BíLé TRIčKO JAKO BASIC KOUSEK šATNíKU. VíME, JAK OžIVí Váš OUTFIT A JAKýCH CHYB SE VYVAROVAT V JEHO NáKUPU I NOšENí

Bílé tričko je nezbytným základem každého šatníku. Je univerzální, elegantní a nadčasové, což z něj činí ideální volbu pro ženy všech věkových kategorií. Pro ženy 45+ může být bílé tričko klíčovým prvkem, který dodá outfitu svěžest a moderní nádech. Jak jej správně vybrat a nosit, aby váš styl byl vždy na jedničku?

Dokáže dodat šmrnc a lehkost uniformnímu a příliš usedlému outfitu, působí mladistvě a svěže, v létě s ním rozhodně neuděláte chybu. Hodí se k saku, džínám, k sukni i šortkám, snadno ho zkombinujete s křiklavými barvami, pastely i potisky. Dobře si rozumí i s přírodními materiály, které vám v létě zaručí potřebné pohodlí.

Proč je bílé tričko must-have?

Bílé tričko se hodí k téměř všem ostatním kouskům šatníku. Můžete ho kombinovat s džínami pro neformální vzhled, nebo s elegantní sukní a sakem pro formálnější příležitosti. Je ideální jak pro volný čas, tak do práce. Bílé tričko dodává outfitům svěžest, skvěle funguje, když chcete vypadat mladistvě a upraveně.

Jakých chyb se vyvarovat při nákupu

Kvalita materiálu: Vyhněte se levným materiálům, které se po několika praních vytahají a zežmolkují. Bílé tričko unosíte, není třeba na něm škudlit. Pozor i na materiály, ve kterých vám nebude příjemně, vybírejte bavlnu nebo směsi s přírodním vláknem, které jsou příjemné na nošení a dobře drží tvar.

Správná velikost: Tričko by nemělo být ani příliš těsné, ani příliš volné. Perfektně padnoucí tričko zdůrazní vaši siluetu a zároveň vám poskytne pohodlí.

Průhlednost: Bílé tričko by nemělo být průhledné, pozor tedy na příliž nízkou gramáž látky. Zkontrolujte materiál na světle, abyste se ujistili, že vám nebude prosvítat spodní prádlo. Zejména s přibývajícími roky to působí lacině.

Výstřih: Při nákupu se zaměřte na výstřih, každé postavě lichotí trochu jiný. Kulatý výstřih sluší dámám s menším poprsím i postavou připomínající přesýpací hodiny. Výstřih do V lichotí každé postavě, navíc opticky protáhne linii krku. Lodičkový výstřih lichotí štíhlé postavě, pozor na něj, pokud máte hodně široká ramena. Širší ramenům a plnějšímu dekoltu sluší hranatý výstřih. Pokud vás trápí povadlé kontury a vrásky v dekoltu, vyhněte se příliš hlubokému výstřihu. 

Mohlo by se vám líbit

Trend bot na léto 2024: Na bílé tenisky zapomeňte, hitem bude jiná barva

Každý by si pomyslel, že must have kouskem každé ženy musí být bílé tenisky. Letní trendy pro léto 2024 ovšem diktují jinou barvu, která je slušivá, ať už ji vynesete na víkendovou vycházku, do práce, nebo třeba na rodinnou oslavu. Je jemná, a přesto dokonale ozvláštní váš outfit. Inspirujte se v naší galerii.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Jak bílé tričko nosit a kombinovat

S džínami a teniskami: Tato kombinace je klasikou, která nikdy neomrzí. Vyzařuje uvolněnost a styl a hodí se pro různé příležitosti. Pro neformální vzhled můžete přidat džínovou bundu, kožený křivák nebo svetřík. Zkuste také džínovinu na jiné způsoby, třeba minimalistické džínové šortky, džínové kalhoty v tmavých odstínech nebo letos velmi trendovou džínovou maxisukni

S elegantní sukní: Bílé tričko v kombinaci s tužkovou sukní a podpatky je skvělou volbou pro pracovní schůzky nebo společenské události. Doplnit ho můžete decentními šperky, v případě chladnějšího počasí přidejte blejzr nebo cardigan.

Pod sako: Bílé tričko pod sako je ideální pro business casual styl, zajistí pohodlí a současně elegantní vzhled. Vsaďte na sčesané vlasy a decentní šperky, na nohy obujte podpatky nebo pohodlnější mokasíny

Vrstvěte: Bílé tričko je perfektní základ pro vrstvení. Můžete ho nosit pod lehké svetříky, kardigany, ale i pod letní šaty. Dejte šanci kouskům na ramínka, s tričkem dostanou zcela nový styl. 

Buďte kreativní: Čistě bílé tričko umožní kombinace s odvážnými potisky a výraznými barvami. Zkuste k němu sako v ostrých barvách, sukni s květinovými potisky, pruhované nebo barevné kalhoty, metalické kousky. Létu sluší i čistě bílý outfit, sněhově bílé tričko zkombinujte se sukní v krémovém tónu, dodá vašemu looku svěží a mladistvý nádech.

Zaručené módní kombo vykouzlíte kombinací bílého topu s oranžovou sukní nebo volnými kalhotami. Oranžová je barvou tohoto léta a sluší i dámám přes padesát. 

Mohlo by se vám líbit

Roztrhané džíny, odhalený dekolt a usedlé kostýmky: Módní chyby, kterých se dopouštějí ženy po čtyřicítce

Vypadat i ve zralém věku mladistvě a mít šmrnc, může každá z nás. Jen je potřeba trochu nad svým stylem oblékání přemýšlet a vyvarovat se některých módních přešlapů. Které jsou ty nejčastější, co nám zbytečně přidávají roky?
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Pečujte o něj

Bílé tričko je nepostradatelný základ každého šatníku. Díky jeho univerzálnosti a jednoduchosti jej můžete nosit v mnoha různých stylech a kombinacích. Při jeho nákupu se zaměřte na kvalitu materiálu a správnou velikost, jen tak si zajistíte dlouhou životnost a maximální pohodlí. Perte ho správně, jen se světlým oblečením, ať neztratí svou zářivost, zaprané tričko působí lacině a ušmudlaně, dokáže shodit celkový dojem z outfitu, totéž platí pro těžko odstranitelné a dobře viditelné skvrny. O světlé oblečení je třeba řádně pečovat, jen tak v něm můžete vypadat skvěle a dodá vašemu outfitu tu správnou jiskru.

Zajímá vás móda? Pak byste se jistě chtěli dozvědět, jaký je nejkrásnější střih šatů na léto. Zavinovací šaty sluší všem typům postavy. Inspirujte se a přečtěte si náš nový článek.

Související články

2024-06-13T04:33:52Z dg43tfdfdgfd