Auto

Trending:


Jak se postarat o domácí mazlíčky během vlny veder

Díky globálnímu oteplování jsou vlny veder stále častější a trvají déle než kdykoli předtím. Každé léto padají po celém světě teplotní rekordy. Například v mnoha evropských zemích, které mají tendenci být spíše chladnější, nyní každoročně dosahují teploty 40 °C. Ne každý má klimatizaci, co tedy můžete udělat pro to, aby byl váš domácí mazlíček v těchto obdobích extrémních veder spokojený a v bezpečí? Klikněte na a najděte odpovědi!


Kuchyňské potřeby, kterých byste se měli zbavit ještě dnes

V našich domovech se hromadí spousta nepotřebných věcí a kuchyně nejsou výjimkou. Už se vám někdy stalo, že jste otevřeli skříňku a narazili na lavinu plastových nádob? Nejste sami. Ale nemusí to tak být. Postupujte podle těchto tipů a vdechněte své kuchyni nový život. Klikněte na následující galerii a zjistěte, kterých věcí byste se měli zbavit ještě dnes.


Denní horoskop na pondělí 8. 7. 2024: Berani zažijí vyhrocené situace, Rybám hvězdy přejí

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na pondělí 8. 7. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Barbora (32): Manželství z rozumu má svá úskalí. Můj starý a bohatý manžel už nechce nic dělat

Barbora se nechtěla vdát za nikoho ze svého okolí, všechny chlapy z maloměsta považovala za beznadějné případy. Nakonec si našla staršího a bohatého hezouna. Jenže tohle manželství z rozumu nedopadlo zcela podle jejích představ.


Jaký dopad má moderní životní styl na střeva?

Lidstvo vytvořilo technologii, která mu umožňuje rozvážet pizzu pomocí dronů a objevovat Měsíc, ale naše těla zůstala v době kamenné. Náš trávicí systém stále očekává stravu lovce a sběrače, ale není třeba říkat, že kuřecí nugety a Doritos nejsou to pravé ořechové! Moderní strava však není jedinou věcí, která ničí náš trávicí systém. Existuje mnoho dalších faktorů, jako jsou antibiotika, pesticidy a stres, které jsou skutečnou ranou do střev. Klikněte na následující galerii a dozvíte se více o nejnebezpečnějších vlivech na zdraví vašeho zažívání a o tom, co můžete udělat pro svou ochranu.


Češi u vaření zbytečně utrácí, říká Těhotnej kuchař. Vyprošťovák je mýtus, poradil svůj recept

Projekt Těhotnej kuchař je částečně dílem pandemie covidu, kdy musel jeho autor Jaroslav Vajgl zavřít své provozovny a peníze mu postupně docházely. S vařením měl zkušenosti bohaté, ale s natáčením na sociální sítě žádné. Teď už jeho videorecepty s vtipným komentářem sleduje v součtu okolo 1,5 milionu lidí. Co práce Těhotnýho kuchaře obnáší a jakou největší chybu podle něj Češi při vaření dělají?


Cuketu si nemusíte užívat jen v létě. V zimě vám poslouží jako skvělá směs na topinky či čalamáda

Prázdninová sezona je na našich zahradách už tradičně zaslíbená (nejen) cuketám. Cukety jsou nenáročné na pěstování, hojně plodí a navíc nabízí širokou škálu možností, jak je v kuchyni využít. Kromě okamžité spotřeby se ale dají velice dobře zpracovat také na „horší časy“, tedy chladné měsíce, kdy naše zahrady žádnou úrodu neskýtají. V zimě si tak můžete pochutnat například na cuketové čalamádě či čatní.


Splést si modrou bylinku s její příbuznou vás může stát i sto tisíc korun

Chrpa patří mezi rostliny, které se hojně vyskytují jak v horských oblastech, tak ve městech. Lidé si ji s radostí trhají s ostatním (často chráněným) lučním kvítím pro potěšení jen tak do vázy i do čaje. Tato významná medonosná rostlina totiž skvěle zabírá při očních chorobách, nechutenství i zažívacích problémech. Kdo má na ni zálusk, ten by však měl vědět, že není chrpa jako chrpa. Jednu utrhnout můžete, za druhou hrozí až stotisícová pokuta.


