Trending:


Jak udělat polevu na Míša řezy? Musíme ji dokonale vymíchat, aby byla hladká

Míša řezy patří mezi klasiku české sladké kuchyně - přitom jde o obyčejnou kakaovou buchtu s krémem a polevou. Předlohou jí byl oblíbený tvarohový nanuk s čokoládou, který si zamilovaly všechny generace - děti i dospělí.


Krásná Monika Marešová jako ozdoba Varů: Manželka Leoše ukázala nohy až do nebe

Málokterá celebrita si nechá ujít příležitost zastavit se alespoň na chvíli v Karlových Varech, kde právě probíhá oblíbený filmový festival. Atmosféru si nenechali ujít ani manželé Leoš a Monika Marešovi, kteří přijeli i se svou malou dcerkou Alex a svěřili se do rukou stylistů a vizážistů.


Moruše: nenápadné letní ovoce, které můžete trhat plnými hrstmi

Sladké moruše patří k podceňovaným letním bobulím, přitom mají stejně široké využití jako jiné drobné plody. Možná jste je doposud míjeli, protože vás nenapadlo, že si je můžete bez obav vychutnat. Zkuste je právě teď, v prázdninové sezoně.


Přilákejte do zahrady hady. Vyženou hlodavce, slimáky a hmyz. Potřebují však hadník

Pokud se nebojíte plazů, přilákejte na svou zahradu užovky, slepýše a ještěrky. Přirozeně ochrání vaši úrodu před invazivními nájezdy drobných hlodavců, slimáků i hmyzu a udrží vaši zahradu ve skvělé kondici. Postavte hadník, který dodá hadům pocit bezpečí a poslouží ke kladení vajíček. Poradíme vám, jak na to.


Proč někteří lidé přitahují komáry víc než jiní? Odborníci popsali hlavní důvody

Máte pocit, že jste doslova magnet na komáry? Přitahujete je víc než vaši přátelé a příbuzní? A ptáte se, čím to je, a jak byste tomu mohli zabránit? Na všechny tyto otázky se pokusil najít odpovědi zpravodajský web The New York Times.


5 nejlepších animovaných komedií, které vám okamžitě zvednou náladu

Hledáte-li způsob, jak si zlepšit náročný den, s vybranou pěticí animovaných komedií nemůžete sáhnout vedle. Přesvědčte se, že znáte všechny z nich.


Úžasné destinace ideální pro dvoutýdenní dovolenou

Začátek roku je fantastickým obdobím plným potenciálu a možností, protože získáte nové dny dovolené, které můžete strávit podle svého uvážení. Ačkoli kratší dovolené mohou být oživením, dva týdny jsou ideální dobou na úplné odpojení od práce a ponoření se do nového prostředí. Udělejte si laskavost a vynechejte monotónní a předražené letovisko, ale také se vyhněte přetížení cesty tím, že byste se vydali někam, kde to za pouhé dva týdny nemůžete prozkoumat. Klikněte a podívejte se na místa, která vaši dovolenou naplní dokonalou kombinací dobrodružství a odpočinku.


Další experiment s vlasy Leoše Mareše. Z moderátora je platinový blonďák

Jen co moderátorovi dorostly vlasy po tom, co mu je Štěpán Kozub „omylem“ oholil v reklamě, je tu další experiment. Tentokrát šel Leoš Mareš (48) na blond. Co na tuto proměnu říkáte?


Štíři by se měli odvázat a Váhy naopak být na sebe opatrné. Jak hvězdy ovlivní naše životy v příštím týdnu?

Ráda nahlížíte do budoucnosti? Zajímá vás, co vás čeká v příštích dnech? Přečtěte si naši astrologickou předpověď, která poodhalí roušku věcí příštích... Pobavte se u našeho speciálního týdenního horoskopu.


