Auto

Trending:


Úchvatná kultura a tradice Austrálie

Austrálie je proslulá svými nedotčenými plážemi, krásným vnitrozemím a pohodovým životním stylem. Víte ale něco o zvycích této země? Australská kultura je dynamická a stále se vyvíjí - od bohaté kultury domorodců a obyvatel ostrovů Torresova průlivu až po přistěhovalce, kteří sem přinesli nové tradice a jazyky. V této galerii se dozvíte něco nového o australské kultuře a zvycích, ledacos vás jistě překvapí! Stačí kliknout a pustit se do čtení.


Sklízení cibule: nedopouštějte se nejčastějších chyb!

To, že je cibule připravená ke sklizni, poznáte podle stavu její natě. Odhadnout správnou dobu je důležité. Sklízet bychom měli ale též s ohledem na počasí. Pokud je půda mokrá, může být snadnější vytáhnout cibule ze země – nicméně budou špinavé od zeminy a navíc tím prodloužíte jejich sušení. A to může znamenat větší riziko hniloby či plísní. Toto je jen jedna z chyb, které se zahradníci dopouštějí. Jaké jsou ty ostatní?


Za nejlepší pizzou se vydejte do Neapole, dejte si ale pozor při placení, píše Kristína

Kristína Nemčková se zapsala do paměti všech fanoušků gastronomie jako nejmladší vítězka reality show MasterChef Česko. Díky své neuvěřitelné píli a nezměrnému talentu se po výhře vypracovala až na pozici sous chef vyhlášené dánské restaurace Geranium. Pro Apetit už více než rok píše sloupek, ve kterém se s vámi dělí o své zážitky a zkušenosti ze zahraničí. Tentokrát se s ní vydáme do slunné Itálie za tou nejlepší pizzou na světě.


Petra (35): Sousedka mě požádala, abych jí hlídala dům. Co jsem našla u ní ve sklepě, mě šokovalo

Petra se chtěla zachovat jako správná sousedka a vypomoct starší paní s hlídáním domu, ale co tam našla, ji bude děsit ve snech ještě dlouho.


Andělské poselství pro červenec 2024: Stačí pochopit význam sdělení a změní se vám život

Andělské poselství pro červenec 2024 ukazuje, co musíme udělat, abychom získali podporu anděla strážného. Žádný nebeský přítel nám neodmítne pomoci, pokud víme, jak na to. Stačí správně pochopit danou zprávu a váš život se může obrátit vzhůru nohama. Jak chápat červencové poselství?


Může se Meghan a Kate někdy usmířit? Expert promluvil!

V zlepšení vztahů mezi princem Harrym a jeho manželkou Meghan Markle na jedné straně a princem Williamem a Kate Middleton na straně druhé už téměř nikdo nevěří. Podle královského experta jsou rány, které Harry a Meghan způsobili, tak hluboké, že jim William a Kate možná nikdy neodpustí.


Hit léta: Hrnečkový rybízový koláč

Rybízový koláč je česká klasika, která k létu neodmyslitelně patří. Kouzlo rybízové koláče spočívá v tom, že pokud máme rybíz na našich zahradách, nestojí téměř nic. Jako třešničkou na dortu je samozřejmě ta vynikající chuť léta. Pojďme si ho společně vyrobit!


Znamení zvěrokruhu, která jsou předurčena k bohatství: Peníze mají Kozorozi i Štíři

Zajímá vás, jací lidé jsou předurčeni k bohatství? Některá znamení zvěrokruhu k sobě přirozeně přitahují peníze díky svým jedinečným vlastnostem. Představíme vám čtyři lídry, kteří se v žebříčku umístili na předních příčkách, a odhalíme to, co je odlišuje od ostatních.


Vytvořte si minizahrádku se sukulenty. Nenáročná dekorace rozzáří balkon, terasu i byt

Patříte mezi hodně zaměstnané lidi s nedostatkem volného času a často odjíždíte na delší výlet či dovolenou, a máte proto pocit, že by ve vaší nepřítomnosti všechna zeleň na balkoně uschla? Je pravda, že většina rostlin vyžaduje pravidelnou zálivku – až na čestnou výjimku, a tou jsou sukulenty. Vyskytují se v různých variantách a snadno se pěstují. Z malých sukulentů lze snadno sesázet působivé bytové krajinky a skalky či minizahrádky na balkon.


