Trending:


Žena kvůli skvrně přes půlku obličeje trpěla a trávila hodiny maskováním. Nakonec z ní udělala přednost

Příběh třiadvacetileté modelky a influencerky z Turína je důkazem toho, že skutečná krása nespočívá v dokonalosti, ale v přijetí našich nedostatků a oslavě naší jedinečnosti. Od narození pokrývá totiž její tvář velké mateřské znaménko, které se snažila pracně skrývat. Za svůj nevšední vzhled se ale jednoho dne přestala stydět a prosadila se dokonce v modelingu…


Přeměna, která ohromí: Dvousetletý dům doplněný o fascinující moderní přístavbu

Dvousetletý dům potřeboval radikální rekonstrukci. Architekt Guillaume Levesque rozhodl, že využije také dvora a kromě rekonstrukce přistaví ke stávající budově moderní objekt.


Jak pomoci dětem vypořádat se s šikanou

Šikana je jednou z nejtěžších věcí, kterou může dítě prožít. Existuje mnoho různých forem šikany, které mohou zanechat emocionální jizvy, fyzická zranění a v extrémních případech i horší následky. Pro rodiče je to nesnesitelné, protože mohou mít pocit, že se to vymyká jejich kontrole. Nejste však bezmocní, když je vaše dítě šikanováno. Existuje mnoho způsobů, jak ji můžete zastavit a pomoci dítěti ji překonat. Chcete-li se dozvědět, jak pomoci dětem, které jsou šikanovány, klikněte na tuto galerii.


Efektní proměna kuchyně a chodby v pražském činžáku se špetkou kýče

Kuchyně a chodba ve smíchovském činžáku potřebovaly odlehčit, vyčistit a přidat šmrnc. Na funkčním základu vynikla sbírka starých pokladů, leopardí tapeta i lesklé detaily.


Rozhodla se babičku umístit do domova seniorů. „Byla to noční můra, musela jsem podat stížnost. Chci, aby babička byla šťastná," říká Eva

I když se někdy snažíme sebevíc, jsme na lidi kolem sebe milí a přívětiví, často se můžeme setkat s tím, že ostatní, kteří jsou fundovaní a které jsme poprosili o pomoc, jsou nakonec těmi, kdo nám přitíží. Totéž se stalo v případě paní Evy (46), která nám napsala o radu.


Cuketa může být i jedovatá. Jak to poznat?

Léto je v plném proudu a jako každý rok začala sezóna cuket. Když se povedou, rostou na zahradě jako divé a často člověk ani neví, co s nimi. Pečená, v polévce, na gril nebo třeba do perníku. Vždy bude skvělá. Věděli jste ale, že může být i jedovatá? Ne? Pak byste neměli následující řádky přeskakovat. Chutnala vám cuketa […] The post Cuketa může být i jedovatá. Jak to poznat? appeared first on HomeInCube.


Denní horoskop na 8. července 2024: Býkům hrozí konflikt, Pannám prospěje pozitivní myšlení

Denní horoskop nejen pro ženy na pondělí 8. 7. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Jennifer Lopez a Stevie Mackey spatřeni v Hamptons na kolech ve stylových letních outfitech

Jennifer Lopez si v Hamptons užívá letní dny naplno. Spolu se Steviem Mackeym vyrazila na kolo a znovu ukázala svůj skvělý smysl pro módu.


Mango můžete pěstovat i doma. Stačí vám pecka

Kdo by neměl rád mango? Toto tropické ovoce má nejen lahodnou chuť, ale také obsahuje spoustu vitamínů a je skvělým zdrojem draslíku i vlákniny. Sehnat ho v obchodě či supermarketu už není v dnešní době nic složitého, a to hlavně teď před Vánoci. Tak jeho pecku nevyhazujte a vypěstujte si z ní vlastní rostlinu. Zvládne to každý. Ovoce […] The post Mango můžete pěstovat i doma. Stačí vám pecka appeared first on HomeInCube.


Mikro trend léta 2024: Paisley motiv zahnuté kapky je zpět s plnou parádou a sluší letním kouskům i džínovině

K létu neodmyslitelně patří. Motiv zahnuté kapky nazývaný paisley. Vzor z perských koberců, který sluší letním kouskům a letos si opět zabírá vysokou pozici mezi oblíbenými letními motivy. Patříte mezi jeho fanoušky?