Trendy bílá letos ovládla Vary: Dlouhé róby oblékla Vlasáková i Kašáková, letní minišaty předvedla Mátlová a Vignerová

Že bílá je nová černá, je známo už nějaký ten rok. Teprve letos na karlovarském filmovém festivalu se ale zdá, že to celebrity vzaly naplno na vědomí. V bílých šatech se tak při 58. ročníku prestižní akce objevily na červeném koberci hned celé zástupy dam. Zatímco herečka Elizaveta Maximová (32) sklidila za svou kreaci spíše kritiku, její kolegyně Lenka Vlasáková (52) nebo modelka Andrea Verešová (44) zářily jako komety. Výběr těch...


Mějte vítr pod kontrolou: Jak efektivně využít větrolamy na zahradě a terase

Vytvoření ideálního venkovního prostoru je umění, ve kterém hrají klíčovou roli nejen rostliny a nábytek, ale i promyšlené architektonické prvky, jako jsou větrolamy. Ty představují nejen praktickou bariéru proti větru, ale také skvělý způsob, jak zvýšit soukromí a estetickou hodnotu zahrady či terasy. Prozkoumejte, jak můžete větrolamy využít k maximalizaci pohodlí a funkčnosti zahrad či teras, […] The post Mějte vítr pod kontrolou: Jak...


Vzpomínáte? Zmrzlina za odměnu od Itala ve Vodičkově nebo točená z Ovocenky

Když se redakce Apetitu sejde, řeší se... Jídlo! Vždycky a za všech okolností. S kolegyněmi si nadšeně vyměňujeme zážitky, nové objevy a vzpomínky na staré pecky. Vydejte se s námi na nostalgickou jízdu po zmrzlinových stáncích, sídlištních samoobsluhách i vyhlášených cukrárnách našeho dětství. Ano, vypravíme se spolu do hluboké minulosti. Jaké mražené pochoutky jsme milovali? Vzpomínáte si také?


Ne každý dokáže vyřešit tento jednoduchý rébus: Zapojte mozek a doplňte hodnotu každé rostliny

Kromě toho, že nám rébusy pomáhají rozvíjet logické myšlení, mají také pozitivní vliv na naši psychickou pohodu. Řešení hádanek může fungovat jako forma mentálního cvičení, které stimuluje mozek a podporuje jeho zdraví. Dokážete uhodnout hodnotu rostliny ve žlutém, hnědém a fialovém květináči tak, aby rovnice seděly?


Nepotřebujete žádný speciální hrnec ani teploměr, zavařovat můžete velmi jednoduše v myčce

Rádi byste si zavařili vaši letošní úrodu ze zahrádky a udělali si zásoby nejen na zimu? Ale odrazuje vás složité zavařování, ke kterému potřebujete speciální pomůcky? Pak určitě vyzkoušejte méně známou, ale čím dál oblíbenější metodu, a to zavařování za pomoci myčky nádobí. Postup zvládne i úplný začátečník…


Rychlá granola z pánve: Připravte si zdravou snídani podle videonávodu

Připravte si s námi krásně křupavou, rychlou a navíc velmi zdravou snídani či svačinku bez zbytečného množství přidaného cukru a dochucovadel. Ano, řeč je tady o granole, která si získala v poslední době obrovskou oblíbenost.


Funguje jedlá soda proti komárům? Zjistit to!

Je obvyklé, že lidé používají neemový olej ve své zahradě k vytváření domácích sprejů na odrazení škůdců, včetně komárů. Některé zahradnické blogy navíc naznačují, že samotný sodík bikarbonát, zejména když je kombinován s octem a/nebo tekutým mýdlem na nádobí, může komáry zabíjet nebo je odstraňovat. O post Funguje jedlá soda proti komárům? Zjistit to! apareceu primeiro em DecorStyle.


Dítě před utopením může zachránit i barva plavek. Pod vodou dobře uvidíte oranžovou a žlutou

Napadlo vás někdy přemýšlet nad barvou plavek jako nad faktorem, který může ovlivnit bezpečnost při koupání? Až uvidíte srovnání na fotce, možná výběr plavek přehodnotíte. Některé totiž pod hladinou nejsou vůbec vidět.