Jak sušit česnek: nedělejte zbytečné chyby, které ho znehodnotí a zkrátí trvanlivost. Udělejte si zásobu této zdravé zeleniny

Starší zkušení zahrádkáři si možná pamatují dobu, kdy se tradovalo, že česnek musí ze země na svatého Jakuba 25.7. Dokonce známe staré přísloví: Jakub, Jakub, česnek nakup, na tvůj svátek Evžene, těžko se už sežene. To vše už dávno neplatí a obzvláště v tomto roce. Sklizeň česneku je již v plném proudu. Kterých chyb se při sušení vyhnout, abyste si udělali jeho dostatečnou zásobu, která vám vydrží až do jara příštího roku?


Denní horoskop na neděli 7. 7. 2024: Střelci budou s rozumem v koncích, Štíři si budou muset dát pozor

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na neděli 7. 7. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Češi u vaření zbytečně utrácí, říká Těhotnej kuchař. Vyprošťovák je mýtus, poradil svůj recept

Projekt Těhotnej kuchař je částečně dílem pandemie covidu, kdy musel jeho autor Jaroslav Vajgl zavřít své provozovny a peníze mu postupně docházely. S vařením měl zkušenosti bohaté, ale s natáčením na sociální sítě žádné. Teď už jeho videorecepty s vtipným komentářem sleduje v součtu okolo 1,5 milionu lidí. Co práce Těhotnýho kuchaře obnáší a jakou největší chybu podle něj Češi při vaření dělají?


Začněte den správně: Ranní rutiny, které zlepší vaši fyzickou i mentální pohodu

Začátek dne hraje klíčovou roli v tom, jak se budete cítit a jak úspěšný bude váš den. Ranní rutiny mohou výrazně zlepšit vaši fyzickou i mentální pohodu, zvýšit produktivitu a dodat vám energii na celý den. Tento článek vám představí několik jednoduchých, ale účinných rituálů, které můžete začlenit do svého rána, abyste se cítili svěže, motivovaní a připraveni čelit výzvám, které vám den přinese.


Znáte černuchu? Pokud ne, napravte to. Dokáže být užitečná

Černucha připomíná na první pohled o něco větší zrnka setého máku. Lidé si často tuto rostlinu pěstují doma. Jedná se totiž o léčivku, která dokáže působit nejen protizánětlivě. Zbavit dokáže vaše tělo mikrobů. Semena jsou vzácná a působí podobně jako přírodní antibiotikum.


Panna cotta s jahodami: Připravte si tento lahodný italský dezert podle videonávodu

Patříte mezi milovníky italských dezertů? Pak určitě musíte vyzkoušet tento recept na lahodný dezert do skleničky - panna cottu se šťavnatými jahodami. Její příprava je velmi snadná a podle našeho videonávodu ji zvládne i úplný začátečník.


Jak se oblékat v létě ve stylu Pařížanek: Na tyto kousky nedají Francouzky dopustit

Pařížanky už po generace udávají módní styl a trendy, které jsou naprosto nadčasové. Sázejí na jednoduché kousky oblečení, které se dají kombinovat do sofistikovaných outfitů. Jakmile přijde léto, své šatníky zaplní hravými, lehkými oblečky, které jsou nejen pohodlné, ale i neodolatelně šarmantní. Inspirujte se módními ikonami a prožijte léto jako pravá Pařížanka.


Jaké letničky vysadit do truhlíků místo muškátů: kravinec nebo plačící begonie udělají na vašem balkoně velkou parádu

Většina balkonů a okenních parapetů už hýří všemi barvami. Pravda, mezi top balkonové rostliny patří stále muškáty a petunie se surfiniemi, ale pokud se nebojíte změny a rádi své sousedy překvapujete, vyzkoušejte zkrášlit svůj balkon i méně tradičními druhy. Nabízí se třeba kravinec nebo plačící begonie. Že jste o těchto rostlinách nikdy neslyšeli? Tak to je další důvod proč vám je musíme představit, třeba se právě ony stanou vašimi favority a...