Jaké letničky vysadit do truhlíků místo muškátů: kravinec nebo plačící begonie udělají na vašem balkoně velkou parádu

Většina balkonů a okenních parapetů už hýří všemi barvami. Pravda, mezi top balkonové rostliny patří stále muškáty a petunie se surfiniemi, ale pokud se nebojíte změny a rádi své sousedy překvapujete, vyzkoušejte zkrášlit svůj balkon i méně tradičními druhy. Nabízí se třeba kravinec nebo plačící begonie. Že jste o těchto rostlinách nikdy neslyšeli? Tak to je další důvod proč vám je musíme představit, třeba se právě ony stanou vašimi favority a...


Vyzkoušejte 3 recepty na netradiční chuťovky z tapas baru Špek a víno

Španělské tapas bary nastolily princip malých chuťovek, které můžete podávat k vínu nebo pivu. Můžou mít mnoho podob, bývají studené i teplé, velmi oblíbené jsou pintxos, což je obdoba našich chlebíčků, jsou ale menší a bohatě obložené. Zkuste na příští večírek třeba tyto originální variace.


Divoké bylinky jsou hitem kuchařů i příznivců zdravé kuchyně


Trendy barvy laků na nehty na léto 2024: Dejte prostor fantazii a propadněte těm nejkrásnějším nehtovým stylům

Krásně upravené nehty a manikúra jsou důležitá součást ženské estetiky. Ať už si užíváte služby v nehtovém salonu nebo preferujete dělat si manikúru sama doma, určitě vás zajímá, jaké barvy laků na nehty jsou letos v létě trendy. Máme pro vás několik tipů, na které můžete bezpochyby vsadit.


Meruňkové knedlíky jako od maminky: Pochutná si celá rodina!

Právě dozrávají slaďoučké meruňky, které mají nezaměnitelnou chuť i vůni. Dopřejte si je třeba v tvarohových knedlících.


Tyto norské kostely jsou poslední svého druhu na světě.

V kopcích a údolích nehostinného norského podnebí se nachází řada středověkých staveb, které jsou svědky zkoušky časem. Jedná se o klášterní kostely v zemi, které jsou významné nejen svou architektonickou nádherou, ale také bohatou historií. A co víc, na celém světě jich zbývá už jen 28! Zaujalo vás to? Projděte si tuto galerii, kde se na každý z nich podíváme blíže.


Soused vytopil náš pozemek: Co s tím?

Voda valící se ze sousedova pozemku na ten váš je opravdu nepříjemnou záležitostí. Nejenže musíte okamžitě odklidit škody, ale při opakování situace hrozí třeba i plesnivění stěn domu. Co s tím, když při velkém dešti teče voda od souseda přímo k vám na zahradu? Za jakých situacích může být náš pozemek vytopen? Ve většině případů za vodu […] The post Soused vytopil náš pozemek: Co s tím? appeared first on HomeInCube.


Nebezpeční mravenci loví jako jeden muž. Podívejte se na neúprosný manévr s kořistí

Jihoamerické džungle jsou plné dravého hmyzu, všichni se ale třesou před jistým mravencem. Ten si troufne i na mnohem větší kořist.


Rozchodník: Robustní rostlina kvete i v těch největších vedrech

Rozchodník je univerzální rostlina. Existuje spousta druhů, které je možné využít jako půdopokryvnou, popínavou rostlinu, ale také jako lákadlo pro včely. To nejlepší na něm je, že přežije i vysoké teploty.


Výklad karet na první půlku července: Moudrost vám dá sílu a prostor pro splnění přání

Léto nám přináší mnoho příležitostí a lákadel, jak jim odolat? Nebo naopak je dobré se pustit do všeho po hlavě? Zeptali jsme se karet, jaká je situace pro první polovinu července. Jak se vidět, karty nám říkají, že máme dveře otevřené. Důležitá je víra v sebe sama.


