NEJKRáSNěJší PřáNí KE DNI MATEK – INSPIRUJTE SE SLAVNýMI OSOBNOSTMI A POPřEJTE SVé MAMINCE JAKO J.K. ROWLING NEBO SOPHIA LOREN

Nejkrásnější přání ke Dni Matek – inspirujte se slavnými osobnostmi a popřejte své mamince jako J.K. Rowling nebo Sophia Loren. Maminky slaví svůj svátek v různých zemích v různé dny, u nás a také například ve Spojených státech amerických se jedná o druhou květnovou neděli. V roce 2021 připadne Den matek na 9. květen. Jako skutečně oficiální, celonárodní svátek, se historicky slavil v USA v roce 1914, u nás se jeho počátek datuje do roku 1923.

Proč si vlastně připomínáme svátek maminek

Cílem svátku je připomenout důležitost mateřství, protože pro většinu z nás je maminka tím prvním lidským kontaktem, důvěrníkem a ochráncem. Na svátek se maminkám obvykle darují květiny a také dárky, často vlastnoručně vyrobené.

Pokud tedy chcete letos mamince napsat přání a marně hledáte vhodná slova, můžete do něj vtělit některý z níže uvedených citátů. Použít je můžete také například i na svých sociálních sítích, když budete vzpomínat na mámu, která je možná daleko nebo ji už nemáte.

J. K. Rowling

Tak silná láska, jako je láska mateřská, zanechává svou stopu. Jste-li tak hluboce milováni, dostáváte tak navždy určitou ochranu, a to navzdory tomu, že osoba, která vás milovala, již odešla.

Foto: Pixabay

Mitch Albom

Za všemi vašimi příběhy stojí příběh vaší matky, protože její příběh je začátkem všech vašich.

Sophia Loren

Když jste matkou, pak již nikdy nejste sama ve svých myšlenkách. Matka totiž vždy musí myslet dvakrát, nejen za sebe, ale také za své dítě.

Marion C. Garetty

Mateřská láska, to je ten pohon, který zdánlivě obyčejné lidské bytosti umožňuje činit nemožné.

Naomi Wolf

Jistě, že žena, která si zvolí, že bude matkou na plný úvazek, si zaslouží respekt a může být šťastná. Zvolila si totiž to nejkreativnější zaměstnání, které je možné vykonávat a které je plné výzev. Cílem mateřství je vždy měnit svět tak, aby se otvíraly další a další možnosti.

Jan Karafiát

U maminky je to nejlepší místo na světe pro toho maličkého. Ale nejen pro maličkého, i pro toho velkého. Protože tak, jak vás bude těšit maminka, vás nikdo jiný těšit neumí.

 

Zdroj: https://motherclub.cz/citaty-ke-dni-matek-kazdou-maminku-potesi-mile-prani/, https://www.eppi.cz/tipy-na-darek/den-matek/citaty-ke-dni-matek, https://alexbijoux.cz/blog/rady-tipy-navody/citaty-o-maminkach-ke-dni-matek, https://www.creditstar.cz/15-inspirativnich-citatu-ktere-kazda-matka-potrebuje-slyset/

Náhledové foto: Pixabay

The post Nejkrásnější přání ke Dni Matek – inspirujte se slavnými osobnostmi a popřejte své mamince jako J.K. Rowling nebo Sophia Loren first appeared on Naše zahrada.

2024-05-07T23:12:56Z dg43tfdfdgfd