Na čem si pochutnával bájný Horymír? Maso se pomalu peklo v popelu, běžná byla kvašená zelenina a chleba s tvarohem

K prázdninovým návštěvám Prahy patří nepochybně i Vyšehrad. Většinou se nám přitom vybaví vladyka Horymír a jeho kůň Šemík, který svého pána zachránil před popravou skokem z vyšehradských skal do Vltavy. Co ale víme o tom, jak v 9. století žili vladykové, příslušníci nižší šlechty?


Jak se zbavit břicha: Proč „panděro“ není jen o kráse a proč ohrožuje zdraví

Mezi břišním tukem a smrtí existuje přímá linka. Typický pivní pupek není jen otázkou estetického vnímání. V případě, že se jedná o nebezpečný viscerální tuk, je do značné míry ovlivněno i zdraví a život jako takový. Je dobré vědět, jak poznat, že se jedná o viscerální tuk a jak ho změřit, i to, proč je tuk na břiše tak nebezpečný. Podívejte se na rady, jak zhubnout v oblasti břicha.


Plán Péče, Který By Vám Lékař Obvykle Doporučil Na: Milia

Souhrn Hrboly, které se běžně objevují na obličeji, nose nebo tvářích dítěte a jsou obvykle malé a bílé. Příznaky Charakteristickým příznakem jsou kožní hrboly. → Běžné možnosti léčby → Otázky, které byste měli položit svému lékaři Příčiny Způsobená zachycením keratinu pod povrchem kůže a je spojena s traumatem způsobeným vyrážkou, alergií nebo jin...


Rajčata a okurky na sladko: Ochutnejte okurkovou limonádu a rajčatovou marmeládu

Léto je v plném proudu a ve žhavých letních dnech jsou velice osvěžující rajčata a okurky. Sklizeň plodů přirozeně dozrálých na zahradách a balkonech nabírá na obrátkách, a tak máme šanci ochutnat je i jinak, než „jen“ v tradičních salátech a dalších oblíbených pokrmech. Už jste zkusili zpracovat okurky a rajčata na sladko? Ne? Tak to byste měli napravit! Okurková limonáda se zázvorem a rajčatová marmeláda vás oslní.


Aby vám levandule letos vykvetla v plné parádě ještě jednou, musíte ji právě teď správně seříznout. Pomůže technika „na lišáka“

Aby vám levandule letos vykvetla v plné parádě ještě jednou, musíte ji právě teď správně seříznout. Pomůže technika „na lišáka“. Levandule, známá svou nádhernou vůní a krásnými květy, vyžaduje pečlivé stříhání víc než jednou do roka. Jedině tak si zachová svou perfektní vitalitu a dopřejte vám pohled na své opakované kvetení.


Jitka (35): Na dovolené bez manžela jsem otěhotněla. Ukázalo se, že on má také jedno tajemství

Jitka se dlouho snažila otěhotnět, ale nešlo to. A pak, na dovolené bez manžela, potkala sympatického muže, který ji okouzlil. Po této krátké aférce zjistila, že je v tom. Její manžel to přijal chladně a Jitka později zjistila, že to souvisí s jeho velkým tajemstvím.


Jak a kdy sbírat okurky nakladačky: nedělejte tyto zbytečné chyby, ať se nepřipravíte o bohatou úrodu a plný regál zavařenin

Na začátku prázdnin začíná doba dozrávání okurek nakladaček. Než se pustíte do samotného zavařování je třeba okurky posbírat ve správné velikosti a ve správný čas. Jak nakladačky natrhat a nepoškodit porost? Nedělejte zbytečné chyby, ať nezkrátíte jejich vegetační dobu. Na závěr jsme přidali odkaz na rozhovor se známou osobností, která nám prozradila recept na skvělý lák do okurek.


