KRáSNěJší A DéLE KVETOUCí ORCHIDEJ? PřIDEJTE DO VODY CITRON

Orchidej vyniká krásou, která neztrácí na své popularitě. Zdobí parapety v mnohých domácnostech. Jenže péče vyžaduje jistý um. A přitom mnohdy stačí tak málo. Prozradíme vám, v čem spočívá jednoduchý trik, díky kterému se dočkáte toho, že se budete moc radovat z déle kvetoucí orchideje.

Orchideje jsou krásné, které zkrášlí domácnost. Jenže mnohdy dokážou potrápit. Nekvetou vám? Jak rostliny přimět, aby vás potěšily záplavou bohatých květů? Jednoduchý trik, který rozhodně stojí za to vyzkoušet. To, že funguje, se přesvědčíte na vlastní oči, až vám orchidej bude krásně kvést.

Kouzlo tkví v citronové šťávě

Nalejte vodu do misky a přidejte citronovou šťávu. Orchidej vložte do této misky s vodou a nechte půl hodiny stát. Po uplynutí doby vyndejte a počkejte, dokud nevyteče přebytečná voda. Poté vložte orchidej zpět do ozdobného květináče. Tato zálivka způsobí, že vaše orchidej pokvete po delší dobu a zároveň bude krásnější jako nikdy předtím.

Boj s plísní v květináči

Co dělat, pokud se objeví v květináči plíseň? Problém, který se může stát. Pokud se tak stane, tak vyměňte za nový a orchidej namočte do převařené vody s obsahem 4 polévkových lžic peroxidu neboli kysličníku. Toto ošetření zabraňuje hnilobě kořenů a zároveň efektivně zničí bakterie i škůdce. Poté orchidej nezapomeňte přesadit do nového substrátu.

Foto: Pixabay

Jak často přesazovat

Problém u starších rostlin může být vyčerpání. Přestože se orchideje nemají často přesazovat, ale jednou za tři roky ano. Nezapomeňte i na to, že je třeba je pravidelně přihnojovat, a to od jara do podzimu. V případě, že budou trochu podvyživené, tak i přes zimu. Používejte nejlépe speciální hnojiva pro orchideje. Můžete je v přiměřené dávce přidat do zálivky, nebo i v menší koncentraci do rozprašovače, kterým následně orosíte celou rostlinu. Hnojení na listy má rychlý účinek, který rostlinu vzpruží, pokud by trpěla nedostatkem živin.

Zdroj: tojenapad.dobrenoviny.sk, ireceptar.cz

Náhledové foto: Pixabay

The post Krásnější a déle kvetoucí orchidej? Přidejte do vody citron first appeared on Náš dům.

2023-06-07T04:14:10Z dg43tfdfdgfd