NEJLEPší čESKý ZáKUSEK JE VěTRNíK, Má TO VšAK SVé ALE, říKá HELENA FLéGLOVá

Vysoký a slavnostní, rozkošné jahodové dortíčky a originální dezert s chutí zelených jablek. Všechny recepty na narozeninové dorty najdete v novém čísle časopisu Apetit, které je právě na stáncích.  

Co by se měli začínající cukráři naučit?

Většinou ty nejjednodušší věci jsou ty nejdůležitější a ve finále i nejtěžší. Určitě doporučuji soustředit se na věci typu: jak správně vyšlehat bílky, jaké jsou jednotlivé druhy sněhu, jak správně vytemperovat čokoládu a hlavně, jak správně pracovat s cukrářským sáčkem.

Co vás dokáže ještě v cukrařině potrápit?  

 Téměř všichni si myslí, že mě už nepotrápí asi vůbec nic, ale opak je pravdou. Někdy i my profesionálové uděláme chyby ve věcech, které děláme už několik let stále dokola, a to může být třeba jednoduchá temperace čokolády.

Jaký český zákusek nemáte moc ráda?

Já osobně nemám ráda punčový řez, což je pro mě jen obarvený korpus s marmeládou a je to neuvěřitelně sladké. Každopádně vždycky, když narazím na nějaký takový zákusek, tak se ho snažím přetvořit do podoby, která je pro mě přijatelná. Úplně stejně jsem to udělala i s punčovým řezem.

Jaký český zákusek máte naopak nejradši?  

 ro mě je to jednoznačně jednoznačně větrník, má to však svá ale. Musí být vyrobený z dobrého odpalovaného těstasuper žloutkového krému a karamelové šlehačky

Jak se vám daří skloubit kariéru a mateřství?

Skloubit kariéru a mateřství vůbec není jednoduché a vyžaduje to podporu rodiny, podporu mojí maminky, manžela a určitě mám velkou výhodu v tom, že mám svou firmu a můžu si zorganizovat čas podle sebe.

2024-05-03T12:57:00Z dg43tfdfdgfd