Iva z Ulice: Snad změna účesu přinese i změnu dějové linky a z ufňukané, nesnesitelné Ivy se stane normální ženská

Hana Baroňová, představitelka Ivy Klímové z Ulice, už dlouho toužila po šmrncovní ofině. Dodává ale, že v seriálu bude vlasy nadále nosit stáhnuté dozadu, jak mívá její postava ve zvyku, a tak si diváci téhle změny k lepšímu možná ani nevšimnou.


Mango můžete pěstovat i doma. Stačí vám pecka

Kdo by neměl rád mango? Toto tropické ovoce má nejen lahodnou chuť, ale také obsahuje spoustu vitamínů a je skvělým zdrojem draslíku i vlákniny. Sehnat ho v obchodě či supermarketu už není v dnešní době nic složitého, a to hlavně teď před Vánoci. Tak jeho pecku nevyhazujte a vypěstujte si z ní vlastní rostlinu. Zvládne to každý. Ovoce […] The post Mango můžete pěstovat i doma. Stačí vám pecka appeared first on HomeInCube.


Zuzana Lešák Černá: Oblékat první dámu je skvělé, buklé sáčko nikdy z módy nevyjde

S návrhářkou Zuzanou Lešák Černou jsme se potkali na její autorské módní přehlídce, která se konala během 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Webu Prima Ženy poskytla rozhovor, v němž se rozpovídala o tom, jaké je oblékat první dámu Evu Pavlovou. Prozradila, jací jsou Češi v oblékání, a co by v módě zakázala.


Elle Beauty Lounge, Untold stories: Monika Marešová

V ELLE Beauty Lounge se to hemžilo outfity a beauty looky hvězd červeného koberce. Na chodbách, v pokojích a v místnostech Grandhotelu Pup se psali příběhy, inspirované filmem, módou, krásou a úchvatnými prostory grandhotelu. Jaký příběh s námi napsala Monika Marešová?


Jaké trvalky jsou vhodné pro pěstování v nádobách: vyberte krásné druhy a nechte svůj balkon rozkvést

Ať již máte k dispozici malou zahradu nebo nemáte vůbec žádnou, i vy můžete patřit mezi pěstitele trvalek. Poměrně velkou část druhů můžete totiž bez problémů pěstovat také v nádobách na terase či balkonu a není proto nutné se pěstování těchto rostlin vyhýbat. Většina druhů navíc přitahuje užitečný hmyz, takže jejich pěstováním pomůžete i přírodě. Výběrem vhodných kultivarů můžete i na balkoně mít rozkvetlou louku.


Deset ikonických filmových hrdinek, které inspirují nás všechny

Od Elle Woods po Amy March, ženské filmové ikony ztělesňují různé aspekty síly, ženskosti, inteligence a odvahy. Tyto postavy nejenže boří stereotypy, ale také inspirují generace mladých dívek k tomu, aby byly samy sebou a věřily si.


Tipy na nejkrásnější sandály léta 2024, které nebudete chtít celou sezónu sundat: Na platformě, páskové i robustní gladiátorky

S rostoucími teplotami a dlouhými letními večery je čas nechat nohy dýchat a volit obuv zajišťující styl a pohodlí. Nabídka sandálů na letošní léto uspokojí vkus i příležitost každého - od minimalistických vzorů až po odvážné kousky. Jaké jsou hlavní trendy sandálů a perfektní boty pro léto 2024, které nebudete chtít sundat?


Recept na krásné vlasy, pleť i nehty: pomůže levná ingredience – droždí!

Potraviny, které máte v lednici, nemusíte používat pouze ke konzumaci. Poslouží i ke zkrášlování! Pro tyto účely se hodí i droždí. Kupujte si ale to, které je čerstvé – tedy kostkové. Instantní čili sušené droždí v prášku není příliš vhodné. Ty čerstvé totiž obsahují látky, ze kterých může prosperovat vaše pokožka, nehty i vlasy. Existuje několik způsobů, jak můžete droždí užívat pro dosažení krásného vzhledu.


Princ William před trápením oči nezavírá! S Kate má dobré srdce!

