ELIšKA (27): KAMARáDKA UVíZLA V TOXICKéM VZTAHU. JE JEN OTáZKOU čASU, KDY NA NI PříTEL VZTáHNE RUKU

Dokážete poznat, jestli jste potkali životní lásku, nebo jen někoho, kdo vám má zlomit srdce? Nikdy přesně nemůžete vědět, co vám budoucnost přinese. Eliška si ale je jednou věcí jistá, její nejlepší kamarádka nežije v harmonickém vztahu a měla by z něj odejít.

Ráda bych zakročila, ale nevím, jak moc mi to přísluší. Moje nejlepší kamarádka Laura (29) žije v toxickém vztahu. Její přítel Vláďa (32) je prostě zlý člověk. Myslím, že by se s ním měla co nejdřív rozejít. Ona to ale neudělá.

Patricie (32): Tři roky po těžkém rozchodu jsem se rozhodla znovu randit. Byl to špatný nápad

Na začátku byli oba zamilovaní

Když se před rokem seznámili, myslela si, že je to ten pravý. Byla jím nadšená. „Tak moc ho miluju, nechci bez něj vůbec být,“ řekla mi asi týden od seznámení. Zdálo se mi, že na to jde velmi rychle, ale taková Laura prostě je. Když se do něčeho pustí, jde do toho po hlavě, a nehledí napravo ani nalevo. S Vláďou to bylo stejné.

Viděli se skoro každý den, byli zahlcení láskou. Všichni viděli, že se vzájemně naprosto a bezpodmínečně zbožňují. Jeden bez druhého neudělali ani krok. Bylo pro ně nemyslitelné, aby se rozdělili. Když ale po pár týdnech první pobláznění minulo, naplno se projevilo, jaký je Vláďa doopravdy člověk.

Petr (25): Kamarádka si vybájila přítele. Zatímco zpočátku to byla docela legrace, teď mi z toho tuhne krev v žilách

Z kamarádčina přítele se vyklubal násilník

Kromě naprosto nesnesitelné žárlivosti začal být násilnický a vztahovačný. Lauru bere jako svůj majetek a běda tomu, kdo by na ni chtěl byť jen sáhnout. Párkrát jsem na vlastní kůži zažila jeho výstup a musím říct, že jsem potom vždy měla husí kůži. Stačilo jen, aby se někdo Laury omylem dotkl nebo se s ní bavil víc, než bylo Vláďovi milé, a on hned ztropil scénu.

Většinou se tak stalo na nějakém večírku, kde Vláďa hodně pil. Daného člověka ihned začal urážet, vyhrožovat mu a někdy došlo i na pěsti. Nálada po takové scéně byla na bodu mrazu, i když Vláďa s Laurou odešli. Vždy jsem si říkala, jestli se někdy jeho násilí neobrátí proti ní.

Sofie (30): Kamarádka zažila domácí násilí. Na první pohled nebylo vůbec znát, že se něco děje

Kamarádka svého přítele brání

Ptala jsem se jí na to několikrát. „Co kdyby tě praštil, to už bys uvažovala o odchodu? Nebo bys ho hájila jako doteď?“ zeptala jsem se jí nedávno. Ona má ale jasno. „Vláďa není zlý člověk, jen mě prostě až moc miluje. Dokáže pro mě udělat cokoliv. Kdybych mu řekla, ať si uřízne nohu, udělá to. Vím, že to někdy přehání, ale je to čistá a opravdová láska,“ odpovídá mi.

Podle mě se ale mýlí, víc bych tomu říkala posedlost a opravdu dost se bojím, aby se to někdy neobrátilo proti Lauře. Laura je ale k mým prosbám, aby s ním zpřetrhala všechny vazby, hluchá.

Pokud se stanete obětí domácího násilí, pomoc najdete třeba v centru ROSA a na jejich bezplatné nonstop lince 800 60 50 80.

Další příběhy ze života →

Petra (20): Přítel mi lhal, pak sáhl po urážkách a násilí. Existují ještě muži, kteří si váží své partnerky?

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na [email protected].

Související články

2024-05-06T11:29:51Z dg43tfdfdgfd