JAK PřIPRAVIT MíšA řEZY? LAHODNý MOUčNíK S TVAROHOVOU NáPLNí SI ZAMILUJETE

Míša řezy jsou velmi jednoduchým dezertem, který okouzlí každého milovníka sladkého. Jedná se o kakaový piškot s tvarohovým krémem, přelitý čokoládovou polevou. Inspirací se mu stal legendární tvarohový nanuk.

Míša řezy jsou jedním z mála dezertů, který se peče dlouhá léta a jen tak se na něj nezapomíná. Kombinace kakaového korpusu s tvarohovým krémem a čokoládou je naprosto báječná, dezertem vždy znovu okouzlíte celou rodinu i blízké přátele.

Jak připravit Míša pohár. Dezert do skleničky s chutí slavných řezů zvládnete během několika minut

Jak připravit Míša řezy

Na skvělý dezert si připravíme tyto suroviny:

Na těsto 6 vajec, 6 lžic cukru moučka, 2 lžíce oleje, 6 lžic polohrubé mouky, 1 lžičku prášku do pečiva a 3 lžíce kakaa.

Na krém 250 g másla, 500 g měkkého tučného tvarohu a 150 g cukru moučka.

Na polevu 120 g čokolády na vaření, 100 g másla a 2 lžíce mléka.

  1. Nejprve si oddělíme žloutky od bílků a poté z bílků vyšleháme tuhý sníh.
  2. Nyní si v míse smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Žloutky vyšleháme s cukrem a postupně zašleháme také olej a směs mouky s kakaem.
  3. V tomto kroku přimícháme opatrně ušlehaný tuhý sníh z bílků.
  4. Pečicí plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Na připravený plech vylijeme těsto a rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme korpus asi 10 minut. Po upečení ho necháme vychladnout.
  5. Mezitím si připravíme krém vyšleháním másla s cukrem a tvarohem pokojové teploty. Vychladlý piškotový plát potřeme krémem a necháme v chladu ztuhnout.
  6. Čokoládovou polevu připravíme tak, že v rendlíku rozpustíme máslo, do kterého nalámeme čokoládu a mícháme, dokud nevznikne hladká hmota. Postupně poté vmícháme mléko.
  7. Hladkou polevou polijeme řezy a opět necháme ztuhnout.

Koláč Míša

Míša roláda

Míša dort tvarohový s čokoládou

Připravit Míša řezy je časově náročnější, protože je nutné, aby byl moučník dokonale ztuhlý, přesto tato pochoutka za čekání rozhodně stojí. Moučník se báječně hodí ke kávě.

Přečtěte si také:

2024-06-13T07:04:38Z dg43tfdfdgfd