Kate Middleton a princ William nepřehlížejí ničivé následky počasí. Princ a princezna z Walesu poskytli soukromý finanční dar lidem v Karibiku, kteří byli postiženi hurikánem Beryl, a nadále pečlivě sledují vývoj situace.


Každý nanuk máme několikrát v ruce, je to poctivá řemeslná výroba, říkají Lelí a Jakub Hnidákovi

Na začátku byla touha udělat dětem dobrý, poctivý nanuk. Dnes je Lelí a Jakub Hnidákovi vyrábějí pod značkou Lunar – jejich chladivé sladkosti jsou neobvyklé, hrají barvami a chuťově vás vynesou do nebes, ať je vám pět nebo padesát let. Řemeslné nanuky jsou dokonce už druhým sladkým projektem manželského páru. Tím prvním jsou neméně úspěšné Lelí's cupcakes. Jak přišel Lunar na svět a co se chystá nového?


Rozhodla se babičku umístit do domova seniorů. „Byla to noční můra, musela jsem podat stížnost. Chci, aby babička byla šťastná," říká Eva

I když se někdy snažíme sebevíc, jsme na lidi kolem sebe milí a přívětiví, často se můžeme setkat s tím, že ostatní, kteří jsou fundovaní a které jsme poprosili o pomoc, jsou nakonec těmi, kdo nám přitíží. Totéž se stalo v případě paní Evy (46), která nám napsala o radu.


Meruňkové knedlíky jako od maminky: Pochutná si celá rodina!

Právě dozrávají slaďoučké meruňky, které mají nezaměnitelnou chuť i vůni. Dopřejte si je třeba v tvarohových knedlících.


Suvenýry z Karlových Varů, které vám obnoví mládí a zpestří chuť: Znáte karlovarskou léčebnou kosmetiku nebo třináctý pramen?

MFF v Karlových Varech se chýlí ke konci a pokud jste milovníky tohoto prestižního festivalu, možná nevíte, že se nacházíte ve městě, které je známé nejen svou filmovou tradicí, ale také unikátní přírodní kosmetikou, proslulými lahodnými oplatkami a samozřejmě hořkou chutí Becherovky.


Moruše: nenápadné letní ovoce, které můžete trhat plnými hrstmi

Sladké moruše patří k podceňovaným letním bobulím, přitom mají stejně široké využití jako jiné drobné plody. Možná jste je doposud míjeli, protože vás nenapadlo, že si je můžete bez obav vychutnat. Zkuste je právě teď, v prázdninové sezoně.


30 příznaků, že žijete v minulosti

Frustruje vás dnešní technologie nebo vás mate? Možná prostě nemáte zájem jít s dobou nebo to nepovažujete za smysluplné. Bez ohledu na konkrétní důvod lze říci, že jste uvízli v minulosti. Život v minulých časech je pro některé jako doma a na životě v jednodušších časech není navzdory moderním inovacím z podstaty nic špatného. Existuje však několik poznávacích znamení, že dáváte přednost životu ve zlatých časech minulosti, to je jisté! Které z těchto věcí stále děláte? Klikněte a prozkoumejte 30 příznaků, že žijete v minulosti.


Pierre Cardin byl ikonický návrhář, ale také úspěšný podnikatel a majitel zámku po slavném markýzi

Spolu s Paco Rabannem a André Courrègesem byl, je a vždy bude považován za vynálezce futuristické módy 60. let. A právě pro svůj extrémně futuristický styl se zapsal do letopisů světové módy. A navíc díky jeho obchodním a podnikatelským schopnostem ještě více navýšil své jmění.


Jak připravit omáčku ke kuřecímu steaku? Jako základ můžete zvolit víno, smetanu či hořčici

Dobře ochucená omáčka nebo sós dovedou i z prostého kuřecího steaku udělat gurmánský zážitek. Chuť i strukturu kuřecího masa totiž skvěle doplní. Až budete příště připravovat kuřecí prsa jako minutku, už se nebudete muset potýkat s nevýraznou chutí a suchým masem.