Natrhejte si borůvky! Modročerné bobule skvěle chutnají a mají jedinečné léčivé účinky

Chcete udělat něco pro své zdraví? Tak šup do lesa na borůvky! Zaručeně si na nich báječně pochutnáte, protože borůvky jsou nejlepší v momentě, když se utrhnou z keříčku. A kdo to ještě neví, tak plody i listy mají léčivé účinky, mimo jiné pomáhají diabetikům, zvyšují imunitu a zpomalují stárnutí. Ozdravný efekt se dostaví už při užívání jedné hrsti borůvek třikrát týdně!


Skvělé koníčky pro ženy všech věkových kategorií

Někdy si zapomínáme udělat čas sami na sebe. Život může být až neuvěřitelně rušný, plný povinností a seznamů úkolů. Je důležité, abychom si volný čas, který se nám podaří najít, skutečně co nejvíce užívali! Často se stává, že strach z neznámého nebo obecná zdrženlivost brání lidem využít volný čas co nejlépe. Ale už se nemusíte bát! Prohlédněte si naši galerii a uvidíte obrovské množství aktivit a koníčků, které by vás mohly velmi potěšit, že jste zkusili něco nového.


Všechno, co jste chtěli vědět o koupacích sudech a báli se zeptat: Celoroční pohoda zaručena

Máte v plánu pořídit horký sud neboli hot tub? Zjistěte, jaké důležité parametry byste si měli hlídat, než vyrazíte do showroomu nebo prodejny. Koupání si navíc můžete užívat po celý rok!


Už jste vyzkoušeli ricinový olej? Zde je pár důvodů, proč byste měli

Ricinový olej je známý již od starověku a nyní se opět dostává do popředí. A to z dobrého důvodu: je to vysoce účinný hydratační přípravek, který má i spoustu dalších výhod. Pokud chcete zdravější vlasy, pokožku a nehty, rozhodně si pořiďte lahvičku ricinového oleje. Tento zcela přírodní způsob péče o pokožku může pomoci rozpustit nečistoty, zabránit infekci, poskytnout úlevu při kožních onemocněních a celkově chránit kožní bariéru. Zajímá vás více? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se vše o výhodách ricinového oleje.


Na skok do lékárny a drogerie: Mravence bleskově zlikviduje domácí recept z běžných surovin

Na skok do lékárny a drogerie: Mravence bleskově zlikviduje domácí recept z běžných surovin. Než začnete míchat jakýkoli domácí odpuzovač mravenců, je důležité pochopit, s čím máte co do činění. Mravenci jsou společenský hmyz, což znamená, že žijí ve velkých koloniích a spolupracují, aby kolonii uživili. Přitahuje je vše, co může být zdrojem potravy, včetně sladkostí, masa a tuků.


Teplá léta jsou ideální pro pěstování melounů: Jak předejít žloutnutí listů a praskání plodů

Teplá léta u nás jsou čím dál lákající k pěstování vodního melounu. Není nad vlastní meloun. Jak na jeho pěstování? Jaké podmínky jsou zásadní? A jak předejít nejčastějším chybám?


Nenápadný domek skrývá dokonalé bydlení uprostřed přírody

Dům na víkendové pobyty v přírodě, chata – tak na nás na první pohled působí tato dřevostavba. Když se podíváme do interiéru, uvědomíme si, že jen klame tělem. Pro milovníky přírody se klidně může stát plnohodnotným letním sídlem na velkou část roku nebo i místem pro trvalé bydlení. Nechybí zde vůbec nic – pracovna, dětský pokoj […] The post Nenápadný domek skrývá dokonalé bydlení uprostřed přírody appeared first on HomeInCube.


16 receptů na moučníky s rybízem: Užijte si období sklizně lahodně nakyslých bobulí

Červený, bílý, růžový nebo černý - takto zbarvený rybíz může být, když je zralý a připravený ke sklizni. Na keři roste po hroznech a stejně tak se také sklízí. Malé kuličky je třeba co nejrychleji zpracovat nebo uložit do chladu.


Líbání podle horoskopu: Tři znamení zvěrokruhu, která si mohou otevřít školu polibků

Světový den polibku si každý rok připomínáme 6. července. Proč jsou polibky tak důležité? Při líbání spalujeme kalorie, prohlubujeme pouto se svým miláčkem a je to také docela příjemné. Víte, která tři znamení zvěrokruhu jsou v líbání opravdovými mistry?


