JSOU KUCHYňSKé SKříňKY SE SKLENěNýMI DVEřMI STáLE V MóDě? ODBORNíCI HODNOTí, ZDA JE TENTO KLASICKý DESIGN NADčASOVý NEBO ZASTARALý

Vytvoření nadčasové kuchyně vyžaduje ty správné prvky, což vás může přimět k otázce: jsou kuchyňské skříňky se skleněnými předními stále v módě? Ačkoli se určitě hodí do estetiky tradičního stylu, jsou stále tou správnou volbou, nebo existuje nějaký jiný design, který vypadá moderněji a aktuálněji?

Existuje mnoho nápadů na kuchyňské skříňky, které je třeba zvážit při navrhování kuchyně, a styl, který si vyberete, ovlivní pocit a estetiku vašeho prostoru. Ačkoli volba skříněk, které doplňují váš interiérový design, je zásadní, nechcete skončit s prostorem, který vypadá zastarale.

Ozdobujete svůj domov jako baby boomer, generace X, mileniál nebo generace Z?

Jsou tedy kuchyňské skříňky se skleněnými předními stále v módě? Obrátili jsme se na interiérové designéry a kuchyňské odborníky, abychom zjistili, zda tento klasický styl skříňky stále patří do kuchyňského designu, a jak ho udělat elegantním a vysoce kvalitním.

Tyto kuchyňské skříňky mohly na nějaký čas zmizet z mainstreamu — ve stejné době, kdy byly v popředí kuchyňských trendů modernější a minimalističtější designy — ale zdá se, že v současnosti dochází k oživení kuchyňských skříněk se skleněnými předními.

„Skříňky se skleněnými předními jsou rozhodně stále v módě a rádi je používáme v našich projektech. Vypadají skvěle v kuchyni, ať už k vystavení vaší cenné sbírky keramiky k obdivu všem nebo ke změkčení celkového dopadu barevného bloku skříněk,“ říká Jayne Everett, kreativní ředitelka Naked Kitchens.

Nejenže jsou esteticky přitažlivé, ale také praktické. „Skleněné povrchy maximalizují tok světla do tmavších koutů. Skříňky zabírají hodně místa, takže mít dveře se skleněnou předními může rozbít blok. Stejně jako zrcadlové povrchy, skleněné vložky vytvářejí iluzi hloubky a zvyšují vnímání čtvereční metráže, což je bonus v menších kuchyních,“ říká kuchyňský designér Tom Howley.

Ve větších prostorech se nemusíte tolik starat o to, že byste se cítili přeplněně skříňkami, ale v malých kuchyních může malá změna horních skříněk okamžitě zjasnit a zvětšit prostor.

A i když kuchyňské skříňky se skleněnými předními se hodí do malých prostor, také fungují obzvlášť dobře v určitých stylech a estetikách kuchyně. Tradičnější kuchyně, od venkovských domů po chaty, nebo dokonce rustikální prostory, mohou skutečně těžit z kuchyňských skříněk se skleněnými předními, přidávající nadčasový půvab a trochu prostoru k nadechnutí od všech vestavěných povrchů.

Navíc sklo nabízí skvělou příležitost přidat zajímavost a texturu do prostoru. „Prosklení přidává zajímavou vrstvu materiálu do designu, což usnadňuje vidět obsah, pokud je to požadovaný efekt. Pokud ne, může být použito rýhované sklo k rozptýlení předmětů uvnitř,“ říká Jayne.

Zdroj: Homes & Gardens

Zůstaňte v obraze s novinkami na naší stránce na Facebooku.

Tento obsah byl přeložen pomocí AI.

O post Jsou kuchyňské skříňky se skleněnými dveřmi stále v módě? Odborníci hodnotí, zda je tento klasický design nadčasový nebo zastaralý apareceu primeiro em DecorStyle.

2024-07-26T12:49:55Z dg43tfdfdgfd