Týdenní horoskop: Ryby čeká období plné vášně, Lvi budou řešit velké změny

Týdenní horoskop přináší astrologický výhled na druhý červencový týden. Přečtěte si váš horoskop a zjistěte, co vám hvězdy přichystaly na období od 8. do 14. července 2024. Na co se mohou těšit zrozenci jednotlivých znamení zvěrokruhu? Dozvíte se, jak se vám bude dařit nejen v práci, ale i ve vztazích.


Žahour: Tradiční česká borůvková omáčka a její příprava

Když se řekne žahour, mnozí z nás si vybaví léto na venkově, fialové prsty a chuť čerstvě nasbíraných borůvek. Žahour je tradiční česká sladká omáčka z borůvek, která se skvěle hodí k různým druhům knedlíků, palačinkám nebo lívancům. Tento recept, který pochází z kuchyně našich babiček, je jednoduchý na přípravu a jeho chuť vás okamžitě přenese do dětských let.


ELLE Beauty Lounge: Hvězdy posledního červeného koberce

Karlovarský festival byl včerejším večerem oficiálně ukončen. Nejvyšší cenu, Křišťálový glóbus, 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu získal film Náhlý záblesk hlubších věcí. V ELLE Beauty Lounge se poslední večer blýskalo róbami hvězd. Jak vypadalo vyvrcholení festivalu a opravdu poslední červený koberec?


Krásná výsada mít po ruce vždy čerstvý bobkový list

Vavřín, známý jako bobkový list, je stálezelený keř i strom s aromatickými listy. Laurus nobilis je jedním z nejstarších pěstovaných keřů (stromů), který se začal po Evropě šířit v polovině 17. století. Známý je už ze starého Říma. Bobkový list lze použít do různých pokrmů, včetně polévek a dušených jídel.


Perte ponožky v mikrovlnce, má to celou řadu výhod

Řada žen v domácnosti ví, jak těžké je udržet bílé prádlo beze skvrn. Obzvlášť, jedná-li se se o bílé ponožky, které se často velmi rychle znečistí. Zadupaným ponožkám často nepomohou ani bělící prostředky na praní. Ruční praní je navíc velmi pracné a zdlouhavé. Množství zapraných ponožek dá v početnější rodině pořádně zabrat. Má to ale řešení.


Rozchodník: Robustní rostlina kvete i v těch největších vedrech

Rozchodník je univerzální rostlina. Existuje spousta druhů, které je možné využít jako půdopokryvnou, popínavou rostlinu, ale také jako lákadlo pro včely. To nejlepší na něm je, že přežije i vysoké teploty.


Útulný byt, ve kterém se stočí zrak na kuchyni v mátové barvě

Často doma hledáme prostor pro odpočinek nebo jen takovou vlastní „zašívárnu“, kde nás nikdo nebude rušit. Přesně o tom snila mladá rodina, která oproti současnému zvyku rozčlenila otevřený prostor v bytě nejrůznějšími policovými systémy, polopříčkami či skleněnou stěnu. Pojďte se s námi podívat do bytu plného zajímavých nápadů. Byt disponuje dvěma obývacími pokoji, přičemž jeden slouží pro […] The post Útulný byt, ve kterém se stočí zrak na...


Jak upéct banánový chlebíček? V tomto báječném receptu zužitkujeme přezrálé banány

Banánový chlebíček je výtečný a vláčný moučník, který se hodí jak k snídani, tak i k odpolední kávě. Na tento moučník můžeme perfektně zužitkovat již přezrálé banány, které zajistí přiměřenou sladkost moučníku.


Horoskop od 8. Července: raci se budou topit v lásce, váhy nesmí ztrat

Týden bude krásně prázdninový. Pokud jste si v tento čas vzali dovolenou, udělali jste dobře. Tohle je jedna z nejlepších konstelací toto léto, tak si užívejte krásných letních chvil. Pokud musíte do práce, tak po ní pospěšte za přáteli nebo na koupaliště a užívejte si!


Vše, co potřebujete vědět o kousání nehtů, a jak s ním přestat

Kousání nehtů, známé také jako onychofagie, je nutkavý návyk kousání nehtů. Předpokládá se, že jen ve Spojených státech jej provádí až 30 % jedinců. Zvyk často začíná v dětství; kousání nehtů je vyvoláno stresem, úzkostí, nudou nebo dokonce perfekcionismem. A přestože se může zdát, že je tento zlozvyk neškodný, může vést k fyzickým problémům, jako jsou infekce, problémy se zuby a poškození nehtů, a také ke společenským rozpakům. V této galerii najdete příčiny kousání nehtů a různé strategie, které vám pomohou se tohoto zlozvyku nadobro zbavit.


