BOUCHACí BLOKY JSOU NOVýM KUCHYňSKýM OSTROVEM?

Pokud sledujete trendy v designu, pravděpodobně jste už viděli, jak se bouchací bloky stávají populárním doplňkem kuchyňských schémat. Přenosné, šetřící místo a s jedinečným designem, jsou tyto oživené kusy novým způsobem, jak vytvořit kuchyňský ostrov?

V nedávných trendech se nápady na kuchyňské ostrovy skládaly převážně z krásných vestavěných designů, které splňují dokonalou soudržnost s ostatními skříněmi v kuchyni. Ale s tím, jak se letošní trendy posouvají od jednotné dokonalosti k eklektičtějšímu stylu, se bouchací bloky stávají ještě více oblíbenými.

Co je to kuchyňský design ve tvaru I?

Takže jsou bouchací bloky novým způsobem, jak vytvořit ostrov? Abychom zjistili, zda je tato nezávislá alternativa skutečně dobrým nápadem, obrátili jsme se na interiérové designéry, abychom zjistili, co si myslí o této rostoucí tendenci.

Co je to bouchací blok?

Bouchací bloky jsou velké a odolné dřevěné desky, historicky používané řezníky k řezání svých výrobků. Jejich odolné vlastnosti jsou to, co je činí populární volbou pro kuchyňské ostrovy – jsou ideálním materiálem pro pracovní plochy, kde probíhá příprava jídla.

„Bouchací blok je obvykle vyroben lepením nebo spojováním dřevěných proužků. Díky silnému směru dřevních vláken jsou zvláště pevné a odolné, pokud jsou vyrobeny z amerických nebo zahraničních tvrdých dřevin,“ vysvětluje Seth Ballard, AIA, ředitel Ballard + Mensua Architecture.

Když se bouchací blok použije jako kuchyňský ostrov, obvykle jsou samostatné jednotky, některé z nich mají kola, aby byly přenosné. Často jsou pod příborníkem přidány otevřené police, přičemž dřevo a kov jsou populárními materiály pro konstrukci struktury.

Jsou kuchyňské ostrovy z bouchacího bloku dobrý nápad?

Volba použít bouchací blok jako kuchyňský ostrov závisí na vašem stylu interiérového designu – tendují k tomu, aby vyhovovaly kuchyním, které mají prvky tradičního nebo rustikálního stylu. S tím řečeno, kuchyňský ostrov z bouchacího bloku může vytvořit krásný bod zájmu a vnést do vašeho schématu určité charakterové rysy.

“Během let byly řeznictví často nahrazovány malými ostrovy a jsme velmi rádi, že se vracejí. Něco na pohyblivém kusu nábytku je opravdu příjemné. Nabízí různé možnosti v závislosti na situaci,” říká Helen Parker, kreativní ředitelka deVOL.

“Můžete vytáhnout bouchací blok na konec stolu pro velká setkání, kde potřebujete extra místo na přípravu jídla, nebo ho přemístit k sporáku, když potřebujete více prostoru na povrchu pro servírování jídla na talíř,” navrhuje.

Kromě přenosných výhod bouchacích bloků existuje mnoho praktických výhod v materiálu, ze kterého jsou vyrobeny. “Použít bouchací blok jako ostrov je skvělý nápad. Umožňuje zacházet s ostrovem spíše jako s funkčním kusem nábytku a poskytuje úlevu od monotónnosti materiálu,” říká interiérový designér Peter Dunham.

“Některé věci, jako je krájení, opravdu nechcete dělat na svém mramoru, žulovém nebo jiných “silných” kamenech, které stále dělají hluk. Materiál bouchacího bloku je na to určen, poskytuje více pozvánky a pohodlnější povrch pro jídlo a servírování nebo dokonce práci na notebooku,” dodává.

Není to jen funkční aspekty kuchyňských ostrovů z bouchacího bloku, které je činí populárními – jsou také vizuálně velmi atraktivní. “Vždy nabízíme naš

im zákazníkům možnost použít bouchací blok, věděli jsme, že bude rozřezán a použit jako krájecí deska,” říká Seth.

“V tomto případě ukazujeme příklady toho, jak bude dřevo vypadat s otisky nožů a patinou časem,” vysvětluje. Tento opotřebovaný a použitý vzhled je součástí trvalého přitažlivosti bouchacích bloků, zejména v době, kdy trendy v interiérovém designu přijímají “nedokonalé” prostory.

Ať už si ponecháte jednoduchost s bouchacím blokem v nohách, zvolíte přenosný kus nebo přidáte extra úložný prostor kuchyni, tyto kuchyňské ostrovy z bouchacího bloku určitě inspirují nový vzhled pro váš prostor.

