KTERé BYLINKY JSOU PRO VAšE ZNAMENí HOROSKOPU NEJLEPší: BERANA ZKLIDNí CHMEL, LVůM PROSPěJE BAZALKA

Známé přísloví praví, že není ve světě bylina, která by na něco nebyla. Ale která je ta pravá právě pro vás? Mnohé napoví vaše znamení horoskopu, protože astrologie každému znamení připisuje jinou bylinu. Pro Berana se zběsilým životním tempem má přichystaný chmel, ctižádostivému Lvu svědčí bazalka a na Střelce zabírá řepík.

Věříte, že datum vašeho narození předurčuje i váš osud, vaši povahu či náchylnost k různým chorobám? Možná ano, možná ne, ale za vyzkoušení nic nedáte a stále je tu naděje, že vám bylinky opravdu sednou, a vy se konečně zbavíte svých neduhů, zklidníte divokou povahu nebo naopak vás bylinky nakopnou k užívání si života.

Beran (21.3. - 20.4.)

Berani jsou známí svou prudkou povahou a zběsilým životním tempem. Jsou to lidé tvrdohlaví, ženoucí se za dobrodružstvím a z jejich hektického života je často bolí hlava a jsou také náchylní k nachlazení. Divokou povahu Berana pomohou zklidnit chmelové šišky, nervozitu zklidní kopretina řimbaba a na nachlazení zabere česnek nebo mateřídouška.

Býk (21.4. – 21.5.)

Zrozenci ve znamení Býka bývají obdivuhodně zdraví, k čemuž jim dopomáhá i klidné životní tempo. Čemu však takový Býk nikdy neodolá, je dobré jídlo a pití a z toho plynou i jeho časté problémy se zažíváním, na které zabírá odvar z artyčoku. Býk mívá i časté problémy s nachlazením a bolestmi v krku. Proto mu svědčí podběl i jitrocel nebo pýr plazivý, který výborně pročistí celý organismus.

Blíženci (22.5. – 21.6.)

Znamení Blíženců jde ruku v ruce se stresem, spěchem, nervozitou i psychickou labilitou. Věčně rozlítaní Blíženci potřebují zklidnit. Výborné pro ně budou známé kozlíkové kapky z kozlíku lékařského. Blíženci jsou také náchylní k chorobám plic, často je trápí i astma. Blížencům proto prospěje podběl lékařský i plicník lékařský.

Rak (22.6. – 22.7.)

Citliví a emotivní Raci, trpící často nervozitou a stresem, potřebují zklidnění, které jim dopřeje vlčí mák i meduňka. Ženy ve znamení Raka zase často trápí hormonální nerovnováha, se kterou si nejlépe poradí jetel luční.

Lev (23.7. – 22.8.)

Ctižádostivý a sebevědomý Lev by se měl naučit odpočívat a krotit v nezřízeném přejídání. Předejde tak problémům s játry i zažíváním. Dobře mu udělají byliny jako je petržel, bazalka nebo koriandr. Na problémy s játry je výborná šťáva z červené řepy nebo výluh z artyčoku.

Panna (23.8. – 22.9.)

Puntíčkářská a za všech okolností pracovitá Panna je zvyklá po celý život přepínat své síly a měla by se naučit především odpočívat a takzvaně vypnout. Ke zklidnění úzkosti a strachu ze selhání pomáhá třezalka tečkovaná a na problémy se zažíváním platí pelyněk pravý. Také zeměžluč Pannám pomůže upravit správné zažívání.

Váhy (23.9. – 23.10.)

Urputná snaha tohoto znamení o rovnováhu a klid je činí náchylným ke stresu a nespavosti. Vahám velmi prospěje vřes obecný, který má sedativní účinky i chmel otáčivý, protože jim dopřeje klidný spánek. K celkovému pročištění organismu mohou Váhy použít kopřivu dvoudomou, nejlépe ve formě čaje.

Štír (24.10 – 22.11)

Štíři mívají často problémy s vysokým krevním tlakem, se kterými si poradí česnek. Také je trápí problémy s trávicím ústrojím, na které je zase vhodný pelyněk. Také ostružinové listí by mohlo být pro Štíra to pravé, ale pouze v přiměřeném množství.

Střelec (23.11. – 21.12.)

Rozevlátí a zcestovalí Střelci by se měli soustředit na svá játra a žlučník, se kterými mívají často potíže. Pomoci by mohl odvar z řepíku lékařského. Střelce trápí i potíže s pohybovým aparátem, s klouby a občas se nevyhnou tzv. ischiasu, lidově zvaného hexenšus. Jednoduše je bolí záda. Výborně na ně zabírá křenová placka, jen se musí bolavé místo nejprve důkladně natřít sádlem.

Kozoroh (22.12. – 20.1.)

Tohle introvertní a přemýšlivé znamení často trápí potíže s pohybovým aparátem, bolesti kloubů a revma. Při problémech s revmatismem pomáhá koupel s odvarem z břízy bělokoré a výborná je jalovcová mast. Kozorozi také mívají problémy s pokožkou a s vlasy a tam zase pomůže mydlice lékařská.

Vodnář (21.1. – 20.2.)

Nezávislí a svobodomyslní Vodnáři občas narážejí na konvence, kterým se jen neradi podřizují. Občas je potom trápí nespavost, melancholie a splín, se kterými spolehlivě zatočí heřmánek pravý. Vodnáři často trpí také na křečové žíly a svalové křeče. Výborně pak zabírá mast z kostivalu lékařského a obklady z mochny husí.

Ryby (21.2. – 20.3.)

Emocemi a pochybnostmi zmítané Ryby mívají často oslabenou imunitu a velmi často je trápí choroby z nachlazení. Proto v jejich lékárničce nesmí chybět šípkový čaj a pokud mají pocit, že jim život a starosti začínají přerůstat přes hlavu, pak se osvědčil hloh, který posiluje psychickou odolnost.

Zdroj: Bylinkyprovšechny.cz, iReceptář.cz, living.iprima.cz

Související články

2024-07-27T05:48:23Z dg43tfdfdgfd