Neplodí vám cuketa? Prořežte jí listy – lepší životabudič byste jí mohli dopřát jen těžko

Neplodí vám cuketa? Prořežte jí listy – lepší životabudič byste jí mohli dopřát jen těžko. Cukety patří do čeledi tykvovitých (Cucurbitaceae), kam se řadí také okurky a melouny. Mají centrální stonek, ze kterého vyrůstají postranní větve a listy. Květy jsou buď samčí, nebo samičí, přičemž z těch druhých se po opylení vyvinou plody.


Budoucnost české gastronomie v Prostřeno! Učni raději vaří pod dozorem učitelů

Repríza Prostřeno! bude tentokrát speciálně s budoucími kuchaři, možná šéfkuchaři. Jen jediná studentka odborné školy mezi čtyřmi studenty. Bude to souboj na nože. Půjde totiž nejen o vaření, ale také o budoucí kuchařskou čest.


ELLE Beauty Lounge rozkvetla. Může za to Martin Kohout a IQOS

Za letošní podobou IQOS pokoje, který je součástí ELLE Beauty Lounge v Grandhotelu Pupp, stojí jeden z nejtalentovanějších a aktuálně nejsledovanějších českých návrhářů Martin Kohout. Dospělí hosté zde mohou prozkoumat svět bezdýmných alternativ a nasát atmosféru klidu a čistoty.


Zapomeňte na obyčejné žabky a sandály: Boty s kontroverzním detailem hlásí velký comeback

Velký módní comeback v poslední době zažívá hned několik trendů, o kterých si spoustu z nás myslelo, že už jsou dávno zapomenuty. Objevují se nejen v líčení a účesech, ale také v módě a obuvi. Právě do poslední jmenované oblasti se probojovaly boty s kontroverzním detailem, jejichž odchod z módní scény spoustu lidí oslavovalo. Nyní ale jsou zpátky v plné parádě.


Grilování se letos pořádně prodraží. Víc stojí kuřecí prsa, pečeně i makrely

Při shánění potravin na grilování můžete při využití slevových akcí ušetřit až čtvrtinu ceny nákupu. Zatímco některé položky výrazně zdražily, u jiných proti loňsku ušetříte. Méně zaplatí třeba milovníci bavorských klobásek.


Češi u vaření zbytečně utrácí, říká Těhotnej kuchař. Vyprošťovák je mýtus, poradil svůj recept

Projekt Těhotnej kuchař je částečně dílem pandemie covidu, kdy musel jeho autor Jaroslav Vajgl zavřít své provozovny a peníze mu postupně docházely. S vařením měl zkušenosti bohaté, ale s natáčením na sociální sítě žádné. Teď už jeho videorecepty s vtipným komentářem sleduje v součtu okolo 1,5 milionu lidí. Co práce Těhotnýho kuchaře obnáší a jakou největší chybu podle něj Češi při vaření dělají?


Denní horoskop na neděli 7. 7. 2024: Střelci budou s rozumem v koncích, Štíři si budou muset dát pozor

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na neděli 7. 7. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Království vinic Bordeaux: Francouzský klenot pro milovníky vína i historické architektury

Bordeaux je město s bohatou historií, pulzujícím kulturním životem a jedinečnou gastronomií. Nachází se v jihozápadní Francii, na březích řeky Garonny, a je známé především svými světově proslulými víny. Jak si nejlépe krásné město i vinařskou oblast vychutnat?


Léčivé a čisticí účinky citronové šťávy

Z citrusových plodů jsou citrony nejslunečnější. Dodávají jídlům a nápojům chuť a jsou plné zdraví prospěšného vitaminu C a flavonoidů, které jsou vynikajícími antioxidanty. Věděli jste však, že kromě zdraví a dobré nálady, které konzumace citronů přináší, můžete toto povzbudivé ovoce používat také v domácnosti k čištění a odstraňování zápachu? Projděte si následující galerii a zjistěte, proč je tak skvělé milovat citron.


Fenomén aperitivo: Naučte se namíchat si vlastní osvěžující spritz

Populární aperol spritz všichni dobře známe. Oblíbený oranžový nápoj je už řadu let synonymem léta, uvolněných prázdninových večerů z přáteli a bezstarostné pohody. Ale co ostatní typy hořkých likérů? Seznámíme vás s jejich historií a naučíme vás namíchat i další lehké letní drinky typu spritz.


Long topy! Vyzkoušejte pět způsobů, jak tento hot mikrotrend nosit.