Co je Vertex v astrologii?

Jak velkou část života tvoříme my a jak velkou část tvoří osud? Podle astrologického horoskopu existuje umístění, které ukazuje, kde se ve vašem životě pravděpodobně vyskytnou osudové události. Můžete si ho představit jako bod osudu: místo, kde se setkávají dvě vypočítané, protínající se linie ve vašem osobním astrologickém horoskopu. Vertex, který je reprezentován symbolem "Vx", používají prediktivní astrologové k předpovědi toho, jak a proč se vaše cesty zkříží s osudovou událostí nebo vztahem. Zaujalo vás to? Klikněte a dozvíte se vše o Vertexu a o tom, co znamená ve vašem astrologickém horoskopu.


Fenomén aperitivo: Naučte se namíchat si vlastní osvěžující spritz

Populární aperol spritz všichni dobře známe. Oblíbený oranžový nápoj je už řadu let synonymem léta, uvolněných prázdninových večerů z přáteli a bezstarostné pohody. Ale co ostatní typy hořkých likérů? Seznámíme vás s jejich historií a naučíme vás namíchat i další lehké letní drinky typu spritz.


Krásná zpráva z Hollywoodu: Barbie čeká své první miminko! Bříško ale zatím skrývá

Z Hollywoodu se nese po celém světě jedna moc krásná zpráva: půvabná australská herečka Margot Robbieová (34), představitelka Barbie ze stejnojmenného filmu, je poprvé v životě těhotná! Děťátko čeká se svým manželem Tomem Ackerleym (34).


Honem do přírody pro třezalku tečkovanou. Tahle bylinka má úžasné účinky!

Třezalku kdysi sbíraly zkušené babky kořenářky a bylinkářky, protože dobře věděly, že mohou v lidovém léčitelství využít její účinky. Mezi ně patří například pomoc při stresu a úzkostech.


Starší než Stonehenge: Objev záhadné kruhové stavby u Prahy

Rok 2022 se zapíše v České republice velmi tučným písmem, alespoň co se tuzemských archeologů týče. Jejich objev nedaleko Prahy totiž nepatří k těm tuctovým. Tentokrát narazili na něco opravdu výjimečného.


Co proti molům v kuchyni: jednoduchým fíglem jim nedáte šanci, aby se u vás zabydleli

Kdo jste někdy měli doma potravinové moli, jistě víte, že je to s nimi nekonečný boj. Kontaminované potraviny jsou vyházené, vše dezinfikované, a přesto jste s nezvanými hosty nevyběhli? Tak molům nejdřív pořádně zatopte, a pak jim to polepte, ať už od nich máte konečně pokoj!


Krásná výsada mít po ruce vždy čerstvý bobkový list

Vavřín, známý jako bobkový list, je stálezelený keř i strom s aromatickými listy. Laurus nobilis je jedním z nejstarších pěstovaných keřů (stromů), který se začal po Evropě šířit v polovině 17. století. Známý je už ze starého Říma. Bobkový list lze použít do různých pokrmů, včetně polévek a dušených jídel.


Rodina rozjela samosběr okurek i hrášku za pár korun: Pole jsme měli vybrané za tři dny, teď frčí česnek, říká mladá farmářka

Samosběry ovoce a zeleniny patří mezi nejvyhledávanější „atrakce“, spojené s létem a jeho příchodem. Uvědomují si to i mnozí farmáři, kteří nabízejí na svých polích možnost si nasbírat například jahody, okurky nebo česnek. Na Vysočině se do samosběrů pustila mladá rodina Pechových, kteří svou nabídku rozšiřují rok od roku, navíc se jim dokonce daří nezdražovat. Pro Toprecepty.cz se svěřili, co letos na farmě nabízejí a za jaké ceny.