Mirka Myšička, Shu Uemura Art of Hair: Tvoříme styl nejen hvězdám

Mirka Myšička je kadeřnicí, hair stylistikou a ambasadorkou značky Shu Uemura Art of Hair a stálicí ELLE Beauty Lounge Red, kde připravuje hvězdy českého filmu na červený koberec. Jaké jsou její oblíbené produkty a jak se pozná zdravý vlas?


Slaný bramborový koláč máte hotový za chvíli a skoro zadarmo: Využijete zbytky a přitom vykouzlíte báječně šťavnaté jídlo

Slaný koláč je v české kuchyni oblíbenou záležitostí hned z několika důvodů. Především se jedná o jednoduchou přípravu, ale také možnost využití zbytků, které byste jinak možná vyhodili do koše. Bramborový koláč, na který nabízíme recept, je navíc chuťově skvělý a rozhodně se stane oblíbeným pokrmem vaší rodiny.


Bento3D je roztomilý webový generátor krabiček, které si vyrobíte na 3D tiskárně

Každý fanoušek japonské kuchyně zná skladné a modulární krabičky 弁当箱 (bentóbako), ve kterých si lidé berou svačinu do práce a do školy. Bentoboxy...


KVÍZ: Chystáte se o prázdninách na výlet po Česku aneb jak se vyznáte v lokálních specialitách?

Pokud rádi cestujete po vlastech českých a ještě k tomu jste milovníci lokálních specialit, pak je tu pro vás náš článek, kde se dozvíte několik tipů na české i moravské vybrané lahůdky. Vyzkoušet si můžete i náš kvíz. Třeba zjistíte nějaké zajímavosti, které vás podnítí k poznávání nových míst a degustaci dosud nepoznaných chuťovek.


Teplá léta jsou ideální pro pěstování melounů: Jak předejít žloutnutí listů a praskání plodů

Teplá léta u nás jsou čím dál lákající k pěstování vodního melounu. Není nad vlastní meloun. Jak na jeho pěstování? Jaké podmínky jsou zásadní? A jak předejít nejčastějším chybám?


Klobása, špekáček, salsiccia: Jak nejlépe připravit uzenářské hvězdy všech grilovaček

Nepatříte-li mezi ostřílené mistry grilu a na hovězí steak si zatím netroufáte, nezoufejte. I tak si můžete pochutnat na dobrotách opečených na ohni. Klobásy patří mezi nejsnadnější suroviny na přípravu, navíc jim stačí pár minut. A my vám navíc poradíme, jak dosáhnout skutečně dokonalého výsledku.


Plovoucí vesnice muslimských rybářů je skrytým klenotem Thajska, ale i zapáchající pastí na turisty

Jako přeneseni do jiného světa se cítíte na houpající se vesnici, která nabízí unikátní jak zážitky, ubytování, stánky se suvenýry, tak místní rybí produkty. Někteří návštěvníci ji považují za turistickou past kvůli špatné hygieně, opotřebované infrastruktuře a přemíře obchodů s předraženými výrobky. Navzdory všemu je plovoucí vesnice stále lákadlem pro cestovatele hledající nevšední dobrodružství.


Kráskám ve Varech narostla křídla: Rozevláté rukávy si zamilovala Petra Nesvačilová i Miss Adéla Štroffeková

Nejen flitry zaplavily Vary. Dalším hitem, který dominuje střihům opulentních rób i večírkových kreací je prvek netopýřích či motýlích křídel v podobě dlouhých rukávů, nekonečných vleček a jiných rozevlátých modelací, které nelze minout pohledem.


Jak na zdravé stravování v létě? Vsaďte na sezónní potraviny a pitný režim, radí nutriční terapeutka Karolína Beranová

Léto je období plné slunce, teplých dnů a venkovních aktivit. Je to ale také čas, kdy se naše stravovací návyky mohou výrazně změnit. S nutriční terapeutkou Karolínou Beranovou jsme se podívali na to, jaké potraviny by měly být součástí vašeho letního jídelníčku, abyste se cítila dobře a zdravě.