Dlouhé topy se vracejí do módy s novou vervou. Od kousků s výstřihy po ty s rafinovanými obojky, nosí se v široké škále provedení. Jejich kombinace nabízí možnosti pro každodenní i večerní nošení. Podlehnete jejich módnímu vábení a vrátíte je do šatníku?


Existuje multivesmír? Paralelní světy fungují v několika hypotézách

Jedním z nejoblíbenějších konceptů fantastické fikce je teorie mnohovesmíru, tedy možnost existence paralelních realit, v nichž najdeme alternativní verze sebe sama nebo jen jinak fungující společnost. Zároveň jde o seriózní vědecký koncept, jenž řadu let trápí astrofyziky.


Znamení zvěrokruhu, která jsou předurčena k bohatství: Peníze mají Kozorozi i Štíři

Zajímá vás, jací lidé jsou předurčeni k bohatství? Některá znamení zvěrokruhu k sobě přirozeně přitahují peníze díky svým jedinečným vlastnostem. Představíme vám čtyři lídry, kteří se v žebříčku umístili na předních příčkách, a odhalíme to, co je odlišuje od ostatních.


Ulice: Ve znamení radostných návratů, ale i smutných a mnohdy šokujících odchodů

Návrat postavy z minulosti, příchod nového hrdiny a odchod někoho oblíbeného, to jsou zásadní okamžiky, na které se v Ulici hned tak nezapomene. Devatenáctá sezóna jich byla plná. Odešli František, Bára, Pavel nebo Vilda. Zato jsme získali Hermana staršího, Soňu, Eddieho a Terezu Kučerovou.


Čtyři mláďata kapybary se narodila v pražské zoo. Jedno ale nejspíš nepřežije

V pražské zoologické zahradě se v neděli ráno a dopoledne narodila čtyři mláďata kapybary. Jedno z nich ale patrně není životaschopné. Uvedl to ředitel zahrady Miroslav Bobek. Tyto největší žijící hlodavce začala zoo znovu chovat po deseti letech loni na podzim, kdy přivezla samici z Německa a samce z Dánska.


Tajemství outfitu Elišky Křenkové: Na zakončení festivalu oblékla zlaté šaty od Krále, vypadala jako Audrey Hepburn

Filmový festival ve Varech je oficiálně zakončen. Ceny byly předány a fanoušci už mohou vyhlížet další ročník. Slavnostního ceremoniálu v Thermalu se zúčastnila řada celebrit jako například herečka Eliška Křenková (34), která vynesla vskutku krásné šaty se sametovými klopami na zádech. Návrhář Boris Král redakci eXtra.cz model rozebral podrobněji.


Letní dezert: Nadýchaná malinová bábovka

Bábovka, to je snad nejtradičnější moučník, který můžete upéct. Ať už na jaře, v zimě nebo v létě. Pokaždé může být trochu jiná, ovoce přizpůsobte sezóně a pozvěte si hosty.


Překvapivé použití jedlé sody

Jedlá soda je jednou z těch ingrediencí, které má většina lidí ve skříni, ale používá je jen zřídka. Ve skutečnosti spousta lidí svou malou krabičku jedlé sody nikdy nespatří. Tento šikovný malý produkt pravděpodobně znáte jako kypřící prostředek při pečení, ale věděli jste také, že se dá použít k mnoha dalším účelům v domácnosti? Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a dozvíte se více.


Nesmrtelná teta: Otestujte si své znalosti o této české pohádce

Máte rádi pohádky a znáte je opravdu podrobně? Myslíte si, že dokážete zodpovědět všechny otázky o této pohádce správně? Vyzkoušejte si náš malý kvíz.


Na čem si pochutnával bájný Horymír? Maso se pomalu peklo v popelu, běžná byla kvašená zelenina a chleba s tvarohem

K prázdninovým návštěvám Prahy patří nepochybně i Vyšehrad. Většinou se nám přitom vybaví vladyka Horymír a jeho kůň Šemík, který svého pána zachránil před popravou skokem z vyšehradských skal do Vltavy. Co ale víme o tom, jak v 9. století žili vladykové, příslušníci nižší šlechty?


Jahodníky potřebují přesazovat. Šlahouny mohou příliš zahustit záhon

Jahodníky patří mezi rostliny, které se velmi snadno rozmnožují samy, a to prostřednictvím šlahounů. Z jedné rostliny tak velice snadno můžete získat za krátkou dobu rostlinek více. Avšak když už máte záhon naplněný, je dobré toto rozmnožování kontrolovat. Příliš husté jahodové pole totiž může znesnadnit sklizeň a navíc je pozvánkou plísňových a houbových onemocnění. Pokud se vám nepodařilo ohlídat produkci šlahounů, budete muset některé...