Bylina svatého Jana právě kvete. Pomáhá usnout a podporuje slinivku

Třezalka tečkovaná je často vnímaná jako bylinka na deprese a nespavost. Hypericin, který rostlina se žlutými květy obsahuje, totiž působí na receptory v mozku a dokáže skvěle zlepšit náladu. Třezalka toho ale umí mnohem víc. Pomáhá na játra, žlučník, žaludeční vředy i problémy se slinivkou břišní. Kvete od konce června a sbírat ji lze celé léto.


Útulný byt, ve kterém se stočí zrak na kuchyni v mátové barvě

Často doma hledáme prostor pro odpočinek nebo jen takovou vlastní „zašívárnu“, kde nás nikdo nebude rušit. Přesně o tom snila mladá rodina, která oproti současnému zvyku rozčlenila otevřený prostor v bytě nejrůznějšími policovými systémy, polopříčkami či skleněnou stěnu. Pojďte se s námi podívat do bytu plného zajímavých nápadů. Byt disponuje dvěma obývacími pokoji, přičemž jeden slouží pro […] The post Útulný byt, ve kterém se stočí zrak na...


Nejkontroverznější kosmetické trendy roku 2024: Propadnete odbarvenému obočí nebo 3D manikúře?

Stejně jako v módním ani v beauty světě neplatí žádná striktní pravidla, podle kterých bychom se měli řídit. Je ale fakt, že některé trendy zkrátka vyvolávají vlnu pozdvižení. My si některé z nich, konkrétně ty z beauty průmyslu, představíme. Propadnete jejich kouzlu také, nebo zůstanete věrná tomu, co dobře znáte?


Nadýchaný piškotový korpus je maturitou každého začínajícího kuchaře a cukráře

Piškotový korpus je základem většiny dortů, bublanin, řezů, chlebíčků a bábovek. Velmi důležitým kypřidlem v těstě je dokonale vyšlehaný bílkový sníh, který se opatrně spojí se žloutkovou pěnou a moukou.


Levandule proti mšicím: zbavte se jich ekologicky a přitom levně

Jedním ze způsobů, jak můžete vyzrát na mšice, je pěstování levandule. Zatímco nám tato malá fialová kytička voní, mšice její vůni nenávidí. Místům, kde je levandule, se mšice záměrně vyhýbají. Abyste ale nemuseli pěstovat levandule kolem všech rostlin, které jsou v ohrožení, můžete si z levandule vyrobit účinný postřik. Ten je jednoduchý a přitom neškodí životnímu prostředí. Kromě toho vám může posloužit i na provonění domácnosti.


Jak upéct banánový chlebíček? V tomto báječném receptu zužitkujeme přezrálé banány

Banánový chlebíček je výtečný a vláčný moučník, který se hodí jak k snídani, tak i k odpolední kávě. Na tento moučník můžeme perfektně zužitkovat již přezrálé banány, které zajistí přiměřenou sladkost moučníku.


Neplodí vám cuketa? Prořežte jí listy – lepší životabudič byste jí mohli dopřát jen těžko

Neplodí vám cuketa? Prořežte jí listy – lepší životabudič byste jí mohli dopřát jen těžko. Cukety patří do čeledi tykvovitých (Cucurbitaceae), kam se řadí také okurky a melouny. Mají centrální stonek, ze kterého vyrůstají postranní větve a listy. Květy jsou buď samčí, nebo samičí, přičemž z těch druhých se po opylení vyvinou plody.


Nový trend sociálních sítí: Influencerky vytváří krásné halenky z tílka pouze za pomoci šátku

Trendy, a především ty týkající se módy, se prostřednictvím sociálních sítí šíří velice rychle. Mnoho lidí už proto jistě stačilo vyzkoušet proměnu svého tílka ve slušivou halenku jen za použití obyčejného šátku. A pokud se řadíte k těm, kteří o tomto trendu ještě neslyšeli, určitě se při nejbližší příležitosti vydejte do skříně.


