LINDA (23): MůJ PříTEL žáRLí STYLEM, JAKý JSEM JEšTě NEZAžILA. VZTAH S TAK NEVYROVNANýM čLOVěKEM ASI NEMá SMYSL

Linda se dala dohromady s pořádným žárlivcem. Dělá jí scény, jaké ještě nezažila. Zprvu mu chtěla pomoci, ale pak si uvědomila, že je to marné.

Když jsem se seznámila s Davidem (33), velice mi lichotilo, že mě nechce spustit z dohledu. Jenomže po čase už vytvářel takové dusno, že jsem nemohla dýchat. Stačilo, když jsem se třeba jen usmála na prodavače.

Aneta (27): Spletla jsem si žárlivost s láskou. Naštěstí jsem z nepovedeného vztahu včas vycouvala

Přehnaná pozornost mi zprvu lichotila

S Davidem jsem se seznámila na pracovním pohovoru. Místo jsem sice nedostala, ale pozvání na kávu ano. Byl to milý muž s vřelým srdcem, ihned jsme si rozuměli. Za pár týdnů jsme věděli vše o naší minulosti. David byl rozvedený, žena mu utekla s nejlepším kamarádem. Cítila jsem, jak je křehký. To je něco, co si u mužů velmi cením.

Můj bývalý si mě skoro nevšímal, žili jsme vedle sebe jako dva cizí lidé. Nezajímalo ho, kam jdu, s kým a kdy se vrátím. Pochopitelně se mi ani on sám nesvěřoval. Náš rozchod nakonec tak nějak vyplynul z celé této situace. David chtěl naopak vědět o každém mém kroku. A „na oplátku“ mě informoval o svém programu.

Zprvu mi to lichotilo, i když to zní asi divně. Líbilo se mi, jak si mě hlídá. Byla to pro mě změna, důkaz zájmu. Když mě už potřetí vyzvedával po cvičení s kamarádkou, ta mě upozornila, že se jí to nezdá. „Je asi hodnej, ale nezapomeň, že manželka mu zahýbala. Možná nikomu nevěří,“ nabádala mě, abych byla ve střehu. Odmítla jsem náš vztah spojovat s minulostí.

Petra (29): Prošla jsem si peklem. Žárlivý přítel mi kontroloval mobil i návraty z obchodu

V noci na mě čekal před domem

Vracela jsem se z firemního večírku, o něco později, než jsem plánovala. Telefon jsem už měla vybitý. Před domem se najednou pohnul stín. Byl to David. Vyděsila jsem se k smrti, ale pak jsem si všimla jeho výrazu. Čekala bych v horším případě žárlivou scénu, ale on se sesypal. Vypadalo to, jako by plakal.

Prý o mě měl neuvěřitelný strach a volal i na policii, ale tam ho odbyli. Šel ke mně domů a celý se třásl. Byla jsem tak v šoku, že jsem se ještě omlouvala. Pak mi došlo, že neměl strach o můj život. Bál se, že mu někde zahýbám. O týden později mi udělal podobnou scénu, když jsem v masně prosila řezníka o čerstvou svíčkovou, kterou měl pro mě schovanou.

Ty ho znáš?“ zeptal se mě David venku a na tváři měl pokřivený škleb. Zase se mu rozklepaly ruce. Musela jsem připustit, že je to můj oblíbený řezník. Občas mi něco schová, doporučí a tak podobně. David odmítl to maso jíst a řekl mi, že je mu zle. Celý večer pak musel odpočívat. Bylo to depresivní.

Alice (45): Manžel hrozně žárlil a bil mě, žila jsem s ním jen kvůli dceři. Ta mi teď dává vinu za jeho sebevraždu

Vztah s ním nemá smysl

Místo toho, abych od něho hned utíkala co nejdál, snažila jsem se svého přítele zavalit láskou. Ujistit ho, že je to ten jediný, o koho mám zájem. Pozvala jsem ho na sraz s přáteli a držela se ho jako klíště. Podal si ruku i s mým ex a já hned poznala, že David ztratil sebejistotu. Bývalý přítel je kus chlapa, sebevědomí má naopak na rozdávání.

David měl najednou pokaženou náladu, chtěl domů a dělal mi scény, abych odešla s ním. Řekl, že je mu špatně, ale já mu na to neskočila. Nechala jsem ho jít, ale věděla jsem, že stojí opodál a čeká, kdy půjdu domů. Pak mi volal, brečel a omlouval se. Takové chování jsem nikdy nezažila a asi nemám sílu pomáhat tak nevyrovnanému člověku.

Další příběhy ze života →

Jirka (37): Manželka byla pět krásných let na mateřské a já neměl důvod žárlit. Co se vrátila do práce, tak úplně šílím

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na [email protected].

Další články

2023-06-07T08:12:53Z dg43tfdfdgfd