NEJLEPší šATY NA LéTO PRO žENY NAD 50 LET: JAK SE OBLéCT, ABY BYLY NáVALY HORKA SNESITELNěJší

Léto je obdobím, kdy si mnoho žen chce užít slunce, přírodu a dlouhé teplé večery. Pokud je vám nad 50 let, může být výběr správného letního oblečení výzvou, zejména pokud se potýkáte s návaly horka, které jsou běžné v období menopauzy. Vybrat vhodné šaty, které budou nejen krásné, ale také praktické a pohodlné, je klíčem k tomu, jak se cítit skvěle i během horkých letních dní. Tento článek vám poradí, jaké šaty zvolit, abyste si léto užily co nejpříjemněji.

Zvolte lehký a prodyšný materiál

Základením prvkem volby šatů je výběr správného materiálu. Poohlédněte se po šatech z lehké a prodyšné látky, jako je bavlna, len nebo viskóza, pomůže tělu dýchat a zabránit pocení. Bavlna je přirozeně savá, což znamená, že absorbuje pot a udržuje pokožku suchou. Len má zas skvělou schopnost odvádět vlhkost a rychle schnout, což je ideální pro horké letní dny. Viskóza, ačkoliv je uměle vyrobená, je také prodyšná a lehká, a je tak vhodným materiálem letního oblečení. V každém případě se vyvarujte syntetickým materiálům, jako je polyester nebo nylon, které mohou pocení podpořit.

Vybírejte volnější střihy

Letní šaty by měly mít volnější střih, který poskytne dostatek prostoru pro cirkulaci vzduchu kolem těla. Empírový střih, šaty ve stylu A nebo košilové šaty jsou skvělou volbou, protože nebudou tělo obepínat a zároveň zdůrazní ženskou siluetu. Empírový střih, s vysokým pasem pod prsy, umožňuje volný pohyb a zakryje i větší bříško. V horkých dnech oceníte také šaty s áčkovým střihem, které díky rozšířující se sukni zajistí pohodlí a vzdušnost a navíc lichotí každé postavě. Skvělou volbou jsou i košilové šaty s praktickým zapínáním na knoflíky, které si můžete rozepnout podle potřeby a situace.

 
Mohlo by se vám líbit

Košilové šaty: Sluší úplně každé postavě, stačí vědět, jak je nosit. Tipy, které kousky si pořídit

Košilové šaty jsou univerzální a můžete je klidně nosit po celý rok. Záleží jen na vás, zda se budete lépe cítit v dlouhých šatech stažených v pase, v extravagantních s výraznými volány nebo v minimalistické klasice. Prohlédněte si galerii, v níž najdete stylové modely, které budou slušet štíhlé postavě stejně jako plnějším křivkám.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Jakou vybrat délku šatů?

Délku šatů zvolte podle osobních preferencí a vaší postavy. Pro ženy nad padesát se ale všeobecně doporučují délky midi a maxi, které jsou pohodlnější, protože poskytují lepší krytí a chrání pokožku před přímým sluncem. Midi šaty sahají k lýtkům, maxi šaty až ke kotníkům. A jak je to s minišatama? Nebudeme si nic nalhávat, s věkem klesá procento kolagenu v těle, kůže přestává být elastická a pevná jako dříve. Pokud necvičíte a neudržujete své tělo v kondici, pravděpodobně na vás délka mini nebude vypadat příliš lichotivě.

Letní barvy a vzory

Světlé barvy odrážejí sluneční paprsky, díky čemuž se tělo pod šaty nebude přehřívat. Slušet vám bude jistě bílá, světle modrá, růžová nebo žlutá barva. Nemusíte se bát ani květinových vzorů a jemně pastelových tónů, které vám dodají šmrnc a budou působit velmi žensky a elegantně. Vyhýbejte se však hodně tmavým barvám, které absorbují teplo a mohou zvýšit pocit horka.

Nevíte, jaké plavky vybrat? Přečtěte si, jaké plavky budou nejlépe slušet vaší postavě.

Související články

2024-06-15T09:27:35Z dg43tfdfdgfd