Jak se vyrovnat s přibývajícími kily: Rafinované střihy, které zamaskují větší břicho i široké boky

Cítíte se méně sebevědomě kvůli kilům navíc, které jste v poslední době nabrala? Než začnete bojovat s těmito nedostatky, naučte se, jak je chytře skrýt pod stylovým oblečením. S pomocí správných střihů a módních triků můžete vypadat šik a cítit se skvěle bez ohledu na svou váhu.


Nejhorší historky z randění celebrit, které vás zaručeně pobaví (nebo naopak rozpláčou)

Nepovedená rande mohou být zničující. Dokážou vás připravit o naději v hledání lásky, nebo vám srazí sebevědomí. Je naprosto nepříjemné je zažít, a přesto jsou z nich ty nejlepší příběhy. Bez ohledu na to, jak špatně rande dopadne, je vždy pozitivní, že máte skvělý obsah, o který se můžete podělit s přáteli a dobře se zasmát. Řada celebrit má naštěstí za sebou pozitivně příšerná rande, která pro nás navíc proměnila v zábavný obsah. Kliknutím dále si můžete přečíst o nejhorších zážitcích z randění vašich oblíbených celebrit.


Jak pomoci dětem vypořádat se s šikanou

Šikana je jednou z nejtěžších věcí, kterou může dítě prožít. Existuje mnoho různých forem šikany, které mohou zanechat emocionální jizvy, fyzická zranění a v extrémních případech i horší následky. Pro rodiče je to nesnesitelné, protože mohou mít pocit, že se to vymyká jejich kontrole. Nejste však bezmocní, když je vaše dítě šikanováno. Existuje mnoho způsobů, jak ji můžete zastavit a pomoci dítěti ji překonat. Chcete-li se dozvědět, jak pomoci dětem, které jsou šikanovány, klikněte na tuto galerii.


Překvapivé použití jedlé sody

Jedlá soda je jednou z těch ingrediencí, které má většina lidí ve skříni, ale používá je jen zřídka. Ve skutečnosti spousta lidí svou malou krabičku jedlé sody nikdy nespatří. Tento šikovný malý produkt pravděpodobně znáte jako kypřící prostředek při pečení, ale věděli jste také, že se dá použít k mnoha dalším účelům v domácnosti? Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a dozvíte se více.


30 příznaků, že žijete v minulosti

Frustruje vás dnešní technologie nebo vás mate? Možná prostě nemáte zájem jít s dobou nebo to nepovažujete za smysluplné. Bez ohledu na konkrétní důvod lze říci, že jste uvízli v minulosti. Život v minulých časech je pro některé jako doma a na životě v jednodušších časech není navzdory moderním inovacím z podstaty nic špatného. Existuje však několik poznávacích znamení, že dáváte přednost životu ve zlatých časech minulosti, to je jisté! Které z těchto věcí stále děláte? Klikněte a prozkoumejte 30 příznaků, že žijete v minulosti.


Horoskop od 8. července: Lvi mají hledat zdroj své nejistoty, Ryby sebrat odvahu a jednat

Je tu další prázdninový týden a spolu s ním i náš originální horoskop pro každé znamení zvěrokruhu. Nadcházejících sedm dnů budeme mít možnost uvědomit si, jak provázané jsou některé události. I zdánlivá maličkost může mít dalekosáhlé dopady, a i nepatrná změna dokáže v konečném důsledku odstartovat tu nejdůležitější věc v životě. Na každé znamení zvěrokruhu čeká ještě další a osobnější téma. Jaké je to vaše, prozradí náš týdenní horoskop.


Umím dobře roztahovat prsty, říká Lily Allen. Fotky svých obnažených chodidel prodává

Populární zpěvačka Lily Allen (39) si minulý týden založila účet na placené platformě OnlyFans, kde nabízí snímky svých chodidel. Nyní ve svém podcastu fanouškům obhajuje, proč se rozhodla fotografie prodávat. Vysvětlila, že je to posilující po letech, kdy ji mnozí sexualizovali už od mládí. Také řekla, co na to říká její manžel a hvězda seriálu Stranger Things David Harbour (49).


