5 TIPů, JAK VKUSNě ZAHRNOUT SKříňKY DO KUCHYNě S PROSKLENýMI DVEřMI

Skříňky s prosklenými dveřmi mohou dobře fungovat v mnoha stylech interiérového designu – jde jen o to najít správný způsob, jak je zavést.

Od vysokých skříněk po výrazné prvky, existuje design, který se hodí k každému kuchyňskému schématu.

Jsou kuchyňské skříňky se skleněnými dveřmi stále v módě? Odborníci hodnotí, zda je tento klasický design nadčasový nebo zastaralý

Volte rýhované sklo

Volba jednoduchého skla funguje velmi dobře, zvlášť pokud chcete vytvořit vitrínu pro vaše oblíbené příbory, ale pokud chcete zachovat pocit skrytého úložiště, rýhované sklo je skvělou volbou.

Skla s rýhováním dodávají zábavný a vintage vzhled – a i když skrze ně stále můžete vidět, vytvářejí rozmazaný efekt, což znamená, že nemusíte mít všechny police dokonale uklizené a „připravené na výstavu“.

Tato kuchyně je krásným příkladem, kde bylo rýhované sklo použito místo pevných dvířek na skříňkách od podlahy ke stropu. Okamžitě rozbíjí objem dřeva a nádherně ladí s detailním rýhovaným dřevem na kuchyňském ostrově.

Rámečte sporák skříňkami s prosklenými dveřmi

Výběr skříněk s prosklenými dveřmi neznamená, že všechny musí být skleněné. Místo toho zavedení jedné nebo dvou skříněk s prosklenými dveřmi může přidat krásný prvek do kuchyně, zvlášť pokud je použijete k vytvoření pocitu symetrie.

„Rádi navrhujeme sérii stěnových skříněk s prosklenými dvířky nebo je umísťujeme po obou stranách sporáku, což vypadá krásně a nadčasově,“ říká Jayne, design, který je dokonale ukázán v této kuchyni, kde se nachází dvě horní skříňky s prosklenými dveřmi.

Volba minimalistického přístupu umožňuje, aby měly svůj okamžik a působily jako speciální prvek. Může to také pomoci vytvořit design, který vypadá osobněji a lépe odpovídá tomu, jak používáte svůj prostor.

Vložte vintage prvek

Pokud hledáte vzhled staré-vs-nové, skříňky s prosklenými dveřmi mohou pozvednout design, zvlášť pokud zavedete něco vintage nebo starého. Ať už jde o recyklovaný kuchyňský ostrov nebo starou lékárničku, mohou přidat bohatý charakter do schématu.

„Volil bych elegantní, prosklené a velké kousky jako dobrý začátek. Mohou být robustní a jejich záda mohou vypadat poněkud těžkopádně. Použijte stěnové skříňky jako dekorativní prvky, možná vintage, ale vždy krásné nebo elegantní, spíše než funkční,“ říká Helen Parker, kreativní ředitelka společnosti deVOL.

Pokud se rozhodnete pro starý nebo vintage kousek, vystavujte ho daleko od oblastí kuchyně, které jsou vystaveny velkému teplu nebo vlhkosti, aby zůstal v dobrém stavu. Pokud chcete použít kousek v oblasti s vysokým provozem, zvažte použití odolnějšího skla.

Natřete vnitřek skříněk pro nečekaný barevný akcent

Většina lidí spojuje skříňky s prosklenými dveřmi s klasickým a nadčasovým designem. A i když je to pravda, také otevírají příležitost k vytváření odvážných a výrazných designů, jako v této kuchyni, kde byl vnitřek skříněk natřen jasnou barvou.

„Vnitřek prosklených skříněk může být natřen barevným akcentem pro osobní a zábavný dotek. To přidává velký zájem k vzhledu kuchyně a je to velmi snadné dosáhnout. Můžete být odvážní s výběrem barvy nebo jen vytvořit kontrast s dominantním schématem skříněk,“ říká Jayne.

Růžová barva byla vybrána pro použití uvnitř těchto skříněk s prosklenými dveřmi, která krásně kontrastuje se zelenými dlaždicemi a tmavým dřevem používaným v ostatním schématu. Tón je spojen s ostatním designem kuchyně přidáním růžové lavice a odpovídajícího odstínu na osvětlení.

Přidejte sklo do kuchyňského ostrova

Přidání skla do horních skříněk nebo velkých skříněk, i když je to nejvíce zřejmé, není jediným způsobem, jak zavést tento trend. Ve skutečnosti čím dál častěji vidíme lidi zavádět skříňky s prosklenými dveřmi do kuchyňských ostrovů, zvlášť v otevřených kuchyních.

„Je velmi trendy používat skříňky s prosklenými dveřmi v ostrově, aby se vytvořil přechod do obývacího pokoje – přičemž sklo by mělo být vždy tvrzené. Mít skříňky s prosklenými dveřmi s konkrétním stylem vypadá skvěle pro plynulý přechod z obývacího pokoje do kuchyně,“ říká Jayne.

Sklo okamžitě zjemňuje vzhled kuchyňského ostrova, dodává útulný dotek a vytváří soudržnější plynutí mezi kuchyňským prostorem a přilehlým útulnějším obývacím prostorem.

Skříňky do kuchyně s prosklenými dveřmi jsou stále velmi módní – místo kuchyně plné skla jde o vytvoření schématu, které vyhovuje vašemu prostoru a estetice, se skříňkami ze skla, které působí soudržně, místo aby byly přehnané. Ať už se rozhodnete pro sklo v ostrově, abyste spojili otevřený prostor, nebo zavádíte skříňky s prosklenými dveřmi pro rámování sporáku, existuje mnoho způsobů, jak tento oživený trend opět vypadat jako nový.

Zdroj: Homes & Gardens

Sledujte novinky na naší stránce na Facebooku.

Tento obsah byl přeložen pomocí AI.

O post 5 tipů, jak vkusně zahrnout skříňky do kuchyně s prosklenými dveřmi apareceu primeiro em DecorStyle.

2024-07-26T13:04:58Z dg43tfdfdgfd