Jak zakomponovat do koupelny dekoraci?

Koupelny už nejsou pouhou praktickou místností, ale jsou prostorem, kde si odpočineme a načerpáme energii. Proto stejně, jako jiné části bytu, bychom měli koupelnu vyladit k dokonalosti pomocí doplňků. A které jsou ty vhodné? Oživte osvětlení V koupelně je potřeba silnější světlo, které osvětlí celý prostor najednou. Soustředit bychom se však měli i na doplňková světla, […] The post Jak zakomponovat do koupelny dekoraci? appeared first on...


Andělské poselství pro červenec 2024: Stačí pochopit význam sdělení a změní se vám život

Andělské poselství pro červenec 2024 ukazuje, co musíme udělat, abychom získali podporu anděla strážného. Žádný nebeský přítel nám neodmítne pomoci, pokud víme, jak na to. Stačí správně pochopit danou zprávu a váš život se může obrátit vzhůru nohama. Jak chápat červencové poselství?


Obvyklé chyby, kterých je třeba se vyvarovat při stěhování do nového domova

Bez ohledu na to, kolikrát jste to už dělali, je stěhování jednou z nejvíce stresujících událostí, kterou prochází téměř každý. Všechen tento stres v kombinaci s nekonečnými detaily, které se stěhováním souvisejí, s sebou přináší jedinečné problémy a chyby. Od balení na poslední chvíli až po zapomenutí označit krabice - tyto nehody mohou při stěhování způsobit skutečné bolesti hlavy. Chcete tedy vědět, jakých chyb se vyvarovat, aby stěhování proběhlo hladce? Pak si prohlédněte následující galerii.


Plážové vlny, okouzlující drdoly a sexy ofiny: Top účesy, které zdobí červený koberec na MFF v Karlových Varech

Nejen překrásné modely šatů, ale i nádherné šperky a stylizace vlasů zdobí hvězdné dámy na červeném koberci na KVIFF. Každý účes, který si hvězdy zvolily ke svým úchvatným garderobám, se stal nezapomenutelnou součástí jejich vzhledu. Pojďme se podívat na ty nejkrásnější vlasové kreace, které letos i v průběhu minulých let zdobily festival a dodaly slavným ženám na červeném koberci nezaměnitelný šarm.


Aby letní grilování nezatěžovalo vaše zdraví: Vybírejte kvalitní maso, kontrolujte složení a vyrobte vlastní dressing

Léto je oblíbeným obdobím grilování stejně tak opékání buřtů. Během letních „gastro radovánek“ je ale důležité hlídat i zdravotní stránku. Především lidé s vyšší hladinou cholesterolu či vyšším krevním tlakem, by se měli při grilování více hlídat, protože jídlo s vysokým obsahem nezdravých tuků či soli má negativní účinek na náš kardiovaskulární systém. Jaké maso tedy vybírat a na co si dát pozor?


Nejlepší šaty pro léto 2024 jsou neobyčejně obyčejné. Ihned si je zamilujete a jiné už nebudete chtít

Ačkoliv se v posledních dnech trochu ochladilo, ty pravé letní dny, na které se těšíme celý rok, opět co nevidět přijdou. Vysoké teploty jsou sice hezkou, ale mnohdy lehce nepříjemnou záležitostí. Právě proto je třeba zvolit takový outfit, ve kterém se budete cítit krásně, pohodlně a svěže celý den. Stačí sáhnout po jednom druhu šatů, které právě tento pocit zaručují, ať už je venku jakkoliv.


7 položek, které byste měli vyměnit pro snížení nepořádku

Snížení nepořádku doma často začíná hodnocením produktů, které používáme každodenně. Výměnou určitých položek za více organizované a efektivní alternativy můžeme proměnit náš prostor na klidnější a organizované prostředí. O post 7 položek, které byste měli vyměnit pro snížení nepořádku apareceu primeiro em DecorStyle.


