“NEVLASTNí DCERA SI ZE Mě DěLá SLUžKU, MANžEL TO PřEHLíží,” SVěřUJE SE EVA

Soužití s nevlastními nemusí být jednoduché, zejména tehdy, když si vše nenastavíte hned na začátku. Vlastní rodič se snaží dítěti vyhovět ve všem, posouvá hranice. Ten nevlastní to po čase může vidět jako problém. Něco podobného teď řeší Eva. S manželem se poznali před 10 lety a začali spolu žít. Nyní se však neshodnou na zásadní věci. A tou je manželova dcera Denisa, která Evě dělá ze života peklo.

Moje nevlastní dcera je pěkný spratek, alespoň podle mě. Oba rodiče ji po rozvodu rozmazlují a ona toho teď, když je v pubertě, využívá. Když jsme se s manželem poznali, na druhé schůzce mi řekl, že má dceru. V té době měla 5 let, ukázal mi fotky a řekl, že jeho bývalá žena se s ním rozvedla, protože si našla někoho jiného. On musel skousnout to, že se nastěhoval do nového bytu, vídal ženu, kterou v té době miloval s cizím mužem a poslouchal dceru, která mu líčila, jak je strejda super. Neprošel si dobrým obdobím. Já jsem mu prozradila, že nemůžu mít děti, byli jsme k sobě féroví. Snažili jsme se ho podpořit. Vztah na začátku byl moc hezký.

Seznámení s dcerou

Seznámila jsem se s Denisou když jí bylo 6 let. Manžel si chtěl být jistý, že to oba myslíme vážně. Vzali jsme ji na houpačky, zmrzlinu a bylo to hezké odpoledne. Podle mě jsme si rozuměly. Dva roky to fungovalo, my jsme se vzali a pak nastal zlom. Manželova bývalka se s tím svým rozešla a asi čekala, že ji bývalý muž zachrání. Jenže my jsme si žili fajn životem. Manželovu dceru jsme si brali na víkendy, dovolené, občas jsme ji vyzvedli ze školy, vždy po domluvě. Jenže se začalo stávat, že Denisa přicházela naočkovaná od matky. Odsekávala, se mnou skoro nemluvila a když jsem jí řekla, že zmrzlinu večer už ne, šla za tatínkem, na kterého smutné očka a slzičky platily

Luboš (45 let): Opilý strýc pronesl, že syn vypadá, jako by ani nebyl můj. Mám podezření, že manželka udělala hroznou věc

Občas o sobě a svých milovaných pochybuje snad každý. V každém vztahu tu a tam přijdou těžké chvíle, je potřeba se postarat o rodinu nejen finančně. S partnerem si až tak nerozumíte, frustruje vás spousta věcí. Luboš se vzorně stará o rodinu. S manželkou měli před pěti lety velkou krizi, kterou se jim povedlo překonat. Narodil se jim syn Daniel. Luboš však nyní svou ženu podezřívá z hrozné věci. Zkráceno na: Vztahy občas procházejí krizí, a není to jen o penězích. Luboš a jeho manželka překonali těžké období, po kterém se jim narodil syn Daniel. Nyní však Luboš podezřívá svou ženu z hrozné věci, která může vše změnit.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Rozdílné názory na výchovu

Byla jsem z toho špatná, vadilo mi, že ta hodná holčička se měnila. Manželovi jsem to říkala, ale prý si vymýšlím a vidím věci, které nejsou. Jenže se to začalo horšit. Dcera rostla a bylo vždy vidět, jestli její matka má nějakého partnera nebo ne. Když ho totiž měla, nezbýval jí čas na dceru a očkování proti mě. Když se s ní ten její rozešel, pak Denise vždycky říkala, co má a nemá dělat. 

Dělala si ze mě služku

A to doslova. Seděla u televize a bylo to dones mi pití, dones mi zmrzlinu, podej mi ovladač. Vždycky jsem jí řekla, že si ze mě nemá dělat služku a pokud něco chce, měla by poprosit, i když si pití a ostatní věci může podat sama. Když u toho byl manžel, tak se vždycky zasmál a danou věc ji podal. Nesouhlasila jsem. A začalo se to stupňovat. Proč jsi mi nevyprala oblíbené džíny, tvoje jídlo je hnusné, nebudu to jíst, chci pizzu a tak. Nechávala oblečení po celém bytě, ve svém pokoji měla bordel a když jsem řekla, že by bylo fajn to uklidit, řekla ať si to uklidím, když mi to vadí. Prostě se z ní stal hrozný spratek.

Příběh ze života: “Dcera chce žít u otce, jsem z toho zoufalá,” pláče Barbora. Terapeutka doporučuje

Rozvod rodičů je těžký zejména pro děti, které se musí smířit s faktem, že máma a táta nebudou žít společně. Je potřeba jim to co nejvíc ulehčit. Ovšem co když dítě přijde s nečekaným požadavkem, který jednoho z rodičů velmi zraňuje? Barbora momentálně řeší to, co její dcera jednou pronesla a zřejmě to myslela vážně. Neví, co dál dělat a jak se zachovat správně.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Překročila čáru

Byla drzejší a drzejší, přidala se k tomu i puberta a tak to bylo k nevydržení. Upřímně jsem byla ráda, když se blížil konec víkendu a ona odcházela. Vztahy s manželem byly horší, protože jsme se často hádali kvůli Denise. Její poslední návštěva však překročila všechny meze. Přišla viditelně naštvaná, odsekávala nejen mě, ale taky manželovi. Všechno bylo špatně. Uvařila jsem jídlo, které se nedalo žrát, v televizi nic nedávali, ona nepůjde ven, pizzu, co jí manžel objednal jsme vybrali hnusnou, prostě všechno problém. Když jsem ji požádala, aby si sklenici od limonády odnesla do dřezu, spustila, že ona tady nebydlí, tak proč by měla uklízet, je to můj byt, tak ať si tam makám sama. Ruply mi nervy. Vyčetla jsem jí, že já nejsem její služka a nebudu věci po ní uklízet. Není moje dcera, tak co si ji dovoluju rozkazovat, dobře, že nemůžu mít děti, protože by byly stejní jako já a ona o žádné další fakany nestojí.

Příběh ze života: "Můj syn si ze mě dělá služku," stěžuje si Zdena. Psycholog radí, co dělat

Když jsou děti malé, pečujete o ně a snažíte se jim dopřát vše, co můžete. Jenže když vyrostou, role by se měly pomalu obrátit a děti by měly být oporou svým rodičům. Stává se ale, že potomci vyžadují pozornost a pomoc rodičů i v dospělosti a berou to jako samozřejmost. Zdena nyní řeší, že si z ní syn se snachou udělali v podstatě služku, která jim pomáhá v péči o vnučku.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Dala jsem jí facku

Nevydržela a dala jsem jí facku. První za celé roky. Samozřejmě se rozječela až přiběhl tatínek a ona mu lhala, že jsem jí uhodila bez důvodu. S manželem jsme se strašně pohádali, vyčetla jsem mu, proč někomu říkal, že nemůžu mít děti. On na mě řval, že jsem uhodila bez důvodu jeho holčičku. Potlačovaná zlost se dostala ven a já jsem mu řekla, že jeho dcera je nevděčná, líná a já jí služku dělat nebudu. Sbalila jsem si věci a odešla ke kamarádce. Jen jsem manželovi poslala zprávu, že pokud to takhle půjde dál, rozvedeme se. Už na to nemám energii a sílu.

 

Související články

2024-05-07T08:00:52Z dg43tfdfdgfd