CHCETE PEVNěJší PAžE DO LETNíCH TíLEK? DESET MINUT DENNě STAčí, TA ZMěNA VáS DOSTANE

V šatníku máte plno krásných letních šatů a pohodlných tílek, ale stydíte se je nosit kvůli vzhledu vašich paží? Jsou oplácané, kůže na nich povolená, trpí viditelnou celulitidu? Rozhodně nemusíte v letních vedrech trpět v dlouhých rukávech. Nevzdávejte se oblíbeného oblečení a získejte krásnější paže jednoduchým cvičením. Nezapomeňte také na vhodnou péči o pokožku.

Vrchní část paží se bohužel s přibývajícími roky a přibývajícími kily stává častou problematickou partií. Usazuje se zde tuk, svaly povolují, klesá elasticita pokožky, projevit se tu může celulitida, kožní potíže i opruzeniny z toho, jak se mohutné ruce otírají o trup a potí. Partie od ramen k loktům mohou ale rychle zeštíhlet, pokud se na ně zaměříte vhodným cvičením. Není náročné a zabere vám sotva pár minut denně. 

Pětiminutový trénink denně

Snažíte-li se povolené svaly znovu zpevnit a vrátit do kondice, je třeba myslet na pravidelnost. Paže posilujte ideálně každý den, stačí pár cviků, které vám zaberou pět deset minut. Skvělé je, že k nim nepotřebujete žádné pomůcky a cvičit můžete kdykoli - při vaření v kuchyni, čekání v koloně v autě, zatímco si vaše děti hrají na hřišti… I když je váš den plný úkolů a povinností, takových několikaminutových prostojů najdete bezpočet a stojí za to je využít.

Cviky provádějte pečlivě, pohyby by měly být plynulé, nikoli trhavé. Paže propínejte, pozor na stranovou nerovnoměrnost. Myslete i na správné držení těla a vzpřímený postoj, zapojujete i další svaly, především zádové a hrudní. Postupně přidávejte na intenzitě, zvyšte množství cviků, případně vezměte du rukou činky, odporové gumy nebo fitball. Kombinovat můžete cvičení na paže i s cviky na záda, která zatočí s tukovými faldíky na zádech i bolestí ze sedavého stylu života. 

Cvik 1: Kmitání

Paže upažte do stran, dlaně míří dozadu. Hlídejte si, že paže máte propnuté až do špiček prstů, držíte obě ve stejné rovině. Tělo je zpříma, záda rovná, bříško vtažené. Kmitejte oběma rukama směrem vzad, cvik desetkrát zopakujte. 

Cvik 2: Kroužky

Vycházíte ze stejné pozice: rovné tělo, vtažené břicho, paže upažené do stran, dlaně směřují vzad. Přetočte současně obě dlaně vpřed a vraťte vzad. Cvik desetkrát zopakujte, hlídejte si, že paže zůstávají napnuté.

Mohlo by se vám líbit

Geniální školní cvik most vám posílí ruce, nohy a zpevní střed těla: Zvládnete ho kdekoliv. Jak na něj, krok za krokem

Pozice mostu patří mezi nejlepší cviky s vlastní vahou. Je výzvou pro milovníky jógy, ale i geniálním cvikem pro všechny, kteří si chtějí narovnat záda. Díky mostu rozevřete hrudník, posílíte ruce, nohy a zpevníte střed těla. Zvládnout tento cvik dokonale vyžaduje ale trochu snahy a tréninku.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Cvik 3: Boxování

Ruce pokrčte, a zdvihněte, zatnuté pěsti jsou těsně pod úrovní brady, lokty vytočené do stran. Boxujte do vzduchu před vámi, svižně, paže jdou až do natažení, pěsti zůstávají zatnuté. Procvičte dvacetkrát na každou ruku, střídejte je. 

Cvik 4: Ruce vzhůru

Paže mějte svěšené, zpevněte je, propněte. Střídavě přes předpažení zdvihněte vždy jednu nataženou paži nad hlavu, poté vraťte do původní pozice. Střídejte levou a pravou, každou zopakujte cvik dvacetkrát. 

Cvik 5: Modlitba

Ruce spojte před hrudníkem, dlaně opřete o sebe, prsty jsou natažené, lokty vytočené do stran. Tlačte dlaně co nejvíce k sobě, vydržte pět vteřin, uvolněte, ale pozici rukou nerušte. Cvik desetkrát zopakujte. 

Cvik 6: Stlačování loktů

Upažte a ruce ohněte v loktech směrem vzhůru. Pohybujte rukama v této pozici směrem před sebe, snažte se rukama navzájem dotknout celou linií od loktů po konečky prstů. Cítit byste měli napětí v horní části paží, pracují í ramena a lopatky. Zopakujte dvacetkrát. 

Mohlo by se vám líbit

Nejlepší cviky na rozproudění lymfatického systému. Zvládnete je v pohodlí domova

Býváte často unavení a bez energie? Možná si říkáte, že na vás leze jarní únava, ale pocit únavy může mít na svědomí také ucpaný lymfatický systém. Zkuste rozproudit lymfu v těle pomocí následujících cviků.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Pečujte i o kůži

Vzhled rukou ovlivníte nejen cvičením. Myslete i na kvalitu vaší pokožky. Dbejte na pitný režim i dostatečnou vnější hydrataci kvalitním krémem nebo olejem. Jen dobře hydratovaná pokožka je jemná, hebká a pevná. 

Dopřejte si pravidelný peeling spojený s masáží. Zbaví vás odumřelé kůže, ruce prokrví a stimuluje produkci kolagenu

Pokud vás trápí červená krupička, peeling a hydratace by mohly pomoci i s ní. Zaměřte se také na jídelníček, zkuste omezit jednoduché cukry, naopak se zaměřte na kvalitní tuky v rybím oleji, semínkách a oříšcích, a dostatek vitaminu B a E, jsou pro vzhled pokožky zásadní.

Cvičíte rády doma? Pak si přečtěte o tom, jak se naučit jednoduchý geniální cvik most.

Související články

2024-06-12T14:16:03Z dg43tfdfdgfd