JAK SE OBLéKAT PO VZORU AUDREY HEPBURN. STYL MóDNí IKONY JE INSPIRUJíCí I DNES

Audrey Hepburn byla nejen jedinečnou a talentovanou herečkou, ale především ikonou módního průmyslu a ženou, z jejíž krásy se tajil dech. Audrey vynikala minimalistickým stylem oblékání, který podtrhl její ženskost i jemné rysy. Audreyin šatník byl tím, čemu říkáme "klasický". Zahrnoval elegantní a lehce sofistikované kousky, které v konečném důsledku působily nadčasově a šik. Nejen ve své době pak inspiroval ženy celého světa, aby se oblékaly jako tato ikonická kráska.

Malé černé šaty 

Jedním z nepostradatelných kousků šatníku Audrey Hepburn byly bezesporu malé černé šaty. Podobné těm, které měla herečka na sobě ve filmu "Snídaně u Tiffanyho". Malé černé šaty jsou výrazem nadčasové elegance a jednoduchosti, která nikdy nevyjde z módy. Pokud i vy toužíte tento styl "obléknout", pak volte elegantní, vypasované černé šaty bez přílišného zdobení. Klíčem dokonalého vzhledu je jednoduchost a čisté linie. Vhodným doplňkem je klasický perlový náhrdelník, který Audrey často a ráda nosila. Vzhled završte černými lodičkami a malou elegantní kabelkou. Při výběru šatů se ujistěte, že vám dokonale padnou. Pokud ne, nechte si šaty upravit na míru svého těla. 

Mohlo by se vám líbit

Léto 2024 ovládla vášnivá, ale také elegantní a nadčasová barva: Podívejte se na nejkrásnější červené šaty, které letos musíte mít

Letošní léto přináší nejen slunečné dny a teplé večery, ale také jeden z nejvýraznějších módních trendů tohoto roku: červené šaty. Tato nadčasová barva, která symbolizuje vášeň, sílu a eleganci, si letos získala srdce módních návrhářů i nadšenců po celém světě. Ať už plánujete letní párty, romantickou večeři pod hvězdami nebo jen chcete oslnit na pláži, nebojte se sáhnout po červených šatech.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Kousky šité na míru

Audrey Hepburnová byla známá svou láskou k oblečení šitému na míru. Dobře padnoucí kalhoty, halenky a saka byly základem jejího šatníku. Abyste vypadali jako Audrey Hepburn, volte vždy kalhoty s vysokým pasem a úzkým střihem. Kalhoty by se měly zužovat u kotníků a jemně obepínat pas. Kalhoty můžete doplnit bílou košilí či halenkou s jednoduchými liniemi. Volte styly se střídmými výstřihy a jednoduchými detaily. Investujte do blejzrů a kabátů. Držte se neutrálních barev, jako je černá, béžová a námořnická modrá. Pro sofistikovaný a jednotný vzhled oblékněte přes halenku či šaty dobře padnoucí sako.

Mohlo by se vám líbit

Ať je vám 20 nebo 60: Jediné trendy šaty, které sluší ženám všech věkových kategorií

Nadčasové klasiky jsou potřeba každou sezónu. Ale zvláště v létě je užitečné mít jeden nebo dva kusy oblečení, které můžete vytáhnout ze skříně pro každou příležitost, protože víte, že se vždy hodí a jsou tou správnou volbou. Objevili jsme šaty, které splňují přesně toto kritérium – a to není všechno! Protože jsou také ideální pro všechny věkové kategorie.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Dokonalé balerínky

Audrey Hepburn byla proslulá svou láskou v nošení balerínek. Ty ještě více zdůraznily hereččinu jemnost a krásu. Balerínky jsou boty, které přináší nejen elegantní vzhled, ale především tolik potřebné pohodlí. Volte balerínky v neutrálních barvách, jako je černá, béžová nebo šedá. Hledejte styly se zaoblenou špičkou a minimem ozdob. Balerínky můžete kombinovat s krátkými kalhotami, sukněmi a šaty. Vašim preferencím se v tomto směru meze nekladou. Baleríny lze nosit téměř k jakémukoli oblečení, od ležérního po formální, což z nich činí univerzální doplněk vašeho šatníku.

Mohlo by se vám líbit

Ideální boty do práce – tip na dva nadčasové modely

Vybrat outfit do práce je mnohdy úkol poměrně složitý. Pokud není jasně daný pracovní dress code, býváme zejména my ženy často při výběru ošacení a obutí nerozhodné. Jaké boty se hodí k sukni či kalhotám? A které boty se ve vaší výbavě neztratí a z módy nevyjdou? Mrkneme na to v následujícím článku!
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Výrazné doplňky

Oblékat se ve stylu Audrey Hepburn znamená zakomponování správných doplňků. Ty dodají vašemu outfitu šmrnc, aniž by ho zbytečně zahlcovaly. Investujte do sady perlových náušnic a perlového náhrdelníku. Tyto nadčasové kousky dokážou pozvednout každý outfit. Velké tmavé sluneční brýle jsou nezbytným doplňkem, který napodobí ikonický vzhled Audrey. Pro klasický hollywoodský půvab zvolte masivní obroučky. Zapomínat byste neměli ani na hedvábné šátky, které lze nosit kolem krku, jako čelenku nebo uvázané na kabelce.

Mohlo by se vám líbit

Nejkrásnější letní šaty do horkého dne, které sluší i plnějším postavám. Inspirujte se v naší galerii

Teploty se šplhají ke třicítce a ideální by bylo sbalit tašku, plavky a vyrazit k vodě. Jenže ne každému se to zrovna teď poštěstí. Potřebujete jít do práce, ale v tílku a žabkách to úplně nejde? Vsaďte na lehoučké šaty, ve kterých se budete cítit příjemně a horko bude snesitelnější. Naše tipy budou slušet i plnějším postavám, vybrali jsme modely do velikosti XL. Nabídka v kamenných obchodech i e-shopech je poměrně široká a leccos pořídíte už i ve slevě.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Audrey měla elegantní, ale střídmý styl. Věděla, že méně je více a i přes jednoduchost svých outfitů dokázala zaujmout všechny kolem. Zvolte raději několik klíčových doplňků, než abyste svůj outfit přetěžovali. Styl Audrey Hepburnové byl postaven na nadčasových, klasických kouscích, které nikdy nevyjdou z módy. Vyhněte se příliš extravagantním kouskům a zaměřte se na budování šatníku s dlouhou životností.

Pokud vás móda zajímá, pak byste si letos měli pořídit i sling-back lodičky, které zaručí pohodlí i neotřelou eleganci

Související články

2024-07-27T11:24:08Z dg43tfdfdgfd