, v obchodech jsme si nevybrali, říkají

Změny povoleny

Existuje ovšem mnoho variant, jak si tradiční fastfood ozvláštnit. Někdo sice stále dělá do rohlíku otvor otočenou vidličkou nebo dokonce ocílkou, jiní si pořídili v televizním teleshoppingu přístroj, který rohlík, stejně jako párky dokáže nahřát. Objevují se však i nové způsoby, jak si pikador, jak pokrm nazývají v jižních Čechách, přizpůsobit.

Existuje chutná verze, kdy se párek peče v troubě v listovém těstě, použít se dá například i tortilla, pita chléb nebo palačinka. Pokud nemáte doma rohlík, můžete sáhnout i po toustovém chlebu

Řezník Čejka radí, jak ohřívat párky, aby nepopraskaly: Tyhle tři postupy zaručí šťavnatou chuť a dokonalý vzhled uzeniny

Nečekaný kabát

Překvapivě se ovšem dá použít i vajíčko, konkrétně bílek z něj. Pokud totiž vyšleháte sníh a obalíte jím párek, trouba dokáže vytvořit o něco méně kalorickou verzi oblíbené pochoutky. Nemusíte se bát ani toho, že přijdete o hořčici s kečupem. Obě nebo jen jednu přísadu si totiž aplikujete na párek ještě před tím, než ho dáte do péct.

Holka u plotny radí: Vrstvený letní salát je ideální oběd do práce i na výlet. S tuňákem a vajíčky chutná skvěle

Párky ve sněhové kapse

Na přípravu netradičních párků v nerohlíku budete potřebovat: 6 bílků, 4 párky, hořčici, kečup a sůl.

Jak na to?

  1. Z lehce osolených bílků ušlehejte sníh.
  2. Na plech položte pečící papír a na něj lžící udělejte ze sněhu vyšší placku, dost velkou na to, aby se na ni vešel párek. Šířka by měla být zhruba trojnásobná oproti párku.
  3. Uzeninu položte na sníh, potřete ji hořčicí, kečupem, nebo obojím a opět přidejte stejnou porci bílku, jako jste dávali na pečící papír.
  4. Pečte v troubě, předehřáté na 200 stupňů zhruba 20 minut.

Náš tip: Vyzkoušejte si připravit obrácený hot dog podle našeho receptu:

Přečtěte si také:

2024-07-27T06:11:51Z dg43tfdfdgfd