CO DOBRéHO PřIPRAVIT DěTEM? NEPEčENý CHEESECAKE S čERSTVýM OVOCEM JE TO PRAVé

K létu patří jednoduché a rychlé moučníky, především ty nepečené milujeme kvůli jejich jednoduchosti a lahodné chuti. Ozdobit je můžeme po libosti čerstvým ovocem, to jim dodá kromě spousty vitamínů i krásný lákavý vzhled a ještě lepší chuť. V naší úvodní galerii fotografií můžete vidět ukázky této úžasné pochoutky. Posuďte sami.

Nepečený cheesecake mezi dalšími nepečenými dezerty a dobrotami jednoznačně vyniká. Vypadá luxusně a přitom si na jeho přípravu mohou bez obav troufnout i méně zkušené hospodyňky. A co teprve, když se nechají inspirovat názorným video-návodem. Úspěch je zaručený a děti budou nadšené

Nepečený cheesecake s borůvkami

Lotus cheesecake z tvarohu (bez pečení)

Nepečený Lotus Cheesecake s jahodami

Jak připravit nepečený cheesecake

Tato dobrota se připravuje obvykle do kulaté formy, ale pokud chcete připravit pouze menší množství nebo spěcháte, můžete ji nachystat "do skleničky". Receptů na cheesecake je jistě mnoho, my pro vás máme jeden, se kterým budete mít zaručeně úspěch.

  1. Na korpus potřebujete pouze 200 g máslových sušenek, 70 g másla a 3 lžíce rumu. Na krém si připravte 250 g tvarohu v kostce, 200 g smetany ke šlehání, 250 g mascarpone, 200 g bílé čokolády. Na ovocný přeliv ovoce, které máte k dispozici (lesní nebo zahradní směs) a 2–4 lžíce cukru. K tomu ještě malé množství Solamylu.
  2. A už se můžete pustit do "práce", ačkoliv příprava tohoto cheesecake je spíš zábava. Nejprve rozdrťte sušenky, s tím poradí další článek. Pak je propracujte s máslem a rumem.
  3. Hotovou směs namačkejte do pečicím papírem vyložené dortové formy.
  4. Rozpusťte čokoládu a nechte ji částečně zchladnout, nesmí být horká.
  5. Vyšlehejte šlehačku, přidejte tvaroh, mascarpone a rozpuštěnou čokoládu. Vznikne hladký krém.
  6. Krém nalijte na sušenky a nechte do druhého dne vychladit.
  7. Pak už zbývá jen připravit ovocný přeliv z ovoce, které lehce zahustíte Solamylem. Chladným přelivem ozdobte cheesecake až při podávání jednotlivých porcí.

A abyste to měli ještě snazší, podívejte se nejprve na názorné video

Jaký měl tento cheesecake úspěch u vašich dětí? Můžete ho připravit třeba na rodinou oslavu, budeme rádi za vaše postřehy a rady. Přejeme dobrou chuť.
 

Přečtěte si také:

2023-06-06T04:33:28Z dg43tfdfdgfd