JAK NA DOMáCí BRUNCH: NEBOJTE SE KOMBINOVAT CHUTě A VEJCE PřIPRAVUJTE NA RůZNé ZPůSOBY

Zdroj foto: Shutterstock

Význam slova brunch spočívá ve spojení slov breakfast a lunch, tedy snídaně a oběd. Jedná se tím pádem o pozdní snídani či časný oběd a oblíbený bývá zejména o víkendech. Avokádové chleby, vafle, palačinky, vajíčka, čerstvý džus a káva, to je jen několik pochoutek, které se během brunche servírují. Zkuste si s pomocí našich rad připravit lahodný brunch plný skvělého jídla i doma bez toho, abyste museli brzy vstávat a strávili celé dopoledne v kuchyni.

Vajíčka na více způsobů či ozvláštněné „míchačky“

Míchaná vajíčka jsou klasikou, kterou si jistě sem tam na snídani dopřejete také. Když ale máte čas a chuť, proč nezvolit jiný z mnoha způsobů, na které se dají vejce připravit. Skvělou variantou je vaječná palačinka, která je jednoduchá, v mžiku připravená a naplnit se dá vším, co máte rádi – například žervé, šunkou, čerstvým salátkem a plátkem sýra.

Další možností jsou sázená vejce (volské oko), které můžete připravit na slanině, či vejce klasicky uvařená natvrdo. Nejoblíbenější možností jsou však vejce Benedikt, která se tradičně podávají s holandskou omáčkou. Vejce Benedikt získáte tak, že ve větším hrnci přivedete vodu k varu a přidáte do ní lžíci octa. Poté plotnu ztlumíte a udržujete těsně pod bodem varu. Vodu v hrnci zamícháte tak, aby vznikl vír a do něj vložíte rozklepnuté vejce. Vaříte dvě až tři minuty a poté jej vyjmete děrovanou naběračkou ven.

V případě, že ale nedáte dopustit na klasická míchaná vejce, zkuste je ozvláštnit například tím, že do nich přidáte parmazán, slaninu nebo cibuli.

Zdroj foto: Shutterstock

Předpřipravená snídaně z předchozího dne

To je přesně případ, který se týká oblíbené overnight oats, tedy ovesné kaše přes noc. Tu připravíte tak, že si večer v jedné miste smícháte ovesné vločky s mlékem, řeckým jogurtem, chia semínky a ochutíte tím, co máte rádi. Ráno už pak na kaši jen pokladete čerstvé ovoce nebo třeba oříšky a můžete rovnou konzumovat.

Kombinace chutí

Nebojte se kombinovat sladké a slané. Na toust se sýrem brie se náramně hodí trocha meruňkové marmelády, ke slanině či camembertu zase pasuje jablko a teď v létě je oblíbenou kombinací žlutý meloun s prosciuttem.

Sladká tečka na závěr – francouzský toust

Francouzský toust je poměrně jednoduchý na přípravu, a navíc vám umožní spotřebovat starší chléb či toust. Stačí, když jej namočíte do směsi vejce, mléka, cukru a například ještě skořice či vanilky. Na pánvi pak toust opečte z obou stran dozlatova a můžete podávat.

Zdroj foto: Shutterstock

Zdroj info: Autorka článku, delish, fresh.iprima, apetitonline

Související články

2024-07-26T12:00:13Z dg43tfdfdgfd