PŘIDEJTE KOLA, ABY BYL PŘENOSNÝ

Jedna z vlastností, která dělá bouchací bloky tak atraktivními, je to, že jsou menší než typické vestavěné kuchyňské ostrovy, takže kromě úspory místa je možnost přidat kola, aby byly přenosné.

“V době, kdy deVOL začal, jsme byli velmi pro bouchací bloky. Většinou můžete umístit jeden do většiny kuchyní, i když nemáte místo na ostrov nebo přípravný stůl. Na nohy jsme dali tlustá kola, takže jste mohli tyto stolky přes kuchyni otáčet,” říká Helen.

V tomto schématu byl vytvořen jednoduchý přenosný kuchyňský ostrov s přidáním kol, zatímco zelená barva použitá na ostrově vytváří pocit venkovské kuchyně kombinované s žlutými skříněmi.

ZAVEDTE KONTRAST S RŮZNÝMI ODSTÍNY DŘEVA

Kuchyňský ostrov z bouchacího bloku je jedinečným prvkem, takže se zdá správné, že by měl být středem pozornosti místnosti. Pro dosažení tohoto zkuste zavést kontrast mezi ostrovem a zbytkem kuchyně, ať už jde o styl, barvu nebo povrchovou úpravu.

Existuje mnoho způsobů, jak zavést kontrast do kuchyně. Seth navrhuje: “Vymalujte periferní skříně barvou s kontrastujícím ostrovem nebo zkuste kontrastovat s podlahou. Například světlejší nebo střední dřevěná podlaha dobře ladí s temnější ořechovou deskou, nebo bordová deska dobře ladí s tmavší podlahou.

Tato kuchyně je perfektním příkladem, kde bílé skříně umožňují, aby přirozené odstíny dřeva kuchyňského ostrova v bouchacím bloku skutečně zářily.

Volba bouchacího bloku jako kuchyňského ostrova neznamená, že musíte upustit od úložného prostoru. A i když nemusí nabízet úložný prostor, který by nabízela vestavěná kuchyňská linka, stále existuje několik způsobů, jak využít další místo na maximum.

Typickým prvkem bouchacího ostrova je otevřená police na spodní straně, jako je to v kuchyňském schématu. Poskytuje užitečný prostor pro ukládání větších kuchyňských předmětů, jako jsou hrnce, pánev a velké mísy, které by se nemusely vejít do běžných skříní.

Tento bouchací blok má také dvě hluboké šuplíky těsně pod příborníkem, ideální pro uložení menších kuchyňských předmětů, ke kterým potřebujete snadný přístup, ale nemusíte je nutně vystavovat.

UDĚLEJTE Z NĚJ VÍCEFUNKČNÍ

Stejně jako u každého stylu kuchyňského ostrova, zavedení bouchacího bloku nabízí více než jednu funkci. Při návrhu vašeho ideálního bouchacího bloku zvažte, jak funguje ve vašem prostoru a jak byste chtěli, aby fungoval.

“V této kuchyni jsme postavili ostrov tak, aby se mohl snadno pohybovat. Také funguje jako bar nebo další servírovací plocha, kterou zákazník používá k zábavě. Je to krásná, flexibilní a funkční volba pro kuchyni,” vysvětluje Peter.

Jednoduchá struktura tohoto bouchacího bloku znamená, že ho lze použít jako další pracovní plochu pro přípr

avu jídla, intimní posezení nebo jako stojan na nohy pro zábavu.

SMÍCHEJTE MATERIÁLY PRO MODERNÍ PŘÍSTUP

Bouchací bloky jsou téměř vždy vyrobeny z dřeva a obvykle mají tradičnější design. Ačkoli to vyhovuje vkusu některých lidí, pro jiné by to mohlo nevyhovovat stylu designu.

Skvělým způsobem, jak udělat bouchací blok v kuchyňském prostoru moderní, je pečlivě míchat různé materiály. To může vytvořit krásný pocit starého a nového v prostoru, který působí nadčasově a moderně.

Tato kuchyně kombinovala středně tónované dřevo z ostrova s obklopujícími mramorovými pracovními plochami. Spolu s tmavě modrými skříněmi se oba prvky perfektně kombinují.

Podle interiérových designérů jsou bouchací bloky novým způsobem, jak okamžitě vytvořit kuchyňský ostrov. Všestranné a estetické přidávají šarm a charakter do jakéhokoli kuchyňského schématu, ať už se jedná o prostorový nebo kompaktní prostor.

Zdroj: Homes & Gardens

Zůstaňte v obraze s našimi novinkami na naší stránce na Facebooku.

Tento obsah byl přeložen pomocí AI.

O post Bouchací bloky jsou novým kuchyňským ostrovem? apareceu primeiro em DecorStyle.

2024-05-07T17:13:53Z dg43tfdfdgfd