OBLéKEJTE SE PODLE TYPU POSTAVY: ZJISTěTE, JAKé KOUSKY SLUší HRANATéMU TVARU A čEHO JE LEPší SE VYVAROVAT

Znáte ten pocit, když se vám nějaké oblečení opravdu líbí, ale ať na sebe obléknete jakoukoliv velikost, prostě vám nějak nesedí? Kámen úrazu je ve většině případů v tom, že často nebereme ohled na typ své postavy. Právě proto jsme pro vás sepsali několik tipů na to, jak se vyhnout případnému módnímu faux pas. Dnes se konkrétně budeme věnovat hranatému tvaru postavy. Jaké oblečení v tomto případě sedí perfektně, a kterého je lepší se vyvarovat?

Čím se vyznačuje hranatý tvar postavy

Hranatý, někdy také chlapecký, tvar postavy má, stejně jako každý jiný typ postavy, své specifické parametry. Pro hranatý typ postavy je typické, že má rovnou linii ramen a hrudního koše, ve stejné šířce jsou i boky. Linie pasu není definovaná téměř vůbec, nebo jen velmi málo. Jednoduše řečeno, výrazné křivky na tomto typu postavy nenajdete. Pokud člověk s hranatým typem postavy přibere na váze, kila navíc se většinou ukládají rovnoměrně po celém těle, což může být značná výhoda. Postava zkrátka opticky připomíná čtverec nebo obdélník, odtud také její název.

Mohlo by se vám líbit

Nejkrásnější letní šaty, které musíte mít

Ideální šaty na letošní léto? Slip dress, tedy šaty připomínající noční košilku, budou v módním světě letos naprosto dominovat. Tyto letní šaty z jemného šifonu nebo saténu se špagetovými ramínky jsou elegantní, lehké a prodyšné zároveň. Stylistka Nikola Marková prozradila, jak tento stylový kousek nosit.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Jak se oblékat, pokud máte hranatý tvar postavy

Jak již bylo vysvětleno, pro hranatý tvar postavy je typické, že nemá moc výrazné křivky. Cílem je tedy vytvořit takový outfit, díky kterému docílíme toho, že postavu opticky trochu vypasujeme. Protože je vaše silueta proporčně dokonale vyvážená, soustředit byste se měla na její pomyslné rozdělení v oblasti pasu. V tomto případě máte dvě možnosti - pokud jste přirozeně štíhlá, přidejte objem v horní a dolní části těla a pas nechte takový, jaký je. Druhá možnost je pak taková, že svůj pas můžete opticky zeštíhlit a zbytek těla nechat takový, jaký je. Poradíme vám, jak na obě varianty.

Pakliže spadáte do první skupiny, je na místě přidat objem do horní a dolní části těla. Investujte proto do kvalitní push-up podprsenky, která vám přidá objem v oblasti dekoltu. Pokud zvolíte top s větším výstřihem, rozhodně neuděláte žádnou chybu, právě naopak! Nebojte se sáhnout po kouscích s různou texturou, která dodá vašemu outfitu tu pravou jiskru. Co se týče dolní části outfitu, i zde je potřeba si trochu pohrát s detaily. Pokud tedy zvolíte kalhoty, které se v oblasti dolní části rozšiřují, nebo se rozevírají v oblasti bot, máte vyhráno. Stejně dobře vám budou sedět i baggy džíny nebo cargo kalhoty, které vaší dolní části těla přidají na objemu. V létě však kalhoty většinou měníme za sukně, které jsou pro jemné rozšíření postavy ideální. Toho docílíte velmi jednoduše - zkrátka sáhněte po takové s rozšířenými lemy a detaily. Plisované, áčkové nebo vrstvené sukně jsou přesně ty, které by vám neměly chybět v šatníku.

Pokud patříte do druhé skupiny žen, tedy chcete pouze zúžit váš pas, opasek bude v tomto případě váš nejlepší přítel. Ať už klasicky do poutek kalhot či sukně, či přes šaty nebo volné sako, je to právě pásek, který dokáže dokonale zdůraznit váš pas a vykouzlit tak siluetu přesýpacích hodin.

Mohlo by se vám líbit

Bílé tričko jako basic kousek šatníku. Víme, jak oživí váš outfit a jakých chyb se vyvarovat v jeho nákupu i nošení

Bílé tričko je nezbytným základem každého šatníku. Je univerzální, elegantní a nadčasové, což z něj činí ideální volbu pro ženy všech věkových kategorií. Pro ženy 45+ může být bílé tričko klíčovým prvkem, který dodá outfitu svěžest a moderní nádech. Jak jej správně vybrat a nosit, aby váš styl byl vždy na jedničku?
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Čeho se raději vyvarovat?

Je několik kousků oblečení, kterého je lepší se v tomto případě vyvarovat. Jedním z nich je příliš upnutý outfit - upnuté tričko v kombinaci s upnutými kalhotami jen zdůrazní rovnou linii vaší postavy. Stejně tak je lepší se vyvarovat upnutých šatů, ovšem zde můžete celkový vzhled vylepšit páskem, čímž outfit zdokonalíte a vytvoříte perfektní siluetu. Nepříliš lichotivě na vás budou vypadat také rovné a pouzdrové sukně. Raději volte takové, které mají jasně definovanou rozšířenou strukturu, která vám pomůže vytvořit iluzi přesýpacích hodin.

Lámete si hlavu nad tím, podle jakých parametrů poznat, jaký tvar postavy je ten váš a jak se podle něj obléknout? Přečtěte si tento článek, kde se dozvíte všechny potřebné informace.

Související články

2024-06-19T10:27:50Z dg43tfdfdgfd