Suchá kůže kolem nehtů: použijte kokosový nebo olivový olej

Suchá kůže kolem nehtů je častým problémem v zimě, může se ale vyskytnout i v létě – například v důsledku chloru z plaveckých bazénů či používané kosmetiky. Nejedná se pouze o problém se vzhledem vašich rukou – může to být dost bolestivé. Vzhledem k tomu, že své prsty používáme velice často, je to velmi nepříjemné. Naštěstí existují poměrně levná řešení, která mohou suchou kůži v okolí nehtů odstranit.


Zapomněli jste si koupit deodorant? Zkuste limetku

V létě, kdy se všichni více potíme a slunce se opírá o pokožku čím dál více, musíme řešit následky. Potní žlázy produkují při horku i fyzické námaze stále více potu, který po čase nelibě zapáchá. Cítit se celý den svěže je snem téměř každého. Nemusíte proto ale běžet hned do obchodu a kupovat drahé antiperspiranty, které navíc nemusí každému vonět. Zkuste během léta obyčejnou limetku.


Cestujeme po Česku: Kam za chaloupkami jako z pohádky? Do Lužických hor

Lužické hory jsou výletníky tak trochu opomíjeným místem. Přitom si pozornost rozhodně zaslouží. Na své si totiž přijdou milovníci dechberoucích přírodních scenérií, historie i lidové architektury. To všechno najdete například v jedné z místních vesniček.


Zlepšení vztahů mezi Harrym s Meghan a Kate? Experti řekli, co si o tom myslí!

V zlepšení vztahů mezi princem Harrym a jeho manželkou Meghan Markle na jedné straně a princem Williamem a Kate Middleton na straně druhé už téměř nikdo nevěří. Podle královského experta jsou rány, které Harry a Meghan způsobili, tak hluboké, že jim William a Kate možná nikdy neodpustí.


Hvězdy se svěřují se smutkem a jeho zvládáním

Ztráta blízkého člověka je jednou z nejtěžších věcí, ne-li tou nejtěžší, kterou v životě zažíváme. Neexistuje způsob, jak ji obejít: zármutek je bolestný a někdy nikdy nezmizí. Každý to samozřejmě prožívá jinak a některé způsoby vyrovnávání se se smutkem mohou u jednoho člověka fungovat a u druhého ne. Může však být užitečné poslechnout si, co říkají ostatní o tom, jak toto těžké období zvládli. Podívejte se do této galerie a zjistěte, co na toto téma říkají tyto celebrity.


7 receptů na jednoduchá jídla z cuket: Uvaříte je snadno, přitom si báječně pochutnáte

Jakmile nám na zahradách začínají narůstat cukety, máme stále co vařit. Jídla z cuket mohou být pracná, zvlášť pokud je připravujeme pro více strávníků, ale také mohou být velmi jednoduchá, ať už je připravujeme na pánvi nebo v troubě. A právě jednoduché recepty jsme pro vás vybrali tentokrát.


Lidský Respirační Syncytiální Virus: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Virová infekce dýchacích cest způsobená virem Respirační syncytiální viru. To se běžně týká dětí mladších 2 let. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Příznaky závisí na závažnosti, věku a zdraví infikované osoby. Mírné příznaky podobné chřipce u starších dětí a dospělých, jako js...


ELLE Talks: Thea Prokop a Helga Guren o filmu Až na věky

Do ELLE Beauty Lounge Red zavítala norská herečka Helga Guren, která přijela na KVIFF s delegací soutěžního filmu Až na věky. Během včerejšího promítání film sklidil potlesk ve stoje. V rozhovoru s šéfredaktorkou ELLE Theou Prokop přibližuje svou roli Marie, poslechněte si jej.


Úchvatná kultura a tradice Austrálie

Austrálie je proslulá svými nedotčenými plážemi, krásným vnitrozemím a pohodovým životním stylem. Víte ale něco o zvycích této země? Australská kultura je dynamická a stále se vyvíjí - od bohaté kultury domorodců a obyvatel ostrovů Torresova průlivu až po přistěhovalce, kteří sem přinesli nové tradice a jazyky. V této galerii se dozvíte něco nového o australské kultuře a zvycích, ledacos vás jistě překvapí! Stačí kliknout a pustit se do čtení.