„Feministky dělají ženy slabší, než jsou“

Sice nežijeme v patriarchátu, ale stále reprodukujeme některé patriarchální myšlenkové struktury. Prý se to jasně ukázalo i v diskusích kolem hnutí MeToo. Muži byli postaveni do role výlučných aktérů, zatímco ženy byly ztvárňovány jako ty pasivní. To jsou teze Svenji Flaßpöhlerové, která vyzývá ženy, aby přestaly podporovat mužskou moc tím, že ze sebe dělají oběti.


Tyto norské kostely jsou poslední svého druhu na světě.

V kopcích a údolích nehostinného norského podnebí se nachází řada středověkých staveb, které jsou svědky zkoušky časem. Jedná se o klášterní kostely v zemi, které jsou významné nejen svou architektonickou nádherou, ale také bohatou historií. A co víc, na celém světě jich zbývá už jen 28! Zaujalo vás to? Projděte si tuto galerii, kde se na každý z nich podíváme blíže.


Za nejlepší pizzou se vydejte do Neapole, dejte si ale pozor při placení, píše Kristína

Kristína Nemčková se zapsala do paměti všech fanoušků gastronomie jako nejmladší vítězka reality show MasterChef Česko. Díky své neuvěřitelné píli a nezměrnému talentu se po výhře vypracovala až na pozici sous chef vyhlášené dánské restaurace Geranium. Pro Apetit už více než rok píše sloupek, ve kterém se s vámi dělí o své zážitky a zkušenosti ze zahraničí. Tentokrát se s ní vydáme do slunné Itálie za tou nejlepší pizzou na světě.


Jak pěstovat a k čemu se hodí kozí brada: běžnou luční bylinu využijete i v kuchyni, musíte ji ale včas sklidit

Pokud jste při procházce rozkvetlou loukou obdivovali žlutě kvetoucí rostliny a přemýšleli, co je to za rostlinu, tak vězte, že jste pravděpodobně objevili kozí bradu luční. Tato dvouletá bylina roste ve volné přírodě zcela běžně a ten, kdo ví, co je zač, ji už pěstuje i doma na své zahradě. Kozí brada totiž není jen tak obyčejný plevel, naopak, má rozhodně co nabídnout. Stačí ji sklidit včas a správně zužitkovat.


Nejzajímavější melounové recepty, o kterých jste možná doteď neslyšeli

Červená dužina vodního melounu představuje v horku vítané osvěžení. Podívejte se, jaké dobroty z ní můžete připravit.


Iva z Ulice: Snad změna účesu přinese i změnu dějové linky a z ufňukané, nesnesitelné Ivy se stane normální ženská

Hana Baroňová, představitelka Ivy Klímové z Ulice, už dlouho toužila po šmrncovní ofině. Dodává ale, že v seriálu bude vlasy nadále nosit stáhnuté dozadu, jak mívá její postava ve zvyku, a tak si diváci téhle změny k lepšímu možná ani nevšimnou.


Tipy na nejkrásnější sandály léta 2024, které nebudete chtít celou sezónu sundat: Na platformě, páskové i robustní gladiátorky

S rostoucími teplotami a dlouhými letními večery je čas nechat nohy dýchat a volit obuv zajišťující styl a pohodlí. Nabídka sandálů na letošní léto uspokojí vkus i příležitost každého - od minimalistických vzorů až po odvážné kousky. Jaké jsou hlavní trendy sandálů a perfektní boty pro léto 2024, které nebudete chtít sundat?


Sýrové rybičky podle videonávodu: Tyto krekry jsou snadné a zachutnají všem

Slané občerstvení by měla skrývat každá spíž. Pokud v ní právě nenajdete nic, co byste mohli chroupat u televize nebo u knížky, můžete si upéct domácí slané krekry. Sýrové rybičky jsou rychlé a určitě oceníte i to, že jsou syté.


Jak se zbavit břicha: Proč „panděro“ není jen o kráse a proč ohrožuje zdraví

Mezi břišním tukem a smrtí existuje přímá linka. Typický pivní pupek není jen otázkou estetického vnímání. V případě, že se jedná o nebezpečný viscerální tuk, je do značné míry ovlivněno i zdraví a život jako takový. Je dobré vědět, jak poznat, že se jedná o viscerální tuk a jak ho změřit, i to, proč je tuk na břiše tak nebezpečný. Podívejte se na rady, jak zhubnout v oblasti břicha.