JíM ZDRAVé VERZE MýCH OBLíBENýCH JíDEL A MOJE TěLO JE šťASTNé, říKá DREW BARRYMORE, KTERá VYDALA KUCHAřKU I KOLEKCI KUCHYňSKýCH SPOTřEBIčů

Dieta podle výživové specialistky

Podle magazínu Hello! herečka přiznala, že po narození dvou dcer bylo hubnutí celkem obtížné a stálo ji velké úsilí. Nicméně díky cvičení a dietnímu plánu od odbornice na výživu Kimberly Snyder, která je mezi celebritami velmi oblíbená, se Drew podařilo shodit přes deset kilo, uvádí Eating Well. A jakým jídelníčkem si váhu udržuje?

  • Každé ráno pije sklenici vody s vymačkaným citronem, což považuje za skvělý způsob, jak nastartovat den, a užívá probiotika. Po ranním cvičením následuje snídaně, obvykle v podobě avokátového toustu ozdobeného chilli vločkami, mořskou solí a olivovým olejem. O víkendu si zase ráda dopřeje brunch, kde nesmí chybět vajíčka, ovoce, ale třeba také palačinky nebo francouzský toust.
  • Kvůli pracovním povinnostem většinou obědvá za pochodu a často volí sushi, zeleninové burrito, různé obilné misky nebo saláty. A je fanynkou zdravých svačinek, které jí pomáhají udržet chutě na uzdě. Mezi její oblíbené snacky patří bezlepkové chipsy s guacamole, hummus se zeleninou nebo sýr s ovocem a medem.
  • K večeři někdy připraví lososa, jindy si objedná tacos – vše je podle ní o rovnováze. Díky dietě podle Snyderové, která je veganka, se naučila spoustu veganských receptů, ale přiznala, že je často obohacuje o kuřecí maso nebo ryby, aby měla víc bílkovin.

Pro mixér od Drew se musíte vydat do Walmartu

Z hereččiny lásky k vaření, ale také k designu, se v roce 2021 ve spolupráci se značkou kuchyňských spotřebičů Made by Gather zrodila její vlastní řada kuchyňských spotřebičů Beautiful By Drew, které vynikají vzhledem a nejmodernějšími funkcemi.

  • V rozhovoru pro WWD herečka řekla, že spotřebiče jsou v kuchyni stále na očích, proto chtěla vytvořit krásné a nadčasové kousky, které ozdobí prostor. Inspiraci prý hledala i u značky Apple a je to vidět.
  • Produkty Beautiful By Drew, které se dají koupit v amerických obchodních řetězcích Walmart, mají minimum tlačítek, často využívají digitální obrazovky a jsou k dispozici v matných pastelových odstínech v kombinaci se zlatými detaily. To vše za poměrně rozumné ceny.

Vlastní kuchařka i pořad The Drew Barrymore Show

Herečka v roce 2020 rozjela vlastní talk show s názvem The Drew Barrymore Show, kam si zve slavné hosty a probírá vše, co má ráda – včetně jídla – a proto se v pořadu také vaří. V jedné epizodě Barrymore dokonce oznámila vydání vlastní kuchařky Rebel Homemaker: Food, Family, Life (v českém překladu zatím nevyšla). V ní se se čtenáři podělila o 36 receptů, co vytvořila s pomocí své kamarádky a šéfkuchařky Pilar Valdes, která je častou hostkou talk show.

„Těstoviny bych mohla jíst každý den“

To herečka prozradila divákům, když se chystala ve svém pořadu ukázat návod na přípravu svých oblíbených cizrnových špaget s cherry rajčaty. Zároveň ale přiznala, že má „metabolismus lenochoda“, takže klasickou pastu denně jíst nemůže.

Za roky zkušeností s hubnutím si ale vypracovala systém, díky kterému si udržuje váhu a zároveň si může pochutnat na dobrém jídle – jak? Připravuje si zdravé alternativy pokrmů, které miluje. „Od té doby, co jsem začala jíst tímto způsobem, si udržuji stejnou váhu. A to je moje tajemství. Našla jsem způsob, jak si užívat jídlo a moje tělo je šťastné.“

A právě takovou zdravou alternativou těstovinového jídla jsou její špagety z cizrnové mouky s omáčkou z cherry rajčat. „Když to zvládnu já, zvládne to každý,“ ubezpečila herečka diváky a přidala malé doporučení: „pokud chcete přidat masové kuličky, jděte do toho.“

Suroviny na 2 porce:

  • 170 g cizrnových špaget (v suchém stavu)
  • hodně soli a olivového oleje do vody na těstoviny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku (utřené nebo nakrájené na tenké plátky)
  • ¼ lžičky chilli vloček + další na ozdobu
  • ⅓ lžíce sušeného oregana (nemusí být)
  • ⅓ lžíce sušené petržel (nemusí být)
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce harissy
  • ¼ lžíce nasekané bazalky + další na ozdobu
  • ⅓ lžíce mleté sušené cibule
  • 1 šálek cherry rajčat (nakrájených na půlky)
  1. Přiveďte k varu vodu v hrnci, přidejte do ní sůl, olivový olej a pak špagety, které opatrně promíchejte, aby se neslepily. Vařte asi 7 minut, aby byly al dente.
  2. Zatímco se špagety vaří, rozehřejte ve velké pánvi olivový olej a vmíchejte česnek, chilli vločky a sušenou cibuli, které asi 1 minutu restujte na středním plameni a míchejte, dokud česnek nezačne vonět.
  3. Přidejte cherry rajčátka, sušené oregano a petržel (volitelné), špetku soli, pepře a poté duste pod pokličkou, dokud se rajčata trochu nerozvaří, což zabere cca 4 minuty. Pak vmíchejte rajčatový protlak a harissu. Vařte ještě 1 minutu a poté přidejte nasekanou bazalku
  4. Těstoviny sceďte, propláchněte studenou vodou a poté je opatrně promíchejte s rajčatovou omáčkou. Nakonec ozdobte kapkou olivového oleje a bohatě posypte bazalkou.

Zdroj: Recept na cizrnové těstoviny s rajčatovou omáčkou pochází z webových stránek The Drew Barrymore Show

2024-04-23T07:02:39Z dg43tfdfdgfd