10 TIPů NA VELIKONOčNí DOBROTY PRO KOLEDNíKY: VYBERTE SI OD OBYčEJNýCH VAJíčEK K ORIGINáLNíM NáPADůM

Velikonoce jsou pro většinu z nás spojeny s příchodem jara, ale i hostů do domu. Lámete si hlavu, co darovat koledníkům, kteří dojdou na pomlázku? Již nemusíte, připravili jsme pro vás tipy na originální, krásné i chutné nápady pro kluky i pány všech věkových kategorií.

Ať už jsou pro vás Velikonoce důležitým svátkem oslavujícím vzkříšení Ježíše Krista nebo oslavujete příchod vytouženého jara tradiční pomlázkou, máme pro vás několik tipů, co připravit na velikonoční stůl pro koledníky:

  1. Minivajíčka v sáčku s krásnou mašlí – obchody se předhánějí v nápadech na vajíčka. Můžete v podobě vajíček použít bonbony i oříšky. Kupte velké balení, rozdělte do drobných sáčků a ozdobte mašlí.
  2. Kvalitní čokoláda – můžete ji zakoupit v podobě vejce či klasické tabulky, nebo připravit domácí čokoládu. Pro plnoleté koledníky lze koupit čokoládové bonbony, které obsahují whisky nebo rum.
  3. Ovoce – nesmíme zapomenout na sladkosti ve zdravém obalu matky přírody. I v tomto případě můžete vytvořit sáčky s mašlí, nebo je ozdobit velikonočními motivy.
  4. Velikonoční perníčky sladké velikonoční perníčky s krásnou polevou budou ozdobou každého koše, který si koledník z pomlázky statečně ponese domů.
  5. Lyofilizované ovoce – to se barvami jen hemží. Smíchejte jahody, ananas, kiwi aj., zabalte do celofánu nebo vytvořte s dětmi velikonoční papírové kornouty.
  6. Minidortíky se zelenou polevoucupcaky se skvěle hodí ke každé příležitosti. Ozdobte dortík polevou se zeleným barvivem a schovejte v ní několik minivajíček z bonbonů.
  7. Sladký popcorn – popcorn ve veselých jarních barvách dokonale doplní koledníkům nadílku. Zvolíte jednobarevný, nebo bude hrát všemi barvami?

  8. Máslové sušenky s razítky pokud vaše rodina miluje máslové sušenky, určitě si pořiďte razítka. Sušenky budou zcela originální a děti budou tak rády pomáhat, že nebudete stíhat péct.

  9. Zdobená vejce natvrdo – nesmíme zapomenout na klasiku našich dětských let. Potěší obyčejné vejce natvrdo, ze kterého si koledník udělá večer skvělou pomazánku, nebo jím ozdobí chléb s máslem.

  10. Makronky – dají hodně práce, ale dostat křehkou sladkou dobrotu si zaslouží každý koledník, který brzy ráno vážil cestu až k vám, aby vám podle tradice zajistil krásu a zdraví. Vyzkoušejte je podle našeho video-receptu.

     

Přečtěte si také:

2023-04-01T12:36:12Z dg43tfdfdgfd