Panzanella salát, chuť Itálie na talíři

V létě většinou není moc chuť na těžké, teplé pokrmy z masa a velkého množství ingrediencí. Proto mám pro vás tip na “chlebový salát”, který je svěží, lehký a zároveň vás příjemně zasytí. Panzanella salát, italská delikatesa, do níž patří jen pár surovin a kterou máte během chvíle hotovou.


Horoskop od 8. Července: raci se budou topit v lásce, váhy nesmí ztrat

Týden bude krásně prázdninový. Pokud jste si v tento čas vzali dovolenou, udělali jste dobře. Tohle je jedna z nejlepších konstelací toto léto, tak si užívejte krásných letních chvil. Pokud musíte do práce, tak po ní pospěšte za přáteli nebo na koupaliště a užívejte si!


Monika (41): Zjistila jsem, že single život je víc než střídat partnery nebo mít někoho na sílu. Jsem proto ale za exota

Moderní doba nabízí možnost žít single a nemuset se vázat. Většina lidí si ale tuto skutečnost vykládá spíše jako příležitost bydlet sice sám, ale partnery všelijak střídat. Pravých singles, kteří žijí o samotě a bez jakýchkoliv vztahů, je tudíž minimum. Monika je jednou z nich.


Tajemství outfitu Elišky Křenkové: Na zakončení festivalu oblékla zlaté šaty od Krále, vypadala jako Audrey Hepburn

Filmový festival ve Varech je oficiálně zakončen. Ceny byly předány a fanoušci už mohou vyhlížet další ročník. Slavnostního ceremoniálu v Thermalu se zúčastnila řada celebrit jako například herečka Eliška Křenková (34), která vynesla vskutku krásné šaty se sametovými klopami na zádech. Návrhář Boris Král redakci eXtra.cz model rozebral podrobněji.


Léčivé a čisticí účinky citronové šťávy

Z citrusových plodů jsou citrony nejslunečnější. Dodávají jídlům a nápojům chuť a jsou plné zdraví prospěšného vitaminu C a flavonoidů, které jsou vynikajícími antioxidanty. Věděli jste však, že kromě zdraví a dobré nálady, které konzumace citronů přináší, můžete toto povzbudivé ovoce používat také v domácnosti k čištění a odstraňování zápachu? Projděte si následující galerii a zjistěte, proč je tak skvělé milovat citron.


Elegantní holky Issovic, Nerudová v šatech na maturiťák nebo zklamání v podání Bartoškové aneb Závěrečná móda z Varů

Uplynulý týden patřilo oblíbené lázeňské centrum Karlových Varů fanouškům kinematografie. Během nabitého programu 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu plného promítání a dalších společenských akcí se zde představily oblíbené české i zahraniční hvězdy a na závěrečném zakončení předvedly krásné, ale i horší outfity.


Úklidové tipy, které vám usnadní život

Internet je plný tipů a triků pro úklid. Některé z nich fungují, ale jiné ne. A když máte na výběr z tolika možností, jak zjistit, které z nich byste měli vyzkoušet? No, my vám rozhodování usnadníme výběrem těch nejlepších úklidových háčků! Prolistujte si následující galerii a naučte se nové úklidové hacky, které vám usnadní život.


Existuje multivesmír? Paralelní světy fungují v několika hypotézách

Jedním z nejoblíbenějších konceptů fantastické fikce je teorie mnohovesmíru, tedy možnost existence paralelních realit, v nichž najdeme alternativní verze sebe sama nebo jen jinak fungující společnost. Zároveň jde o seriózní vědecký koncept, jenž řadu let trápí astrofyziky.


Hnědé kuličky na zahradě je potřeba zneškodnit co možná nejrychleji

Hromádka malých průhledných kuliček tam leží přes zimu až do jara, dokud se z nich nevylíhnou drobné larvičky. Budoucí krvelačné přenášeče nemocí byste si na své zahradě neměli nechat, natož hýčkat.