KVíZ: JAK DOBřE ZNáTE čESKOU HISTORII? OTESTUJTE SVé ZNALOSTI Z VýZNAMNýCH MOMENTů NAšICH DěJIN

Možná dějepis patřil mezi vaše oblíbené předměty ve škole, nebo to pro vás naopak byly hodiny plné nudy. Ať už tak či onak, znát dějiny je zkrátka důležité a především pak dějiny české. Otestujte se v zábavném kvízu a zjistěte, kolik si toho z významných momentů české historie opravdu pamatujete.

Česká historie je bohatá a rozmanitá, sahající od pravěkých dob až po současnou moderní éru. Znát významné momenty českých dějin je důležité, protože nám pomáhají pochopit, jak se Česká republika stala tím, čím je dnes, a jaké kulturní a politické síly formovaly její identitu. A nemyslíme tím pouze identitu státu jako takového, ale i naší společnosti. Právě v těchto ohledech hrají některé momenty v českých dějinách obrovskou a nezastupitelnou roli.

 
Mohlo by se vám líbit

Kvíz: Dovolená za socialismu. Pobyty na příděl, výjezdní povolení i prázdniny pod stanem. Vzpomínáte?

V dnešní době si můžeme cestovat, kam si jen vzpomeneme, a na dovolenou u moře či na chatu na horách se často dostaneme i víckrát do roka. Nebylo tomu tak ale vždycky. V dobách socialismu nás od západních zemí dělila železná opona a možnosti, kde trávit prázdniny, byly omezené. Vzpomínáte?
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Některé významné momenty našich dějin

České dějiny jsou plné událostí, které ovlivnily nejen samotnou zemi, ale i celou střední Evropu. Od založení Pražského hradu kolem roku 880, přes vydání Zlaté buly sicilské, prožití husitských válek, bitvy na Bílé hoře, období Národního obrození až po sametovou revoluci roku 1989, osamostatnění České republiky od Slovenska, vstup ČR do Evropské Unie až po současnost - všechny tyto a mnohé další události jsou zodpovědné za to, že se náš stát formoval do podoby, kterou známe dnes. A ačkoliv se to nemusí na první dobrou zdát, neformovaly pouze stát, ale i nás, obyvatele tohoto území. Právě proto je nesmírně důležité, abychom o významných českých momentech měli určitý přehled.

 
Mohlo by se vám líbit

Kvíz: Kultovní letní komedie Na samotě u lesa. Otestujte, jak dobře si pamatujete střípky z tohoto filmu

Léto je tu, prázdniny klepou na dveře a s nimi i letní televizní program, který má už desítky let své stálice, jež neustále opakuje. Zatímco některé nám už někdy lezou pěkně na nervy, na jiné se těšíme i po sto padesáté. Vždyť co by to také bylo za léto bez klasických letních komedií, které už dávno zlidověly? Film Na samotě u lesa je jedním z nich.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Otestujte se v zábavném kvízu!

Kolik toho víte o českých dějinách a jejich významných momentech? Otestujte své znalosti!

Pokud se vám kvíz nezobrazuje, klikněte zde.

 

Související články

2024-06-13T04:03:36Z dg43tfdfdgfd