Taky chci být hvězda: Outfity z KVIFF 2024, které si můžete poskládat ze zboží v obchodech

Karlovarský filmový festival je každoročně přehlídkou nejen těch nejlepších filmů, ale také modelů, které si na sebe vzaly hvězdy českého šoubyznysu. Ani letos tomu nebylo jinak. Některým se povedlo zazářit, jiní šlápli malinko vedle, přesto bylo neustále na co se dívat. Nyní si ukážeme 3 nejlepší outfity KVIFF 2024 a dáme vám návod, jak i vy můžete zazářit stejným způsobem. Ukážeme vám co nejpodobnější kousky, které seženete v běžné konfekci, a...


Jaké trvalky jsou vhodné pro pěstování v nádobách: vyberte krásné druhy a nechte svůj balkon rozkvést

Ať již máte k dispozici malou zahradu nebo nemáte vůbec žádnou, i vy můžete patřit mezi pěstitele trvalek. Poměrně velkou část druhů můžete totiž bez problémů pěstovat také v nádobách na terase či balkonu a není proto nutné se pěstování těchto rostlin vyhýbat. Většina druhů navíc přitahuje užitečný hmyz, takže jejich pěstováním pomůžete i přírodě. Výběrem vhodných kultivarů můžete i na balkoně mít rozkvetlou louku.


Jak přežít útoky zvířat

Zvířata jsou úžasná stvoření, ale mnohá z nich mohou být nebezpečná. Většina zvířat na vás sice bezdůvodně zákeřně nezaútočí, ale vždy je dobré vědět, jak v případě útoku reagovat. Klikněte na tuto stránku a zjistěte, co dělat (a co ne), pokud vás nějaké zvíře napadne.


Hana (35): Moje energické děti všude šíří chaos. Kvůli tomu, co provedly, se stydím jít do obchodu

Hana miluje svoje dva syny, ale rovněž si uvědomuje, že jejich chování není obvyklé. Kluci jsou až moc energičtí a nikam nezapadají, nikdo si s nimi neumí poradit. Co z nich bude, až vyrostou?


Jak posílit oslabenou imunitu: Komplexní průvodce

Zejména v době, kdy se po světě šíří různé viry a bakterie, je důležité věnovat zvláštní pozornost posilování naší imunity. Silný imunitní systém je klíčem k ochraně před infekcemi a nemocemi. Tento článek vám poskytne několik praktických a ověřených tipů, jak posílit svůj imunitní systém.


Mirka Myšička, Shu Uemura Art of Hair: Tvoříme styl nejen hvězdám

Mirka Myšička je kadeřnicí, hair stylistikou a ambasadorkou značky Shu Uemura Art of Hair a stálicí ELLE Beauty Lounge Red, kde připravuje hvězdy českého filmu na červený koberec. Jaké jsou její oblíbené produkty a jak se pozná zdravý vlas?


Jak a kdy sbírat okurky nakladačky: nedělejte tyto zbytečné chyby, ať se nepřipravíte o bohatou úrodu a plný regál zavařenin

Na začátku prázdnin začíná doba dozrávání okurek nakladaček. Než se pustíte do samotného zavařování je třeba okurky posbírat ve správné velikosti a ve správný čas. Jak nakladačky natrhat a nepoškodit porost? Nedělejte zbytečné chyby, ať nezkrátíte jejich vegetační dobu. Na závěr jsme přidali odkaz na rozhovor se známou osobností, která nám prozradila recept na skvělý lák do okurek.


Náš život s celiakií: Bezlepková pizza pro Áňu aneb Po pár neúspěšných pokusech jsem nakonec zvládla i tu domácí

Snad jako každé dítě i naše Áňa zbožňuje pizzu. Když jí před dvěma lety zjistili celiakii, musela jsem řešit, jak jí tu klasickou nahradíme. Těsto jsem si dřív připravovala doma, ale s tím bezlepkovým to bylo poměrně složitější. A tak jsem se pustila do experimentování.